magyarfutball.hu

2006.10.02 Kijevbe ment Farkas Balázs

Tíznapos próbajáték után a Dinamo Kijev négy plusz egy évre szerződteti a magyar U19-es válogatott csatárát, a tizennyolc éves Farkas Balázst.

Az ifjú futballista szüleivel és az üzletet nyélbe ütő ügynökkel tegnap ismét Kijevbe utazott, hogy aláírja a megállapodást.

Már csak az a kérdés, hogy ki is Farkas Balázs, a Nyíregyháza volt játékosa. Hiszen úgy szerződik valaki a BL-részvevő Kijevhez, hogy alig tudni róla idehaza valamit, kérdés, hogy vajon a magyar játékosmegfigyelők hol voltak, hogy nem fedezték fel eddig a fiatal csatárt. Az ukrán ügynököknek ezek szerint jobb szemük van.

Farkasra Várhidi Péter, az U19-es válogatott szövetségi kapitánya figyelt fel, és nevezte is a közelmúltban Szerbiában megrendezett négy nemzet tornájára. Farkas Balázs pedig meghálálta a bizalmat, öt góljával a torna gólkirálya lett, az ötből hármat az ukránoknak rúgott, Szerbiának és Izraelnek egyszer-egyszer talált a kapujába. Így nem volt meglepő, hogy a Dinamo Kijev próbajátékra invitálta a 176 centire nőtt, 70 kilós focistát, és nemcsak a korosztályos csapatok szakvezetői, hanem a felnőtt csapat mestere is megnézte, mit tud a fiatal magyar csatár. A jelek szerint sokat, mert egyöntetű volt a vélemény: Farkast szerződtetni kell.