magyarfutball.hu

Budapest, IV. ker., Duna Cipő Műfüves Edzőpálya

Feltöltés alatt!

  1. Műfüves focipályával gazdagodik Újpest
    Már túrják a földet a Tábor utcában az egykori Dunacipő-pályán. Munkagépek gyalulják a füvesnek már nemigen nevezhető területet, ahol rövidesen vadonatúj focipálya várja az UTE labdarúgóit.

    Az első kapavágáson már túl vannak a kivitelezők, még a polgármester is bekapcsolódott a munkába, mindenki megelégedésére néhány percig ügyesen vezette a hatalmas földgyalut.

    – Remélhetőleg egyre többször látják majd az elkövetkezendőkben az újpestiek, hogy az önkormányzat, mondhatni, hozzányúl olyan dolgokhoz, területekhez, amelyeket már régebben is fel kellett volna újítani – mondta dr. Tahon Róbert jegyző. – Így természetesen az egyesületek is további sportolási lehetőséghez jutnak.

    – Egy előre eltervezett terv alapján kezdődött a munka – vette át a szót Őze István, az UTE klubigazgatója. – Három évvel ezelőtt az UTE és az önkormányzat megkötött egy az egyesület működtetését célzó együttműködési szerződést, amelynek egyik pillére a régi, elhanyagolt sportpályák és létesítmények rendbehozatala. A jelenlegi építkezésre is pályáztunk, amelyet az önkormányzat segítségével elnyertünk, így megindulhatott a munka. Az első ütemben elkészülő műfüves pálya is TAO-s pénzből lesz felújítva, amelyhez a klub és az önkormányzat is hozzáteszi az önrészhez szükséges összeget.

    – Tudtommal nem volt egyszerű a területet „megszerezni”. Jól tudom?

    – Négy korábbi tulajdonosa van a területnek, a magyar állam, az önkormányzat, a GE Hungary Zrt. és a Sanofi-Aventis Zrt. Ahol a jelenlegi munka folyik, az önkormányzati tulajdon – tájékoztatott a jegyző.

    – A Tábor utcában nem csak egy olyan pálya van, amelyet rendbe kellene hozni. Lesz folytatás?

    – A következő kiírásban természetesen ismét jelen leszünk, és a terület továbbfejlesztése érdekében pályázunk – mondta Őze István. – Hogy nyerünk vagy sem, ez még a jövő titka. Reméljük, sikerrel pályázunk, és rövidesen egy minden igényt kielégítő sportkomplexum várja a sportolóinkat.

    – Csak az igazolt versenyzők használhatják a területet? Mi lesz a nagy sikerű sportnapokkal?

    – Megnyugtathatok mindenkit – jelentette ki Tahon Róbert –, hogy a sportnapok és az önkormányzat által rendezett események ezután is helyet kapnak a Tábor utcában.