magyarfutball.hu

2008.07.16 Halmosi Péter a Premiershipbe szerződött

Halmosi Pétert, az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle válogatott szélsőjét négy évre szerződtette a Hull City - olvasható a Premier League-újonc klub honlapján.

Gera Zoltán (Fulham) és Fülöp Márton (Sunderland) után újabb magyar labdarúgó szerződött a világ legerősebb bajnokságának tartott angol élvonalba, szerdán ugyanis biztossá vált: Halmosi Péter a Hull Cityben folytatja pályafutását.

A szombathelyi születésű labdarúgó kedden átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak.

A Hull City hivatalos weboldalán arról tájékoztatott, hogy a Premiership-újonc négyéves szerződést kötött Halmosi Péterrel.

Az átigazolási összeget mindkét fél titokban tartja, de az angol Mirror értesülése szerint 2 millió fontot fizettek a Tigrisek a balszélsőért, ami rekordnak számít az újonccsapat történetében.

"Pétertől remek teljesítményt várok, s biztos vagyok benne: az érkezése kiegyensúlyozottá teszi a játékunkat a bal oldalon" - nyilatkozta a 28 esztendős játékosról Phil Brown vezetőedző.

Paul Sturrock, a Plymouth trénere sok sikert kívánt neki: "Úgy gondolom, ez volt Péter utolsó esélye, hogy a Premier League-ben szerepeljen, és megszolgálta a bizalmat. Sok sikert kívánunk neki."

Halmosi Péter Szombathelyen kezdte pályafutását, innen került az osztrák Grazer AK-hoz. A válogatottban már a Debrecen játékosaként mutatkozott be. 2007 januárjában szerződtette az angol másodosztályban szereplő Plymouth 400 ezer fontért. Itt alapemberré - egyben közönségkedvenccé - vált, 68 mérkőzésen lépett pályára, s ezeken 13 találatot szerzett.

Halmosin kívül a Hull City 1 millió fontért két évre leigazolta az angol Middlesbrough játékosát, George Boatenget, valamint ingyen megszerezte Gera Zoltán fulhames csapattársát, Tony Warner kapust, aki kétéves szerződést írt alá.