magyarfutball.hu

2020.02.28 Kádár Tamás a kínai a Santung Luneng csapatához igazolt!

Korábban beszámoltunk róla, hogy ukrán sajtóhírek szerint képbe került egy kínai együttes, azonban a koronavírus miatt meghiúsulni látszott az átigazolás.
A magyar védő helyzete hetek óta bizonytalan volt a Dinamo Kijevnél: Kádárt február elején a Dinamo második csapatához irányították, az első kerettel azóta sem készülhet együtt. A Nemzeti Sport Online ukrán forrásokból úgy értesült, az állt a hátterében, hogy a védő összeszólalkozott a törökországi edzőtáborban a csapat vezetőedzőjével, Olekszij Mihajlicsenkóval.

A Dinamo közleményében megemlíti, a felek megállapodtak, hogy nem hozzák nyilvánosságra az átigazolási díjat. Az ukrán klub egyúttal köszönetet mondott Kádárnak, s minden jót kíván neki a folytatásban.
A Santung Luneng az előző kiírásban az 5. helyen végzett a 16 csapatos kínai élvonalban. Ebben a csapatban futballozik Marouane Fellaini és a brazil Róger Guedes is.

A koronavírus jelentette veszély miatt a kínai bajnokság jelenleg szünetel, március közepéig biztosan nem rendeznek mérkőzéseket, így a magyar válogatott következő tétmérkőzése előtt Kádár Tamás tétmeccsen nem lép pályára új klubjában.
Kádár Tamás hosszú távú szerződést kötött új klubjával, egyes források szerint ez egy 2023-ig szóló megállapodást takar, illetve információk szerint hárommillió euró volt a vételára.