magyarfutball.hu

2015.01.30 Kádár Tamás aláírt a Lech Poznanhoz

A Diósgyőrt elhagyó Kádár Tamás immár hivatalosan is a Lech Poznan labdarúgója, miután péntek délelőtt aláírt a lengyel csapathoz.

Miután a kötelező orvosi vizsgálatokon átesett – és becenevet is kapott –, már csütörtök este eldőlt, hogy Kádár Tamás a Lech Poznanba igazol, péntekre már csak a papírok aláírása maradt. A 24 éves, 20-szoros válogatott védő a lengyel klub második magyar szerzeménye 2015-ben – Holman Dávidot egy évre vette kölcsön a Lech a Ferencvárostól –, Lovrencsics Gergő pedig már 2012 óta a poznaniakat erősíti.
A Lech Twitter-bejegyzése szerint Kádár a szerződése aláírása után csatlakozik Törökországban edzőtáborozó új csapatához.
A lengyel klub a korábbi tájékoztatása szerint három és fél évre állapodott meg a játékossal. Kádár hivatalos vételáráról a Lech Poznan és a DVTK sem adott információt, lengyel sajtóértesülés szerint 400 ezer eurót kaphatnak a diósgyőriek.
Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője a következőt nyilatkozta Kádár pótlásáról:
„Bár valóban szó volt arról, hogy a paksiak hátvédjét, Kovács Gábort Diósgyőrbe csábítjuk, a két klub sajnos nem tudott megegyezni, mert a paksi vezetők irreális kivásárlási összeget szabtak meg. Az én kívánságom volt, hogy szerezzük meg a pécsi Balogh Bélát, akivel Magyar Kupát nyertünk a Kecskeméttel, ráadásul akkor ő volt a csapatkapitány... Hangsúlyozom, lehetőségeink szerint igazolnunk kell védőt.”