magyarfutball.hu

2013.01.25 Vasas: a Roma helyett titokban az MTK-hoz igazolt a tehetség

A Vasas Kubala Akadémia pénteken hivatalos honlapján közleményt adott ki a csapat korábbi labdarúgójával, Varga Szabolccsal kapcsolatban. A vezetőség állítja: a Kubala Akadémia már mindenben megegyezett a fiatal játékos átigazolásának ügyében az olasz AS Romával, amikor Varga váratlanul az NB I-ben szereplő MTK-hoz szerződött.

A 17 évesen az U19-es válogatottban is bemutatkozó Varga Szabolcs nem fogadta el a Vasas Kubala Akadémia Tálent Programjának keretében ajánlott hivatásos sportolói szerződést 2012 őszén – olvasható a közleményben.
A klub 2012 folyamán több alkalommal lehetővé tette, hogy Varga külföldi egyesületeknél bemutatkozhasson próbajátékon. Ezek egyikén, az Ajaxnál megsérült a fiatal labdarúgó, ám – állítják a közlemény fogalmazói – a visszaküldött játékos rehabilitálásának teljes költségét vállalta a Vasas Kubala Akadémia.
„Szabi sérülése miatt az időközben bejelentkező AS Románál történő próbajátékra csak 2012 novemberében kerülhetett sor. A következő hónapban már az átigazolás pontos feltételeiről történtek egyeztetések. Minden feltételt biztosítottunk Varga Szabolcs AS Romához történő átigazolásához, mivel december végére a klubbal és ugyan nehezen, de a játékosügynökkel is sikerült megegyeznünk. Mindezekkel szemben tegnap arról értesültünk, hogy Szabolcs az MTK-hoz igazolt három évre hivatásos sportolói szerződéssel” – olvasható a közleményben.
A Vasas Kubala Akadémia vezetősége anyagi és erkölcsi kárról ír, értetlenségének ad hangot, ám a közleményben további lépést nem helyez kilátásba.