magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Feydean
"Balló-Fey Viktor"
"Balló Fey Viktor"
nemzetiség
Magyarország
életkor
† ? évesen elhunyt
(141 éve született)
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?
fénykép helye
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2022.06.14, 04:30
    Fey Viktort sohasem nevezték Ballónak!
    A közkeletű tévedés (vagyis a Balló-Fey Viktor név) 1972-ben került először dokumentálásra A Magyar Sport Kézikönyve című műben. Azóta több könyvben is leírásra került ez a név, valamint a jóhírű wikipédián is így szerepel.
    A tévedés oka: egy benézett vessző.
    A valóságot lásd a képen, a "Balló" név nem Feyre, hanem Friedmann Károlyra vonatkozik. Akit egyébként Balta néven is jegyeztek.

    Magyar Focitörténet Facebook csoport
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.03, 00:21 (szerk.: 2022.06.14, 10:39)
    Fey Viktor (19 éves) csak nemrégibben lépett a B. T. C. tagjai sorába; azelőtt a Budapesti Sport-Clubban játszott s különösen II od klasszisú bajnokságért folyó mérkőzéseiben az Újpesti T. E. csapatában kivált.
    Az I. csapatban bal fedezetet szokott játszani s ebben a szerepében sokkal kiválóbb tehetség mint forwards, bár ez utóbbi minőségben szintén elsőrangú játékos.

    Sport-Világ, 1902. január 12.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.27, 20:32
    Fey, BTC, balhalf. Kíméletlenül durva játéka miatt féltek tőle. Magyarország legdurvább játékosának tekintették. Ha volt is ebben valami igazság, de ebben kétségtelenül sok része volt annak, hogy Fey erősen rövidlátó volt.!

    A BTC-ből Pilisvörösvárra ment, ott megszervezte a bányacsapatot és abban játszik ma is. Azok a csapatok, amelyek az utóbbi időben Pilisvörösvárott játszottak, azt mondják, a régi Feyre rá sem lehet ismerni. Példátlanul kedves, előzékeny és az ott járó csapatoknak mindent megtesz, hogy jól érezzék magukat és maradandő, kellemes emlékekkel gondoljanak vissza Pilisvörösvárra.

    Nemzeti Sport, 1925. április 11.