magyarfutball.hu

Magyarország Spátay János (? 1947 - )

alias
Spátai János
nemzetiség
Magyarország
poszt
csatár

játékos

pályafutás
Csepel SC
1967 - ?
Soroksári MEDOSZ/ÉGSZÖV MEDOSZ
? - ?
eredmények / elismerések
?
0 nemzetközi kupa
0 hazai kupadöntő
1 elsőosztályú bajnoki

Spátay János magyar bajnoki mérkőzései:

NB I 1967

# dátum ford. mérkőzés csere lap gól eredmény
1 1967.09.30 24 MTK - Csepel SC 2 : 2
1 mérkőzés
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.06, 16:45
    SPÁTAY bemutatkozott

    A csepeliek kispadján egy vékony dongájú, nyurga, hirtelenszőke, fiatal játékos szorongva várta, hogy edzője, Takács György beállítja-e az MTK el­leni tartalékbajnoki mérkőzésen. Szünet után Sebestyén meg­sérült. „Talán most!..”— gondolta. De az ed­ző Molnár Il-t küldte
    be a pályára. Véget ért a mérkőzés. Szo­morúan felöltözött, s éppen a helyét keres­te a lelátón, amikor az intéző lélekszakad­va odafutott, s így szólt: „Menjen azon­nal az öltözőbe!” Lesietett, Keszthelyi Mihály türelmetlenül várta: „Gyorsan vet­kőzz! Losonczi meg­betegedett, s te leszel a balszélső . . .”
    Azt hitte álmodik. De nem sokat tépelődhetett, mert nógat­ták, segítették öltöz­ködésében. Es a 17. percben Spátay János játékra jelentkezett Schoppnál, a mérkő­zés bírójánál. Spátay-ból NB I-es játékos lett!
    Amikor a mérkőzés után megemlítettü kneki, hogy most már jár neki ez a cím,szabódott, elpirult.Csendesen, akadozva mondta: „Mindig arra vágytam, hogy eljus­sak az NB I-ig. De ez még nem az igazi...
    csupán véletlen mü­ve .. . Nem ilyen be­mutatkozásra gondol­tam . . . Persze ennek is végtelenül örülök,de nem tartom ma­gam még NB I-es já­tékosnak. Húszéves vagyok. Taksonybanjátszottam az ifjúsági csapatban. Onnan ke­rültem a Csepelbe. Társai tréfálkozvavették körül. Megve­regették a vállát, biztatgatták. A kis Spá­tay pedig lehet, hogy közben arra gondolt: de szép is volt ez a nap! Belökték a mély­vízbe, de vajon leg­közelebb is csak tar­talék lesz a tartalék­csapatban?


    Népsport, 1967 október 3.