magyarfutball.hu

fénykép helye
nemzetiség
Magyarország
életkor
68 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Soproni Textiles SE
? - 1978
Honvéd Bem József SE katonai szolgálat
? - 1978
MTK-VM
1978 - 1987
ROC Charleroi
1987 - 1990?
eredmények / elismerések
Magyar Bajnok
1986/1987
fénykép helye

Soproni Textiles SE, ?-1978

...

Honvéd Bem József SE, ?-1978

...

MTK-VM, 1978-1987

...

ROC Charleroi, 1987-1990?

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2016.05.07, 19:38 (szerk.: 2022.01.19, 20:06)
    kép
    Egy belga, akinek a szíve magyar maradt
    Turner Csaba pályafutása Sopronból az SVSE serdülő- és ifjúsági csapatából indult.

    Az egykori legendás kapus és edző Mátrai József (Stixi) irányította a lila-fehéreket. Oly veretes társaságban játszott szinte még gyermekként, mint Babos László, id. Borsos István vagy éppen Csuti Péter.
    A tehetségéhez nem fért kétség, ezért már fiatalon nagyon kapós volt a játékos piacon.

    – Hogyan alakult a további pályafutása? – kérdeztük Turner Csabát, aki januárban tölti be a hatvanadik életévét.
    – Az SVSE-ből a helyi rivális Textileshez igazoltam. Itt előbb Gyurátz László egyengette az utamat, majd a felnőttek között Kertész Imre bácsi kezei alatt formálódott a játékom. A katonaidőmet a Bem SE-ben töltöttem, aztán a leszerelésemet követően egy rövid időre visszatértem Sopronba, de menet közben már aláírtam az MTK-hoz. Mezey György hívó szavára azonnal igent mondtam. Nagyon sokat tanultam tőle és sokat is köszönhetek neki.

    – Majd az MTK-nál következett a Verebes-korszak...
    – Csodálatos évek, szép sikerek, például 1987-ben magyar bajnokok lettünk. Józsi bácsi volt a másik kedvenc trénerem, neki is nagyon hálás vagyok. Tíz szép évet töltöttem az MTK-ban majd viszonylag későn, harmincegy évesen bajnoki címmel a tarsolyomban kezdtem meg a légióséletet.

    – Hogyan fogadták a nyugati profi bajnokságban?
    – Jól, de akkor még a magyar focinak volt tekintélye. A belga charleroi csapathoz kerültem remek közösségbe. Keményen megdolgoztam a helyemért, hisz bérelt pozíciók nem voltak. Három évet játszottam a belga élvonalban, majd egy sérülést követően abbahagytam a játékot és elkezdtem edzősködni.

    – Milyen válogatottakban szerepelt játékosként?
    – Olimpiai válogatott voltam, de egy fatális félreértés miatt sajnos a felnőtteknél nem kaptam szerepet. Egy alkalommal Bécsben játszott a csapat és előtte Sopronban töltötte az éjszakát. Másnap a szálloda igazgatója mérgesen számon kérte rajtunk, hogy a válogatott több játékosa, így én is, miért törtük össze a poharakat a bárban. Ez nem volt igaz, bántotta is az igazságérzetemet és ekkor mérgemben valóban földhöz vágtam egy poharat, hogy akkor legyen neki igaza. Az igazgató jelentette az esetet a szövetségi kapitánynak és ezek után nem is játszottam Bécsben. Ez a rossz emlék azóta is kísért.

    – Huszonnyolc éve él idegenben: magyarnak vagy inkább már belgának érzi magát?
    – Belgiumban élek, de a szívem örökké magyar marad és számomra Sopron a világ legszebb városa. Egyébként egy barátommal már régóta egy görög éttermet vezetünk.

    – Mit üzen a hazai focirajongóknak?
    – Addig nem lesz jó a magyar futball, amíg a kluboknál minden évben új csapatot kell építeni és nem lesz állandóság. Az utánpótlásra pedig bátran alapozzanak az edzők.

    Kép: mtk.hu, cikk: kisalfold.hu