magyarfutball.hu

2011.08.15 Urbán Flórián a Vasasnál tér vissza az NB I-be

Hosszú idő után újra NB I-es csapatnál dolgozhat Urbán Flórián, az Újpest, a Győri ETO, a ZTE és az Anderlecht korábbi válogatott futballistája. Az egykori remek középpályás a Vasasnál vállal munkát, ahol a klub hivatalos közlése szerint Marijan Vlak segítője lesz és 2006 után ismét az élvonalban kaphat szerepet.

Mint ismeretes, a Vasas-Híd FC vezetősége hétfőn délelőtt felmentette a munkavégzés alól Komjáti András szakvezetőt, utódja pedig Marijan Vlak lesz. Mostanra az is kiderült, hogy ki segíti majd a rutinos horvát tréner munkáját.
"Amint arról a déli órákban beszámoltunk, a Vasas-Híd FC vezetősége felfüggesztette munkájában az NB I-es labdarúgó csapat vezetőedzőjét, Komjáti Andrást és megbízta a szakvezetői teendők ellátásával Marijan Vlakot. Az elmúlt percekben sikeresen fejeződtek be azok a tárgyalások, melyek az új szakmai stáb kialakításáról zajlottak. Ezek szerint a horvát szakember munkáját a jövőben a sokszoros magyar válogatott, legutóbb a REAC utánpótlásánál dolgozó Urbán Flórián segíti" - olvasható az angyalföldi klub nemrégen megjelent közleményében.
A 43 éves Urbán Flórián elsősorban a válogatottban (40-szer viselhette a címeres mezt) és Újpesten vált ismert játékossá, de játszott Győrben, Zalaegerszegen, Szegeden és Belgiumban (Waregem, Beerschot, Anderlecht, Aalst) is. Edzőként a REAC-nál (2006-ban az NB I-ben), a Felcsútnál és Pápán vállalt munkát, azaz mintegy 5 év után térhet vissza az élvonalba a korábbi kiváló védő-középpályás.