magyarfutball.hu

Magyarország Németország Dárdai Márton (Berlin 2002.02.12 - )

alias
Dárdai Marci
Marton Dardai

Dárdai Palkó testvére
ifj. Dárdai Pál fia
id. Dárdai Pál unokája
Dárdai Palkó öccse
Dárdai Palkó testvére
nemzetiség
Magyarország

Németország

életkor
22 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Hertha BSC
2020 -
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.12.30, 18:54 (szerk.: 2023.12.30, 19:04)
    Hát bekövetkezett az ami egyébként évek óta borítékolható volt. Ezeket a köröket meg kellett várni hogy nagyjából nyilvánvalóvá váljon, miszerint Dárdai Marci sem lesz soha német felnőtt válogatott, és végül mihozzánk jön majd. Részemről ezzel sosem láttam problémát hogy a Dárdai srácok legalábbis gondolkoznak, kint születtek, ott nőttek fel, a német iskolát és utánpótlást járták végig, idehaza csak nagyszülőket látogatni voltak, Pali pedig megmondta hogy ő nem pofázik bele a gyerekei döntésébe amivel szintén egyetértek. Meg kellett várni hogy eljöjjön ennek az ideje, és most úgy tűnik eljött. Örülök neki, mindenképpen erősítést fog jelenteni. Most akkor az a kérdés hogy hova és ki helyett kerülhet adott esetben a csapatba. Belső védőt és vkpt is tud játszani úgyhogy akár lehet belőle egy Orbán-Szalai-Dárdai középső védelem, vagy egy Dárdai-Schäfer vkp páros is. Érdeklődve várom a tavaszt

    Ha Szalai Attila nem fog játszani a tavasszal és jelenleg a Hoffenheimnél úgy tűnik nem is fog, akkor egyértelműen az ő helyére kell beilleszteni. A középpálya Schäfer visszatérésével újra stabilnak mondható, Nagy Ádám és Styles is Schäfer mellett megbízható és jó játékosok. Viszont nem ártana egy fizikálisabb és labdabiztosabb középpályás, hogy Szoboszlairól le lehessen venni azt a terhet, hogy folyamat vissza kell járnia a labdákért. Ha Szalai elmenne kölcsönbe és folyamatosan játszana, akkor Dárdai nagyon hasznos lenne a középpályán és Dominik a támadóharmadban lehetne folyamat használni a kapuhoz közel, sokkal veszélyesebbek lennénk így. Megjött az esze Dárdainak de akkor olyan teljesítménnyel is meg kell hálálnia ezt amivel a csapat és a szurkolók is befogadják. Az EB-n versenyképesek lennénk egy ilyen kezdővel, amiben ráadásul mindenkinek megvannak a játékpercei:
    Dibusz
    Balogh/Mocsi- Orbán - Szalai
    Nego-Schäfer-Dárdai-Kerkez
    Sallai-Szoboszlai
    Varga

    Remek hír Dárdai pozitív hozzáállása, döntése, csak azt nem értem, ha Rossi azt kapta tőle, amit várt, miért csak most jön elő vele. Azt a kommentet, hogy Márton a könnyebb utat választotta, végképp nem értem. Miért kell megkérdőjelezni a tiszta magyar sportcsaládból származó gyerekeknél a magyar kötődést? Az persze nyilvánvaló, hogy egy húsz évvel korábbi összetételű csapatba nem jött volna, de azóta szerencsére nagyot fordult a világ.

    sokoldalú, erős, határozott, jó megoldásai vannak hátul és elől is. főleg vkp-ban van szükségünk jó spílerekre, akik amolyan box-to-box tudnak játszani, na ő pl. ilyen és ha kell a középső védő posztot is megoldja, gondolom Rossi inkább a vkp-t akarja megerősíteni vele. Ő egy Bundesliga szintű játékos és még sok van benne.

    Nagy fogás lenne szerintem. Ok, bundás kettő, de az is alap, hogy ő magasabb szint. Az elemezgetés helyett vele kapcsolatban szerintem épp elég, hogy a német u21 csapat kezdője, és egy hónapja mind 2 meccsüket végignyomta. Azért a németeknél ez igen csak felső polcot jelent.

    "...amikor Marco Rossi Berlinben megnézte Marcit, úgy alakult a meccs, hogy az első félidőben védekező középpályást, a szünet után belső védőt játszott."
    Bírom Pali finom humorát. Gondolom lehetett némi szerepe abban, hogy úgy alakult.
    Mindegy, a BL1 potenciállal rendelkező Marci jó fogásnak látszik.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2995205