magyarfutball.hu

Katar Hussain Mawla (? 1973.09.30 - )

alias
Mawla Hussain Al-Raeisi
Mavla Husszain al-Raejszi
nemzetiség
Katar
életkor
50 éves

NB I (játékvezetőként)

1mérkőzés, lapok mérkőzésenként: 6,0

# dátum sárga lap sárga-piros lap piros lap mérkőzés eredmény sárga lap sárga-piros lap piros lap
1 2008.04.26. 3 Rákospalotai EAC - Diósgyőri VTK-Borsodi 5 : 5 3

NB II (játékvezetőként)

2mérkőzés, lapok mérkőzésenként: 3,5

# dátum sárga lap sárga-piros lap piros lap mérkőzés eredmény sárga lap sárga-piros lap piros lap
2 2008.04.19. 2 Kazincbarcikai SC FC - Makói FC 1 : 1 2
1 2007.10.20. 2 Dunaújváros FC - Mosonmagyaróvári TE 1904 3 : 0 1
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.03.23, 13:53 (szerk.: 2018.03.23, 13:54)
    A katari légierő edzője, Mawla Hussain a magyar bajnokikon dirigálhat
    kép
    "szia - szia" - a baráti üdvözlés mindennaposnak tűnhet, ám alkalmi beszélgetőtársunk nem hétköznapi ember: Mawla Hussain, a REAC- DVTK (5-5) mérkőzés katari játékvezetője. A bíró másodszor járt Magyarországon („Csodálatos ország, csodálatos emberek”- szólt kurta honértékelése), és élete első NB I-es mérkőzésére készülődött szombaton. Ennek ellenére cseppet sem aggódott, széles mosolyát le sem lehetett radírozni az arcáról. A 35 esztendős bíró jól bírta a tempót a REAC-DVTK meccsen, és nem véletlenül: „A katari légierőnél vagyok erőnléti edző" - dicsekedett Mawla Hussain.
    A játékvezető a tapasztalat- szerzés apropóján tölt el nálunk több hetet, s hogy erre lehetősége volt, az a magyar és a katari játékvezetői bízott-1 ság közötti jó kapcsolatnak, a Vágner László JB-elnök mun- H kájának köszönhető. Évek óta hagyomány, hogy néhány bajnokira kölcsönösen meg hívják a másik ország játékvezetőit.

    „Ez volt a hetedik meccsem, Magyarországon és még soha sem volt gondom az itteni játékosokkal” - mondta Mawla Hussain, amikor rákérdeztünk, nem zavarják-e a lelátóról érkező és a futballistáktól kapott - számára érthetetlen - zrikák.
    Szombaton a nézők - bizonyítva, hogy mégiscsak szorult beléjük némi magyaros vendégszeretet - spóroltak a „hülye vagy!"rigmusokkal, ám néhány, hideg sörtől barázdált torokból előtört a nem dicséretnek szánt „ennél még a Bede is jobb!" kritika.
    A katari játékvezetőnek nem volt könnyű dolga, hiszen Sopronban volt minden: meg nem adott tizenegyes, némi dulakodás, a REAC- edző, Aczél Zoltán lelátóra száműzése, és nem utolsósorban tíz gól, igazságos elosztásban. Még egy órával a lefújás után is alig fogta fel Mawla Hussain, mibe is csöppent.

    „Gyors volt a meccs, nagyon gyors, a csapatok ide-oda cikáztak" - hüledezett a bíró, de élénk mosolya jelezte: minden percét élvezte.
    A szidalmakat pedig nem értette

    Nemzeti Sport, 2008. április 28.