magyarfutball.hu

Magyarország Németh Gergő (Körmend 1999.03.03 - )

alias
"Németh Gergely"
Németh Gege
N. Gege
nemzetiség
Magyarország
életkor
23 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Újpest FC
2017 - 2018
Gyirmót FC Győr
2018 -
eredmények / elismerések
?
0 nemzetközi kupa
0 hazai kupadöntő
0 elsőosztályú bajnoki
10 harmadosztályú bajnoki

Németh Gergő magyar bajnoki mérkőzései:

NB III Nyugat 2019/2020

# dátum ford. mérkőzés csere lap gól eredmény
1 2019.09.01 5 Greenplan-Balatonlellei SE - Komárom VSE LEcserélve 0 : 5
2 2019.09.08 6 Puskás Akadémia FC II - Greenplan-Balatonlellei SE BEcserélve 4 : 0
3 2019.09.15 7 Greenplan-Balatonlellei SE - Bicskei TC LEcserélve 2 : 2
4 2019.09.29 8 III. kerületi TVE - Greenplan-Balatonlellei SE 5 : 0
5 2019.10.06 9 Greenplan-Balatonlellei SE - FC Nagykanizsa BEcserélve 0 : 3
6 2019.10.12 10 Credobus Mosonmagyaróvár - Greenplan-Balatonlellei SE BEcserélve 0 : 0
7 2019.10.20 11 Greenplan-Balatonlellei SE - BKV Előre BEcserélve 1 : 1
8 2019.10.27 12 Greenplan-Balatonlellei SE - Hévíz SK 0 : 3
9 2019.11.03 13 VLS Veszprém - Greenplan-Balatonlellei SE BEcserélve 0 : 1
10 2019.12.01 17 Greenplan-Balatonlellei SE - MOL Fehárvár FC II BEcserélve 0 : 3
10 mérkőzés
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.02.02, 17:36
  Alighanem még az Újpest-szurkolók közül is kevesen tudják, hogy csapatuk a nyáron elcsábított egy magyar utánpótlás-válogatott középpályást az osztrák Sturm Graztól. A 17 éves Németh Gergő tétmeccsen ugyan csak az átigazolásokból való kizárás lejárta után szerepelhet a liláknál, de addig is lelkesen készül, a csapat ciprusi edzőtáborába is elutazott, a felkészülési találkozókon játszik is.

  Az Újpest FC a nyáron hivatalosan nem jelentette be a nyári felkészülés során két meccsen (a Honvéd és a Siófok ellen) is pályára lépő Németh Gergő érkezését (mert szerződést még nem kötött), de az U18-as válogatott középpályással láthatóan tervei vannak Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnek. A játékos ugyanis elutazott a csapat ciprusi edzőtáborába, az idei első két felkészülési meccsen, a Lech Poznan és a Levszki Szófia ellen pályára is lépett.
  „2016 nyaráig a Sturm Grazhoz kötött a szerződésem, de váltani szerettem volna. Ekkor jött az újpesti ajánlat. Szóban meg is egyeztem a klubbal, ami után kiderült, hogy nem igazolhat új játékost az Újpest. Ezért azóta csak edzem a csapattal. Először az NB III-as kerettel készültem, de néhány edzés után az első kerethez készültem, felkészülési meccseken pedig már játszottam is. Most pedig azért dolgozom, hogy nyáron, miután rendeződik az átigazolásom, tétmeccsen is bemutatkozhassak" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Németh Gergő.
  Mielőtt jobban megismerkednénk a 17 esztendős fiatalemberrel, a félreértések elkerülése végett nem árt tisztázni: az Újpestet az átigazolások regisztrálásából zárta ki a nemzetközi szövetség (FIFA), vagyis az úgynevezett hivatalos átigazolási rendszerben (TMS) nem rögzíthet átigazolást a klub. Viszont szerződést köthet futballistákkal, csak éppen addig nem kapnak játékengedélyt az új játékosok, amíg ez a kizárás érvényben van, jelen esetben idén nyárig. 2015-ben például az átigazolásokból akkor kizárt Barcelona is úgy kötött szerződést Arda Turannal és Aleix Vidallal, hogy fél évig nem játszhattak, csak a büntetés lejárta után.
  Éppen ezért az Újpest is bármikor szerződést köthet Némethtel, csak egyelőre tétmeccsen nem szerepelhet.
  A jogi csűrcsavar után pedig akkor lássuk, hogyan került Ausztriába a magyar U-válogatott játékos, és aztán milyen úton jutott vissza Újpestre.

  „Körmendi vagyok, ott is kezdtem el futballozni, majd 2008-tól a szüleim naponta áthordtak Ausztriába egy falusi csapathoz, s 2009-ben át is költöztünk a határ túloldalára – kezdett bele történetébe Németh Gergő. – Később a felnőttek között most negyedosztályú Stegersbach utánpótlásához kerültem, onnan pedig beválogattak az adott terület legjobbjait összegyűjtő központba (– az NSO-n éppen múlt héten mutattuk be az osztrák utánpótlás-nevelés rendszerét, az úgynevezett LAZ-központok a különböző kluboktól gyűjtik össze és közösen képzik a 10-14 éves gyerekeket). Két év után volt ajánlatom a Mattersburgtól, a Red Bull Salzburgtól és a Sturm Graztól is, majd kikértük az akkor még a klubnál futballozó Szabics Imre véleményét, s az utóbbit választottuk."
  A középpályás Szabics mellett kiemelte még a Szombathelyen és Ausztriában is dolgozó edzőt, Mitterstiller Csabát és a Haladás utánpótlástrénerét, a korábbi NB I-es játékos Catalin Azoiteit is, mint akiknek sokat köszönhet. Természetesen a szülei mellett, akiknek nagyon hálás, hogy elindították az osztrák úton, mert úgy érzi, kiváló körülmények között, erős utánpótlás-bajnokságokban fejlődhetett.
  „Ausztriában már utánpótlásszinten is nagyon jó színvonalúak a bajnoki küzdelmek, nagyon kiegyenlített a mezőny. A csapatok tele vannak külföldi játékosokkal, akik között nagy a rivalizálás, mindenki szeretné felhívni magár a figyelmet. Vannak korosztályos csapatok, például ilyen volt az Austria Wien, melynél osztrák játékos szinte nem is volt. A versenyhelyzet ösztönzően hat a fiatalokra, viszont a nagy konkurenciaharc miatt sokkal nehezebb bekerülni az élvonalbeli klubok felnőttcsapatába, mint Magyarországon” – mondta Németh, aki nem titkolja, ez is szerepet játszott döntésében, amikor Újpestre jött.

  A Sturm első csapatát ugyanis még távolinak érezte, felnőttszinten korábbi klubjában, a Stegersbachban játszott az előző idényben kölcsönben, ahol egyébként együtt futballozott a volt újpesti Hajdú Norberttel.
  A középpályán szinte már valamennyi pozícióban szereplő Németh – az Újpestben a Lech ellen középső támadó középpályásként, a Levszki ellen szélsőként játszott – évek óta stabil tagja a magyar korosztályos válogatottaknak, és úgy érzi, Újpesten a legjobb helyre került a jövője szempontjából.
  „Úgy érzem, mind a vezetőség, mind a szakmai stáb bízik bennem, hosszú távon számolnak velem, minden adva van ahhoz, hogy fejlődhessek. Nebojsa Vignjevics vezetőedző sokat beszél velem, nagyon sok tanácsot kapok tőle, örülök, hogy ő az edzőm. Ausztriában ugyanis azt szoktam meg, hogy a hibáimért csak leszúrást kapok, de nem javították ki a hibákat, nem mondták el, hogy mit és hogyan csináljak másképp. Újpesten viszont folyamatosan kapom az útmutatásokat az edzőnktől” – fogalmazott Németh, aki cseppet sem csüggedt amiatt, hogy tétmeccsen egyelőre nem szerepelhet.
  Persze már várja a nyarat, de addig is dolgozik tovább, szeretne minél jobb labdarúgóvá válni, mire eljut odáig, hogy akár az NB I-ben is pályára léphessen.

  2017.02.02
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/a-sturm-graztol-jott-u-valogatott-ujpestre-mar-jatszott-is-2550155