magyarfutball.hu

2022.08.26 Schön Szabolcs a Fehérvárhoz igazol!

Az FC Dallas és klubunk pénteki megállapodása alapján a MOL Fehérvár FC-ben folytatja pályafutását Schön Szabolcs!
kép
A nyolcszoros magyar válogatott játékos 2000. szeptember 27-én született, a labdarúgás alapjait Kispesten tanulta, (2010 és 2016 között 350 gólt szerzett az MLSZ adatbankja szerint!) majd egészen fiatalon a világhírű Ajaxba igazolt. A holland utánpótlásban 36 meccsen három gólt szerzett és hét gólpasszt osztott ki, pályára lépett az ifjúsági Bajnokok Ligájában is. 2019 elején az MTK-hoz került, ahol két és fél szezon alatt 62 tétmeccsen 16 gól és 11 assziszt volt a mérlege. Az elmúlt másfél évben az amerikai élvonalban szereplő FC Dallas futballistája volt, 26 mérkőzésen 7 gólpasszt írtak fel neve mellé a texasi statisztikusok.

A magyar utánpótlás-válogatottaknak folyamatosan tagja volt, játszott U17-es Európa-bajnokságon is, a felnőtteknél pedig már Marco Rossi irányítása alatt mutakozott be, a 2021-es kontinenstorna előtt. Az EURO 2020 során két meccsen lépett pályára, emlékezetes lesgólt szerzett a portugálok ellen, összesen pedig fiatal kora ellenére már nyolc alkalommal húzhatta magára a címeres mezt.

"Az elmúlt időszakban több Vidi-játékossal és stábtaggal is beszéltem, és csak pozitív dolgokat hallottam a klubról. Motivál, hogy újra az NB I-ben futballozzak, szeretnék sok játéklehetőséget kapni. Fiola Attilát és Nego Loicot a válogatottból jól ismerem, velük eddig is tartottam a kapcsolatot, ez is segíthet majd a beilleszkedésben. Szeretnék gyorsan edzésbe állni és minél hamarabb bemutatkozni Vidi-mezben! - nyilatkozta a szerződés aláírása után Schön Szabolcs.

”Schön Szabit már régóta szerettük volna leigazolni, örülök hogy a mai naptól Vidi-játékosként köszönthetjük! Szabolcsot nagyon értékes játékosnak tartjuk, nem véletlenül tagja a válogatott keretnek sem, vele még tovább nő a magyar kontingens száma a Vidiben. Az sem mellékes szempont, hogy Michael Boris az MTK-ból ismeri Szabit, jól dolgoztak együtt a kék-fehéreknél is, most az ő érkezésével vezetőedzőnk variációs lehetőségei is bővültek a jövőre nézve" - mondta új igazolásunkról sportigazgatónk, Sallói István.

Schön Szabolcsot a 7-es Vidi-mezben láthatják majd szurkolóink a pályán, szerződése 2025. június 30-ig érvényes.