magyarfutball.hu

1998.12.17 Ma írják alá a Salzburg vezetői Lipcsei Péter szerződését

Lipcsei Péter (26) fél évig kölcsönjátékosként Sáfár Szabolcs csapatában, az osztrák Wüstenrot Salzburgban szerepel. Az osztrák klub vezetői ma írják alá a szerződést. Lipcsei januárban utazik új együtteséhez. Az ünnepeket itthon, családi körben tölti.

Lipcsei Péter az elmúlt héten intett végső búcsút az FC Portónak. A sikertelen szezon után a válogatott középpályás januártól fél évig kölcsönjátékosként szerepel majd Sáfár Szabolcs csapatában, az osztrák Wüstenrot Salzburgban. Lipcsei hétfőn írta alá a szerződését, Bécsben élő menedzsere pedig ma juttatja el azt az osztrák klub vezetőihez.

- Nagyon várom már, hogy bemutatkozhassam új csapatomban, hiszen tétmérkőzésen legutóbb június elején, még a Fradi színeiben léptem pályára - mondta Lipcsei. - Leendő játékostársaimmal még nem találkoztam, de Sáfárral természetesen már beszélgettem az osztrák csapatról.

Ha a Salzburg bejut az osztrák teremlabdarúgó-bajnokság január 4-i bécsi döntőjébe, az is előfordulhat, hogy Lipcsei műfüvön játszik majd először új együttesében. A labdarúgó az ünnepeket családi körben szeretné tölteni, ugyanis az elmúlt három hétben az átigazolás és a költözködés miatt kevés időt töltött feleségével, valamint 6 éves, illetve 10 hónapos kisfiaival.

- A karácsony nálunk különösen családias, bensőséges ünnepnek számít - mesélte a futballista. - Gyerekkoromból jó néhány szép karácsonyi emléket őrzök, az első focilabdát is karácsonyra kaptam.

Lipcsei szeretné, ha később a fiai is boldogan emlékeznének vissza a gyerekkori karácsonyokra, ezért az elkövetkező napokban elsősorban apaként szeretne bizonyítani: időt, fáradságot és pénztárcát sem kímélve járja a várost ajándékok után kutatva.