magyarfutball.hu

Magyarország Pinezits Máté (Sopron 1984.03.21 - )

nemzetiség
Magyarország
életkor
40 éves

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
?
? - ?
Budapest Honvéd FC
2023. június 1 - 2023. október 31
eredmények / elismerések
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.01, 14:22
    PINEZITS MÁTÉ TÁVOZIK AZ ELSŐ CSAPAT ÉLÉRŐL

    Megbízott edzőként Djordje Kamber irányítja a Honvédot
    A Kazincbarcika elleni mérkőzés után a klubvezetés és Pinezits Máté vezetőedző egyeztetésének értelmében közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy a szakember távozik a Budapest Honvéd első csapatának éléről, továbbá elhagyja klubunkat a nyáron érkezett asszisztensedző, Schimmer Szabolcs.

    Pinezits Máté 2020 nyarán csatlakozott a Honvédhoz, három éven keresztül az U19-es gárdánkat irányította, ahonnan több tehetség is felkerült a nagyokhoz, illetve külföldre igazolt. Emellett a korosztályos együttesünkkel bejutott a legjobb nyolc közé Európa egyik legrangosabb utánpótlás-tornáján, a Viareggio Kupán, valamint bronzérmet szerzett a Puskás-Suzuki-kupán, miközben a pro licences-képzést is elvégezte. Pinezits Máté nehéz időszakban, az NB I-es kiesést követően vette át a teljesen átalakuló Honvéd vezetését, 13 bajnoki és 1 Magyar Kupa-mérkőzésen irányította az alapoktól újjáépülő társaságot, amelyben összesen 14 U21-es játékos lépett pályára, közülük pedig négyen ebben az idényben debütáltak az első csapatban.

    Klubunk vezetése természetesen már dolgozik azon, hogy megtalálja az új szakvezetőt, addig pedig megbízott edzőként Djordje Kamber irányítja az első csapatunkat, akinek munkáját Takács László segíti.

    https://honvedfc.hu/hirek/pinezits-mate-tavozik-az-elso-csapat-elerol/2023-10-31
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.01, 19:30
    PINEZITS MÁTÉ AZ ÚJ VEZETŐEDZŐNK

    Fiatal, felkészült, sokra hivatott szakember irányítja a jövőben az első csapatunkat
    A 39 éves Pinezits Máté veszi át a Budapest Honvéd első csapatának irányítását. A szakember Sopronban, majd az MTK utánpótlásában dolgozott és 2020 nyarán érkezett a Magyar Futball Akadémiára, ahol három szezonon keresztül vezette az U19-es csapatot. A leendő pro-licences szakember mostantól pedig a felnőttek között bizonyíthatja rátermettségét.

    TETTREKÉSZ
    „Óriási kihívás és büszkeség, tettrekészen állok a ránk váró feladatok elé“ – jelentette ki a felkérés kapcsán Pinezits Máté, kiemelve, hogy már az is nagy lépés a karrierjében, hogy vezetőedzői posztra kérték fel, úgy pedig főleg, hogy erre a Budapest Honvédnál került sor. Újdonsült szakvezetőnk is tudja, nagy fába vágja a fejszéjét, de hisz a csapatban és magában is.

    HINNI KELL BENNE
    A kiesés és Dean Klafuric távozása után az egyik legfontosabb feladat az volt, hogy megtaláljuk azt a szakembert, aki az új idényben vezetheti a Budapest Honvédot. „Pinezits Máté kinevezése is beleillik abba a folyamatba, ami az elmúlt időszakban kezdődött el a klubnál – hangsúlyozta Kun Gergely, klubunk ügyvezetője. – A modellváltás három fontos eleme, hogy nagyobb mértékben támaszkodjunk az akadémiára, mint eddig, teremtsük meg a pénzügyi stabilitást és építsük a kispesti közösséget. 2007 óta működik a Magyar Futball Akadémia és azóta egyetlen edző sem kapott állandó megbízást az első csapatnál, ami olyan, mintha nem hittünk volna eléggé bennük. Pinezits Máté munkáját az edzések és a bajnoki meccsek mellett a Viareggio Kupán is testközelből figyelhettem, nagyon tetszett, ahogy a játékosokkal kommunikál, imponáló a higgadtsága, a tudatossága. És bár felnőttszinten kezdő edző, ott lesz mellette Fehér Péter, aki mindenben segíti a munkája során. Ezzel a döntéssel azt is szeretnénk mutatni, hogy az edzők számára is létezik karrierút a Honvédnál. Természetesen nem lehet mindenki felnőttedző, van, aki az utánpótlásban találja majd meg a számítását, de fontos, hogy az akadémián dolgozó kollégák érezzék, a saját játékosaink mellett a saját szakembereinkben is hiszünk!“

    EMLÉKSZEM, SOPRONBAN
    Pinezits Máté fiatalon, már 25 évesen elkezdett edzősködni, karrierjét a leghűségesebb magyar városban kezdte, ahol az SC Sopronnál dolgozott. Az U10-től az U15-ig végigjárta a ranglétrát, fiatalon kinevezték az egyesület szakmai vezetőjének, majd 2015-ben az MTK-nál folytatta pályafutását. A kék-fehéreknél előbb a (bajnoki címet szerző) U14-es, majd az U15-ös gárdát irányította, ő lett a középső szekció szakmai vezetője, majd 2018-től két éven keresztül a Sándor Károly Akadémiát erősítette. 2020-ban érkezett Kispestre, az elmúlt három esztendőben az U19-es csapatunknál tett rengeteget a fiatalok fejlesztéséért.

    IGÉNY A TANULÁSRA
    Pinezits Máté 2022-ben kezdte el az UEFA pro-licences képzését, a különböző kurzusuk, elméleti és gyakorlati foglalkozások, valamint a zágrábi és topolyai tanulmányút végeztével a nyári vizsgára készül már. „Nagyon fontos, hogy egy edzőnek meglegyen az igénye a tanulásra, hiszen ha ez hiányzik, akkor nem tud fejlődni – emelte ki Pinezits Máté. – Minden információ, impulzus, ötlet, amit máshonnan össze tudsz gyűjteni, attól több leszel. Folyamatosan nyitott szemmel kell járni és képezni magunkat, nincs más útja a fejlődésnek.“

    VÁLOGATOTT TEHETSÉGEK
    Pinezits Máté hazánk három legjobb akadémiája közül kettőnél dolgozott már, így több kiváló, felnőtt és korosztályos válogatott labdarúgó fordult meg a kezei között. A kék-fehéreknél Vancsa Zalán és Balogh Botond, míg Kispesten a dán Köbenhavnnál szereplő Szűcs Tamás, az első keret tagjai közül Átrok Zalán, Benczenleitner Barna, Kerezsi Zalán, Kocsis Dominik, Krajcsovics Ábel és Keresztes Noel is volt a játékosa, de szerepelt (a teljesség igénye nélkül) az aktuális U19-es csapatában Dúzs Gellért, Eördögh András, Szabó Alex és Szabó Tibor is. „Óriási potenciál van az ifjú titánjainkban“ – tette hozzá Pinezits Máté.

    SOKRA VIHETI
    Bár Pinezits Máté felnőttszinten még kezdő edzőnek számít, az utánpótlásban már rengeteg tapasztalatot gyűjtött, ráadásul ott lesz mellette Fehér Péter, az MFA szakmai igazgatója. „Máté egy ügyes, tehetséges edző, akiről úgy véljük, készen áll a felnőttfocira és a jövőben sokra viheti szakvezetőként. Nemcsak játékosokat, edzőket is szeretnénk nevelni a Magyar Futball Akadémián, ő pedig remek példája ennek a folyamatnak“ – mondta Fehér Péter.

    LÁTVÁNYOS JÁTÉK
    Ha a célok kerülnek szóba a jövő szezonbeli Honvéd kapcsán, természetesen az első helyen a visszajutás áll (amelyért rengeteget és nagyon keményen kell dolgozni), de emellett érdemes a játékról is beszélni. „Ha azt látom, hogy olyan teljesítményt nyújt a csapat, ami felhívja a figyelmet a játékunkra, kiváltja a nézők elismerését, akkor az azt jelenti, hogy jó úton járunk és ha jó úton járunk, akkor jó eredményeket érhetünk el“ – tekintett előre Pinezits Máté.

    FIATALOK A KÜZDŐTÉREN
    Pinezits Máté két szezonon keresztül volt az U19-es csapatunk vezetőedzője, az első idényben a riválisoknál átlagban másfél-két évvel fiatalabb csapattal voltak versenyben a bajnoki címért az utolsó fordulóig (Keresztes Noel, Krajcsovics Ábel, Pekár István, Szabó Tibor, Szűcs Tamás is a gárda tagja volt), a 2021-es Puskás-Suzuki-kupán veretlen szereztek bronzérmet, míg a mostani idényben szintén úgy jutott a legjobb nyolc közé a társaság, hogy rengeteg 2006-os és 2007-es születésű (tehát 15-16 éves) tehetséges szerepelt a gárdában, amely a Viareggio Kupán is remekelt.

    NÉVJEGY
    Pinezits Máté
    Született: 1984. március 21., Sopron
    Csapatai: SC Sopron, MTK-Sándor Károly Akadémia, Magyar Futball Akadémia, Budapest Honvéd

    2023.06.01
    https://honvedfc.hu/hirek/pinezits-mate-az-uj-vezetoedzonk/2023-06-01