magyarfutball.hu

2023.07.10 Géresi Krisztián Nyíregyházára igazolt!

A 29 éves, 182 cm magas labdarúgó az elmúlt idényben az élvonalbeli Vasasban, majd Szegeden futballozott, előtte volt a Fehérvár és a Puskás Akadémia labdarúgója. Közel száz NB-I-es meccse mellett 13 alkalommal lépett pályára Európa Liga-selejtező találkozón, ahol 3 gólt szerzett, és a magyar válogatottban is bemutatkozhatott 2021-ben a San Marino ellen megnyert találkozón.
kép
- Amikor elkezdtünk tárgyalni, már az elején meggyőzőnek éreztem mind a klub sportigazgatóját, mind a vezetőedzőt. Szimpatikus volt az az ambíció ami jellemzi őket, és amilyen professzionálisan állnak a munkához. Úgy gondolom ez egy fő alappillére lehet a csapat stabilitásának, és sikerének. Szeretném, hogy a Szpari a keleti régió élvonalbeli csapataival felvegye a versenyt a közeljövőben - mondta Géresi Krisztián.

A több poszton is bevethető játékos fehérvári nevelés, és Székesfehérváron tagja volt a 2017-18-as bajnokcsapatnak, majd a következő két évben bajnoki ezüstérmet és bronzérmet szerzett a Puskás Akadémia labdarúgójaként. Két éves szerződést kötött vele a Nyíregyháza Spartacus.

- Krisztián a támadósorban egy komplex játékos, mind középen mind szélen bevethető. Nagyon dinamikus, technikás, kreatív futballista. Örülök, hogy ilyen kvalitású labdarúgó igent mondott, és egyben elkötelezte magát klubunkhoz. Több csapat is szerette volna soraiban tudni, és az hogy minket választott, igazolja, hogy jó úton indultunk el annak érdekében, hogy a Szpari egy eredményes klub legyen - mondta Fekete Tivadar sportigazgató.