magyarfutball.hu

Magyarország Horváth Arnold (Szombathely 2006.09.20 - )

alias
Arni
nemzetiség
Magyarország
életkor
17 éves
poszt
középpályás
0 nemzetközi kupa
0 hazai kupadöntő
0 elsőosztályú bajnoki
4 másodosztályú bajnoki

Horváth Arnold magyar bajnoki mérkőzései:

NB II 2022/2023

# dátum ford. mérkőzés csere lap gól eredmény
1 2023.05.14 37 HR-Rent Kozármisleny FC - Szombathelyi Haladás BEcserélve 2 : 1
2 2023.05.21 38 Szombathelyi Haladás - Diósgyőri VTK BEcserélve LEcserélve 0 : 2
2 mérkőzés

NB II 2023/2024

# dátum ford. mérkőzés csere lap gól eredmény
3 2024.02.25 22 Szombathelyi Haladás - Tiszakécskei LC BEcserélve 2 : 1
4 2024.03.17 25 Szombathelyi Haladás - ETO FC BEcserélve sárga lap 1 : 3
2 mérkőzés 1 x sárga lap
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Halimexiko
    2023.05.16, 16:58 (szerk.: 2023.05.17, 10:15)
    A legutóbbi Merkantil Bank Liga-fordulóban Horváth Arnold debütált a Szombathelyi Haladásban.

    Mohos Barnabás, Bolla Gergő, Katona István és Mayer Gergő után Horváth Arnold az ötödik az Illés Akadémia-növendékek közül, akik 2023-ban bemutatkozhattak a Szombathelyi Haladásban bajnoki mérkőzésen. Mellettük Kovács Péter és Frák Marcell is kerettag lehetett már a zöld-fehéreknél.

    Mikor tudtad meg, hogy ott vagy a Haladás keretében?

    Csütörtökön azt tudtam meg, hogy pénteken a felnőtt kerettel fogok edzeni, míg a szombati tréning után vált biztossá, hogy az utazó keret tagja vagyok.

    Aztán eljött a kozármislenyi mérkőzés hajrája. Mi történt?

    Meglepetésként ért, amikor a bemelegítők közül engem szólított Michal Hipp. A vezetőedző a kispadnál elmondta, hogy bátor játékot kér tőlem, illetve elismételte, hogy milyen feladataim vannak a támadó-, illetve a védekező szögletnél. Jobbszélsőként szerepeltem: nem ez az elsődleges posztom, hiszen az a középpálya belső része, de meg tudom oldani ezt a szerepkört is.

    Milyen érzés volt pályára lépni?

    Izgultam, de nagyon boldog voltam. Sajnos ez a boldogság nem lehetett teljesen felhőtlen, hiszen a csapat nem tudott nyerni. Ennek ellenére ez a hétvége örök emlék marad számomra.

    Mit szóltak a szülők?

    Ők nagy Haladás-szurkolók, édesapám gyerekkora óta jár a Hali-meccsekre. Már annak nagyon örültek, hogy keretbe kerültem, így ők is elutaztak Baranyába, és a kozármislenyi lelátón szurkoltak a csapatnak. Azaz, ők is részesei voltak ennek az élménynek.

    Mérföldkőhöz érkeztél. Egy álom vált valóra?

    Igen, nagy álom volt ez számomra. Most a hét elején biztosan az U19-es csapattal fogok edzeni, szerdán bajnokija is van a korosztálynak. Van még egy NB II-es forduló idén, reménykedem, hogy megint keretben lehetek, ugyanis a Rohonci úti pályára lépés újabb álom megvalósulása lenne.

    A szülők is elutaztak a baranyai kisvárosba, a lelátóról szurkoltak a Halinak, és titkon bíztak abban, hogy fiuk bemutatkozhat a felnőttek között. Ez be is következett, hiszen a 87. percben cserélt a Szombathelyi Haladás: a 19 évesen, 64 NB II-es találkozóval a háta mögött már-már rutinosnak mondható Horváth Rajmund helyére érkezett Arni. A két Horváth közötti pacsi elmaradt, hiszen hátrányban volt a zöld-fehér együttes, így Rajmi a túloldalon hagyta el villámgyorsan a játékteret. A debütálás természetesen boldogsággal tölti el a szülőket: Horváth Rolandot és Horváth Hajnalkát, valamint Arni testvérét, a szintén sportoló Zorkát is.

    Nagy büszkeség van bennünk: tulajdonképpen 12 éves munkának az eredménye volt a bemutatkozás. Arni Jákon kezdett el focizni, majd a Lurkóhoz került, onnan pedig az Illés Akadémiára, most pedig ilyen fiatalon már debütálhatott a Haladásban. Őt is és testvérét is mindenben támogatjuk, életünket erre tettük fel. Én a Hali-meccseken nőttem fel, a B-közép mellett volt az állandó helyem, így az egész családnak szívügye a csapat. A fiunk így 16 évesen elérte azt a célját, amit 13 évvel ezelőtt pici gyerekként kitűzött maga elé. Biztatjuk és segítjük, tudjuk, hogy tovább kell csinálnia, azonban elhivatott, ami nagyon fontos már ebben a korban.

    – mesélte a büszke apa, Horváth Roland.

    Ahogy Arni említette, az U19-esek edzéseit látogatja, a 16 éves játékos azonban a 2022/2023-as idényben nagyrészt az U17-es együttesünkben szerepelt. Ősszel és tavasszal is 9-9 találkozón erősítette Kovács László és Nagy József együttesét. U17-eseink vezetőedzője, Kovács László érthetően boldog volt, hogy Katona István után egy újabb játékos mutatkozhatott be ebből a korosztályból a Szombathelyi Haladásban.

    Tehetséges, mindemellett későn érő típus. Úgy gondolom, hogy alázata és megfelelő intenzitása arra predesztinálja, hogy később is folyamatosan találkozhassunk vele. Szerintem belső középpályán érzi magát jobban, elsősorban a védekezés a feladata, de egyre inkább teszi magáévá a támadómunkát és ér fel az ellenfél kapuja elé. Arni a csapat szíve, nem véletlenül ő a csapatkapitány. Él-hal a szombathelyi színekért.

    Horváth Arnold 2023. május 14-én mutatkozott be a Haladásban, azaz 16 éves, 7 hónapos és 24 napos volt ezen a vasárnapon. Ezzel csatlakozott azokhoz az Illés Akadémia-növendékekhez, akik 17 éves koruk előtt bemutatkozhattak a Haladásban. Nála fiatalabbként csak Fördős Beatrix, Kiss Tamás, Winkler András és Katona István debütált, míg ugyancsak a 17 év alattiak közé tartozik Schuszter Ronald. Arni az 55. Illés Akadémia-nevelés, aki bajnoki találkozón pályára lépett a Szombathelyi Haladásban.

    2023.05.16
    https://illesakademia.hu/2023-ban-horvath-arni-az-otodik-bajnoki-bemutatkozonk-a-haladasban/