magyarfutball.hu

Magyarország Hevesi Tamás (Gyula 1964.06.20 - )

nemzetiség
Magyarország
életkor
58 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
?
? - ?
Pénzügyőr SE
2018. június - 2018. október 30
?
? - ?
Mezőkövesd Zsóry FC
2021. augusztus -
eredmények / elismerések
UEFA Pro Licence
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.08.16, 08:35
  Hevesi Tamás lett a közelmúltban második csapatunk vezetőedzője, aki teljesen véletlenül csöppent bele az edzői szakmába. Bemutatjuk a szakember játékos-, és edzői pályafutását, valamint a mezőkövesdi felkészülésről, tervekről, célokról is szót ejtünk. Együttesünk ma délután Mezőcsáton kezdi meg szereplését a megyei I. osztályú bajnokságban.

  Hevesi Tamás egészen fiatalon Gyulán kezdett el futballozni, ahol a korosztályos csapatok után a felnőtt kerethez került.

  – Gyulán 17 évesen debütáltam az akkor NB II.-es csapatban. Az kell mondjam, hogy nagyon sokat tanultam ott a játék szeretetéről, csapatkapitány voltam a gyulai ificsapatban és a megyei válogatottban, egész életemben támadó középpályásként játszottam. Ez edzői pályafutásomra is rányomta a bélyegét, hiszen mind a mai napig a támadófoci híve vagyok, ezt próbálom játszani a csapataimmal is, bár inkább úgy mondanám, hogy kezdeményező futballt játszunk. Nem az a célom, hogy visszaálljunk, úgymond betoljuk a buszt a kapu elé és várjuk, hogy történjen valami, épp ellenkezőleg, véleményem szerint mindenki azt szereti, ha a csapata nagy hangsúlyt fektet a támadások felépítésére – mondta a szakember. A gyulai időszakot követően megyei I. osztályú csapatokban, Solymáron és Piliscsabán futballozott, majd a játékospályafutása a zenei karrier miatt háttérbe szorult.

  EDZŐI KARRIER Ezután teljesen véletlenül vállalt szerepet vezetőedzőként.

  – Moszkvában egy nemzetközi tornán vettünk részt és az indulás előtt a csapat edzője, Szilágyi Jani bácsi szívinfarktust kapott, így nem tudott eljönni. Én voltam a csapatkapitány és rákérdezett az akkori vezetés, hogy arra a két hétre, amíg Moszkvában vagyunk, elvállalnám-e az edzői feladatokat a csapatnál. Erre én azt válaszoltam, hogy nincsenek meg a szükséges papírjaim, de a vezetők győzködtek, hogy jól irányítom a csapatot és a játékosok felnéznek rám, így végül elvállaltam a felkérést. Ez volt az első idézőjeles edzői megbízatásom. A gyúratástól kezdve mindent én irányítottam, szabadrúgás és szöglet variációkat találtam ki, amiket begyakoroltunk. Nagyon érdekes, hogy a döntőben a Moszkva ellen pont egy ilyen begyakorolt figurából szereztük meg a győztes gólt, így végül elsők lettünk és 20-0-s gólkülönbséggel jöttünk haza a tornáról – emelte ki Hevesi Tamás.

  Ezután nem sokkal felkérést kapott a Szekszárd női futsall csapatának irányítására, ahol sikeres időszakot, mintegy három hónapot töltött, vezetésével az együttes ezüstérmes lett az NB I.-es bajnokságban. Ezt a szép eredményt egy évvel később a Szentes női csapatával megismételte, miközben a D, majd a B licences edzői tanfolyamokat is elvégezte, ezután jelentkezett az A licencre is.

  – Az A licences képzésen nagyon jó csoportunk volt, nagynevű edzőkollégákkal tanultam együtt. Mezey György és Bicskey Bertalan vezette a tanfolyamot, de nagyon sok ismert szakember tartott előadást, akiktől rengeteget tanultam, emellett otthon is folyamatosan képeztem magam. Az A licenc sikeres elvégzését követően Bicskey Bertalan odajött hozzám és megkérdezte, hogy nem-e akarok komolyabban foglalkozni az edzősködéssel, ugyanis véleménye szerint komoly esélyem lenne arra, hogy jó edzővé váljak. Az ő hatására kezdtem el a Pro licences edzői tanfolyamot, amelyet szintén sikerült elvégeznem. Voltam több külföldi csapatnál, jártam nemzeti válogatottaknál, két hónapig saját pénzemből kutatásokat végeztem Brazíliában, hogy miért brazilok a legjobb szélsők a világon, melyből konklúziót is sikerült levonnom – jegyezte meg a vezetőedző.

  ÉLVONAL ÉS VÁLOGATOTT Friss diplomásként rögtön az élvonalban kapott munkát, a REAC vezetőedzőjeként dolgozott, majd három és fél évig a női U17-es válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett. Itt is sikeres időszakot töltött, volt olyan év, amikor 12 mérkőzésből 10 győzelem és 1 döntetlen mellett mindössze a világbajnok francia válogatottól szenvedtek vereséget. Hevesi Tamás nevéhez fűződik a Ferencváros női labdarúgó szakosztályának megalapítása is, a csapatot több évig vezette a szakember. Az NB III.-s RKSK csapatát dobogós helyen adta át utódjának, legutóbb a Gödöllőt irányította, a megyei I. osztályú csapatot a 11. helyen vette át és egészen az 5. helyig léptek előre. Emellett a szakember Európa-bajnoki címet és 5 ezüstérmet szerzett futsallban a magyar cukorbeteg válogatottal, a nemzeti csapatot nyolc éve irányítja.

  MEZŐKÖVESD Városunkba Tóth László utánpótlás szakmai igazgató hívására érkezett.

  – Tóth Laci már többször keresett, hogy valamelyik utánpótlás csapatnál vállaljak vezetőedzői munkát, de azt mondtam, hogy elsősorban felnőtt futballban dolgoztam és lehetőség szerint ott is szeretnék maradni. Most jött egy lehetőség, hogy a második csapat vezetőedzője lehetek. Az együttes tavaly sajnos kiesett az NB III.-ból, de egy nagyon fiatal, tehetséges társaság, akik előtt szép jövő áll. Gyakorlatilag a keret zömét 16-17 éves fialatok alkotják, velük kell nekimennünk a megyei I. osztály küzdelmeinek, ami nem lesz egyszerű feladat, ugyanakkor nagyon tetszik, hogy csillog a szemük, éhesek a tanulásra és a sikerre. Mióta itt vagyok nagyon sokat tanultak és bízom benne, hogy kellő tudással felvértezve, egymást kisegítve lépünk majd pályára a bajnoki meccseken, remélem, hogy szép eredményeket fogunk majd elérni a megyei I. osztályban. Ha valaki ismer az tudja, hogy mindig a maximumra törekszem, azt megígérhetem, hogy amit lehet kihozok majd a srácokból – hangsúlyozta Hevesi Tamás.

  2021.08.15
  https://mezokovesdzsory.hu/megyei-i-osztaly-uj-edzo-a-masodik-csapat-elen-ma-bajnoki-rajt/