magyarfutball.hu

2013.07.07 Tatabányán a város irányít, alakul a keret

Az FC Tatabánya NB II-es labdarúgócsapatánál mindenkinek lejárt a szerződése, ám azóta már többekkel sikerült megállapodniuk a vezetőknek. Az alakuló jövőképről Kancz Csaba, Tatabánya alpolgármestere, az FC Tatabánya felügyelőbizottságának elnöke nyilatkozott.

„A jövővel kell foglalkozni, előre nézni, a múlt értékeit megőrizve, az elkövetett hibákat pedig meg kell próbálnunk kijavítani. Erre törekedtünk akkor is, amikor az előző három hétben az egyeztettünk – idézi Kancz Csabát, az FC Tatabánya felügyelőbizottságának elnökét a kemma.hu.– Szép sorozattal zártuk az előző szezont, a végére a szurkolók is teljes mellszélességgel a játékosok mellé álltak. A bajnokság befejezésére bebizonyosodott, hogy a keret összetétele nem volt rossz, bár az eredeti célokhoz sem volt elég erős. Örültünk, hogy P. Nagy László vezetőedző kihozta a társaságból a lehető legtöbbet, összekovácsolta a gárdát. Ezek után teljesen természetes, hogy ő marad a vezetőedző, a szakmai igazgatói poszt megszüntetésével a teljes szakmai irányításért, az együttes összeállításáért ő felel."
HIRDETÉS
Kancz elmondta, a csapat gerincét igyekeztek egyben tartani. Dombai András , Almási László Djordje Djurics, Hegedűs Norbert, Tóth Gergely, Kovács István, Bakos Szabolcs, Kis Szabolcs, Ferkó Csaba, Móri Tamás, Weitner Ádám újra elkötelezte magát a Tatabányához.
A Sárisáp-TASK negyedosztályba eső alakulatából szerződést kötöttek a vezetők Farkasdi Bertalannal és Bozsik Józseffel. Három 20 év alatti tehetséges tatabányai fiatal, Wágner, Szepesi Bence és Polyák Ferenc is a keret tagja lesz, egy év alatt bizonyíthatják, hogy helyük van a csapatnál.
„A keretet még öt, kifejezetten posztra igazolt labdarúgó szerződtetésével kívánjuk megerősíteni – folytatta Kancz. – Az első osztályú klubok közül az MTK és a Győri ETO vezetőivel tárgyalunk, velük szeretnénk együttműködni. A korábbi évektől eltérően minimális számú próbajátékost tesztelnénk, hogy a többiek zavartalanul végezhessék munkájukat. A távozókról annyit: Böjte Attila abbahagyta az aktív labdarúgást, míg Skriba, Izing, Csovics, Szekér, Gyulay, valamint Szappanos játékára nem tartottunk igényt, de ők sem ragaszkodtak a maradásukhoz. A kölcsönjátékosok közül Frankot az MTK visszarendelte, Oláhért és Huszákért a Debrecen jelentős összeget kért volna, hogy továbbra is nálunk maradjanak. Törtei a Nyíregyházától kapott visszautasíthatatlan ajánlatot. A pótlásukat kell elsősorban megoldanunk, reméljük, az új játékosaink alkalmasak lesznek a feladathoz."
„Több befektetőjelölttel is tárgyaltunk az elmúlt időszakban, de olyan teljesíthetetlen feltételek mellett támogatták volna a csapatot, amihez a város nem adhatja a nevét. Azért született az a döntés, hogy a következő szezonban is mi tartjuk kézben az alakulatot. Persze szükség van arra is, hogy szponzori, támogatói pénzekkel kiegészítsük a költségvetést. Nincsenek elrugaszkodott fizetések, az NB II-es mezőnyhöz viszonyítva átlagos büdzsével vágunk neki a küzdelmeknek, viszont a prémiumokat a duplájára emeltük, hogy ezzel is motiváljuk a gárdát. Örömteli hír, hogy a tavalyi huszonöt millióhoz képest ötven millió forintos reklámdíjjal támogatja az MLSZ az NB II-es együtteseket. A Ligakupában való indulást is kötelezővé tették, így az ősszel hat mérkőzésen bizonyíthatja tudását a Tatabánya FC. A célunk ennek szellemében egy stabil, másodosztályú csapat kialakítása, amely helytáll majd reményeink szerint az átszervezett bajnokságban is" – hangsúlyozta az alpolgármester a kemma.hu-n megjelent nyilatkozatában.