magyarfutball.hu

2002.12.06 Fitos József lett az Ózd vezetőedzője!

Ezen az őszön az egykori élvonalbeli Ózd népes szurkolótábora nem győzte csodálni kedvencei trükkjeit. Mert mi másnak is nevezhetnénk, ha egy csapat az egyik héten 90-s vereséget szenved, máskor meg 100-ra győz.

Pedig ez nem a járási bajnokság, hanem a harmadosztály. Ózdon a nyáron csuda dolgok történtek, Ujj Péter elnök-tulajdonos, no meg a helyi önkormányzat öszszefogásának köszönhetően már-már kezdtek visszatérni a régi szép idők, s a Kohász azzal a céllal vágott neki a pontvadászatnak, hogy dobogón végez. Sőt, feljutóhelyen. Most sincs pánik, ám az ötödik hely, no meg a néhány katasztrofális vereség mégis változtatásra késztette a vezetőket. Ujj Péter szerint ugyan elégedettek voltak Kardos József edző munkájával, ennek ellenére elköszöntek tőle: "Ide kemény kezű ember kell, akiben van jó adag csibészség, mert egy-két futballistánkkal csak így lehet bánni. Kardos nem ilyen, ezért szerződést bontunk vele.”
Az egyik volt válogatott helyett jöhet a másik, Fitos József. A nemrég még Kispesten dolgozó, amúgy Szentendrén élő Fitos a nyáron már dolgozott Ózdon, onnan csábították át a Bozsik-stadionba. Most tehát folytathatja azt a munkát, amit korábban elkezdett. Várhatóan a játékoskeretben is lesznek változások, alighanem elköszönnek a volt első osztályú labdarúgóktól, Jenei Sándortól és Váczi Zoltántól.