magyarfutball.hu

2019.09.23 Tóth Balázs bemutatkozott a Puskás Akadémia felnőtt csapatában!

„Saját nevelésű kapusunk, Tóth Balázs a Bonyhád elleni Magyar Kupa-mérkőzésen debütált NB I-es gárdánk színeiben.” - kürtölte világgá a felcsútiak honlapja.

A fiatal hálóőr 2010-ben csatlakozott a Puskás Akadémiához. A 2013/2014-es szezonban az U17-es csapattal aranyérmes lett a korosztályos bajnokságban, illetve Balázs őrizte a kaput a 2014-es Puskás–Suzuki-kupa fináléjában, amely a Pancho Aréna nyitómérkőzése is volt egyben – a döntőt végül a Real Madrid nyerte 1–0-ra.
Egy esztendővel később 2015 novemberében védhette először az NB III-as gárda kapuját a BKV Előre elleni bajnokin. Az ifjú portás a korosztályos ranglétrát végigjárva a 2016/2017-es évadot már a felnőtt keret tagjaként kezdte meg, mint harmadik számú kapus, sőt a szezon végén NB II-es bajnoki címet ünnepelhetett a társakkal.

Az élvonalban először 2018 áprilisában, a Budapest Honvéd elleni bajnokin ülhetett le a kispadra.Az utánpótlás-válogatott kapus az előző idényt kölcsönben a másodosztályú partnerklubnál, Csákváron töltötte, ahol 25 bajnokin lépett pályára. Balázs a kölcsönjáték után visszatért, s már Hegedüs Lajossal „csatázik” az első számú pozícióért.

„Az egyik nagy vágyam teljesült azáltal, hogy bemutatkozhattam a Puskás Akadémia színeiben itt a Magyar Kupában. Remélem a másik álmomra, hogy az NB I-ben játszhassak, sem kell sokat várnom. Nem sok dolgom akadt a mérkőzésen, de a kapusnak mindig figyelnie kell, hogy védje a lövéseket” – mondta a Bonyhádon az NB I-es csapatban debütáló Tóth Balázs.