magyarfutball.hu

Szlovákia Bénes László (Dunaszerdahely 1997.09.09 - )

nemzetiség
Szlovákia
életkor
26 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Győri ETO
2015
MŠK Žilina
2015 - 2016
Borussia Mönchengladbach
2016 - 2022
Holstein Kiel kölcsönben
2019
FC Augsburg kölcsönben
2021
Hamburger SV
2022 -
eredmények / elismerések
?
0 nemzetközi kupa
0 hazai kupadöntő
1 elsőosztályú bajnoki
1 harmadosztályú bajnoki

Bénes László magyar bajnoki mérkőzései:

NB III Nyugat 2014/2015

# dátum ford. mérkőzés csere lap gól eredmény
1 2014.10.05 8 BKV Előre - Győri ETO FC B LEcserélve 1 : 1
1 mérkőzés

NB I 2014/2015

# dátum ford. mérkőzés csere lap gól eredmény
2 2014.12.06 17 Budapest Honvéd FC - Győri ETO FC BEcserélve 0 : 2
1 mérkőzés
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.01.30, 17:30
    18 eves korara egy uj Hamsikot latok ebben a fiuban, van esze, ugyeszsege a focihoz, nagy remenyseg a srac. Amit viszont nemertek, hogy a f@szba nem lattak ezt Gyorben?!? Valoszinuleg a gyori klubbnal is sok a tapasztalt, hozzaerto ember akik inkabb az afrikai csodagyerekeket reszesitik elonyben, mintaz sok MB1es klubbnal mukodik meg sajna manapsag is, azhelyett, hogy sajat nevelesu fiatalokat reszesitenek elonyben. Szlovak foci talan ezert is van egy picit a magyar foci elott. Itt legalabb megadjak a lehetoseget a fiataloknak, jobban mukodik az utanpotlas neveles (zsolna, trencsen, Szenc), persze ehez kellenek a hozzaerto emberkek is akik pontosan tudjak mit csinalnak. 19, 20 evesen aztan eladjak oket kulfoldre amibol fentartjak a klubbot. Magyarorszagon is valami hasonlot kellene bevezetni, mert talentumok biztos, hogy vannak, csak a lehetoseget kell megadni a fiataloknak es nem holmi osszevissza Ugandai vagy akar europai 'sztarokat' leigazolni.


    A témáról csak annyit, hogy ha Bénes szlovák akar lenni, legyen az. Magyarnak lenni egyáltalán nem kötelező. Ami nem érthető, hogy akkor mit keresett 4 évig Győrben, miért nem volt neki jó a kiváló szenci vagy zsolnai vagy akármelyik szlovák akadémián tanulni? Minek költik a mi pénzünket egy ilyen ember képzésére itthon?
    Vagy kössenek olyan szerződést eleve, hogy aki elmegy, az fizesse vissza a képzésére fordított összeget, ha megveszi valamilyen csapat, ha nem. Kaja, szállás, fűtés, víz, villany, oktatás stb. Nem bonyolult egy kimutatást készíteni az egy éves egy főre eső kiadások mértékéről. Irány a pénztár, befizet, oszt arra kijárat...


    Hol nevelkedett? Nálunk..honnan üldözték el ? Tőlünk !Hagyjuk már ezt a süket Tótozást ....ők abból a vérből valók mint mi....az okosabbja tudja ezt mindkét oldalon !A Habsburg mérget kevert a törzseink közé,és a mai napig nem tudjuk rendbe tenni a dolgainkat.A fiúnak nem adtak itt bizalmat annak ellenére,hogy mindenki tudta nagy ígéret.Kleinheisler 2,csak ő itt született nem Szlovákiában !!!Ebből is kitűnik micsoda posvány a Magyar futball !!Nem az számít ki mit tud,hanem kinek a kije,vagy mennyit tud a zsebbe csúsztatni !!A Fradinál,és a válogatottnál elindult valami,és remélem sorra dőlnek össze a posványosok !!Hajrá Bénes !! Te akkor is Magyar vagy nekem,ha a szlovák válogatottban csillogsz !!Egy vérből valók vagyunk !!


    sanyikám, nem kell itt a hangulatkeltés, ahogyan írták előttem is, a srácnak joga van eldönteni, melyik válogatottat kívánja képviselni. Eleve Szlovákiában született, szlovák állampolgárról beszélünk és feltételezem, nem kizárólag magyar ajkú, hanem mindkét nyelven folyékonyan beszél, tehát nem értem mire a nagy felháborodás. Ráadásul külön korrekt Tőle, hogy nem veszi fel a magyar állampolgárságot csak azért, hogy ebből politikai, társadalmi vagy gazdasági előnye származzon, sokakkal ellentétben! Különben is, meg volt az esély arra, hogy ide csábítsuk, de az ETO első csapatánál sz.rtak a fejére, míg Szlovákiában stabil kezdő. Erről ennyit.
    Más. Kifizettetni a nevelési költséget? Talán az Ő hibája, hogy dolgozik, mint a güzü, de a lehetőséget nem kapja meg, a bizalmat nem élvezi? Még jó, hogy a 8 évnyi általános iskolát nem fizettetitek velem vissza! Röhej.


    Bénesről pedig annyit, hogy ha cseppnyi magyarság lenne benne, nem nyilatkozott volna olyat, mint tette anno, hogy cseppet sem törődik a magyar válogatottal, mert a szlovák sikeresebb és jobb a mentalitás. Én speciel inkább megpusztulok hatszor a sajátjaimmal, mint eladnám a lelkem azért, mert sikeresebb csapat tagja lehetek.
    Mert, ugyebár ezt nyilatkozta, mikor elhagyta Győrt.


    „Ajánlgatták nekem a magyar állampolgárságot, de nem fogadtam el. Nem is gondolkoztam ezen a lehetőségen, eldöntöttem, hogy szlovák válogatott akarok lenni. Egyértelmű, hogy a szlovák nemzeti csapat sikeresebb, és mentálisan is nagy különbség van a két válogatott játékosainak hozzáállásában. A nagyobb küzdőszellem, akaraterő az eredményeken is meglátszik" – válaszolta a Zsolnára szerződő futballista.
    NS, 2015 február 12.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2480645