magyarfutball.hu

Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ

 1. Történelmi fényképek / fejlesztések... »
 2. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 3. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 4. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 5. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 6. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 7. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 8. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 9. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 10. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 11. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 12. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 13. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 14. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 15. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 16. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 17. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 18. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 19. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 20. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 21. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 22. fénykép: Budapest, XIII. ker., Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ (2011)
 23.  
3 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 12 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Láng Vasas pálya
  2. Láng Sport- és Szabadidőközpont
  3. Láng SK Sporttelep
  4. Rozsnyay utcai Pálya
  5. Láng Pálya
  6. Láng-pálya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 1.500
  ülőhely: -
  állóhely: 1.500
 7. lakosság
  Budapest, XIII. ker.: 118.320 (2012)
 8. hazai csapatok
  1. Budapesti AK

   (2018 - )

  2. Hunreal FC

   (2012 - )

  3. Lions FC

   (2022 - )

  4. Respect FC
  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Hidegkúti SC (2013 - 2014)

   pályaépítés alatt

  2. Láng SK (? - ?)
  3. Vizafogó FC (1994 - 1995)
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  110m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  nincs
 13. világítás
  nincs
 14. futópálya
  hiányos futópálya
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.04, 19:45
  Hova tűnt a névből a "Láng"?
  kép
  forrás:
  http://www.epulettar.hu/cikk/3909.aspx
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.04, 19:37
  Budapest Főváros XIII. kerület Önkormányzata, mint beruházó, a tervező Vadász és Társai Építőművész Kft., az építő Minos 2002 Kft. és a bonyolító Angyalföld-Újlipótváros-Vizafogó Vagyonkezelő Zrt. sajtónyilvános közös ünnepséget rendezett az Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ átadása alkalmából, 2010. szeptember 13-án, a XIII. ker. Rozsnyai utca 4. sz. alatt.

  Az egykori Láng Sporttelep több éves, teljes rekonstrukcióját követően egy minden igényt kielégítő korszerű sport- és szabadidő központ készült el, saját forrásból összesen 1,8 milliárd forintért. (Az ez évi költség közel 1,2 milliárd forint.)

  Dr. Tóth József polgármester, a terület országgyűlési képviselője avató beszédében kiemelte, hogy a XIII. kerület kiemelt figyelmet fordít a diák-, szabadidő- és tömegsportra. Felújította két tanuszodáját, az óvodások és nyugdíjasok részére külön tornát szervez, tornatermeket újított fel, műfüves pályákat épített. Az önkormányzat a nyolc éve tulajdonába került Láng sporttelepet sem adta el, nem épített helyére lakóparkot, hanem a sport célra tartotta meg és fejlesztette önerőből.

  A kerületben a sportegyesületek és a szakosztályok száma is nő. A létesítmény csarnokát hetente mintegy 1 400-an keresik fel, további 1 200 fő használja a sporttelep többi pályájáit. A sokszínű sportolási lehetőségen túlmenően tenisz és a squash pályák várják a kerületi lakosokat. Terveink szerint jövőre vezetjük be, hogy bizonyos szolgáltatásokat ingyen, vagy Angyalföld kártyával kedvezményesen igénybe tudja venni a kerület lakossága.

  Az új sportközpont tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető helyen, a Rozsnyai és Lomb utca sarkán, (metrótól öt percre) a kerület jelentős építészeti, gazdasági fejlődésnek indult részén található. Az önkormányzat képviselő-testülete 2001. évben döntött az elöregedett, korszerűtlen sporttelep felújításáról, 2002. évben tervpályázatot írt ki a rekonstrukcióra. Ezt követően megépült a műfüves pálya, majd 2003-ban egy több mint 600 m2 alapterületű, nemzetközi szabványoknak megfelelő sportcsarnok került átadásra.

  Az új sportcentrum főépülete földszint + kétemeletes hajószerű épület. A Rozsnyai utca felőli részben helyezkedik el a közösségi és sportszervezői épületszakasz, étteremmel, fitneszteremmel és irodákkal. Az előcsarnok másik oldalán a földszint + 1 emeletes épületszárnyban öltözőket alakítottak ki a pálya felé néző üvegezett oldalfolyosóval. Az emeletre kerül 12 db kétágyas vendégszoba loggiával. Az épület lépcsőháza mögött nyílik a 4 db 6 m belmagasságú squash pálya. Megújult a nagyméretű füves pálya is. Az új főépület: 1891,93 m2. A közbeszerzési eljárást a Minos 2002 Kft. nyerte el. Az alapkövet 2009. július 7-én helyezték el, a bokréta 2009. augusztus 19-én kerület fel az épületre.

  Az épület teljes körűen akadálymentes így, a mozgássérültek lehetőséget kaptak a sportlétesítmények használatára. Részükre külön, minden szinten WC-s mozgássérült öltöző és zuhanyzó került kialakításra. A 47 parkoló között a mozgássérülteké is megtalálható.

  A teljes beruházási programnak része az eddigi sportcsarnok bővítése és a kerítésépítés. A meglévő mellé egy új csarnokot építettek, annak az infrastrukturális hálózatát kihasználva. Alapterülete: 1 045m2 (23 m x 45,5 m), belmagassága 7 m, a csarnokhoz tartozó szertár 75 m2, a közlekedő folyosó 22 m2. Az építkezés generálkivitelezője a Duna – Épszer Zrt. volt.

  A sporttelepen rendszeresen zajlanak testnevelés órák és diákolimpiai versenyek. Idén ősszel első alkalommal szervezik meg a kerületi sportágválasztót, amely keretében az általános iskolás tanulók körében az utánpótlás nevelő szakosztályok 17 sportágat népszerűsítenek. Több sportág utánpótlás képzése folyik délutánonként a sporttelepen. A Vasas SC kézilabda bázisát az Angyalföldi Sportiskola adja, a Budapesti Honvéd vívóit a Csata DSE képzi, illetve két éve új otthonra talált az intézményben a nagy múltú labdarúgó utánpótlás-nevelő egyesület a Szent István SE is. A fiatalokkal 15 órától este 19 óráig foglalkoznak a magasan kvalifikált edzők.

  forrás:
  http://www.sportforum.hu/?page=cikkek&katid=247&subkat=247&newsid=122029
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.04, 19:36
  2009.08.19
  Elkészült a szerkezete a Láng Sport- és Szabadidőközpont új főépületének, amelynek bokrétaünnepségét augusztus 19-én tartották a Rozsnyai utcai létesítményben. A komplexum új része december végére készül el, s a januári átadás alkalmával új nevet is kap a sportközpont. Dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere kiemelte: a szabadidősport, az utánpótlás-nevelés és a diáksport egyaránt hangsúlyos terület a kerületben, s a fejlesztések sorozatával – köztük a mostanival – ennek szeretné megteremteni a feltételeit az önkormányzat.

  Bokrétaünnepséget tartottak augusztus 19-én a Láng Sport- és Szabadidőközpontban, elérte ugyanis legmagasabb pontját az ingatlanegyüttes új főépülete. A 850 millió forintos beruházással megvalósuló létesítmény alapkövét július 7-én tették le, s máris szerkezetkész az épület.

  Mostanra az utolsó födémet is sikerült bebetonozni – emelte ki Mentes Zsolt. A generálkivitelező Minos 2002 Kft. termelési vezérigazgató-helyettese elmondta: az alapozást követően a pillérvázas szerkezetet építették fel, azután következett a kitöltő falazat. Miután nem zöldmezős beruházásról van szó, váratlan nehézségekkel is szembe kellett nézniük, mégis sikerül tartani az eredeti ütemtervet. Ennek megfelelően pedig december végére elkészülhet az épület.

  A főépület januári avatásával egyidejűleg új nevet is kap a létesítmény, tiszteletben tartva az előzményeket, azt, hogy a Rozsnyai utcai létesítmény a Láng Gépgyár sporttelepeként születhetett meg – emelte ki a bokrétaünnepség alkalmából dr. Tóth József. A XIII. kerület polgármestere hangsúlyozta: a mostani állomás egy fejlesztéssorozat része, amelynek korábbi fázisaiban már átadtak egy sportcsarnokot, gazdagodott a komplexum egy műfüves pályával, illetve teniszpályákkal.

  A Láng Sport- és Szabadidőközpont
  újjá varázsolása annak a törekvésnek a megtestesülése, amellyel különleges hangsúlyt kíván adni a sporttal kapcsolatos fejlesztéseknek a XIII. kerületi önkormányzat. Három területre összpontosít a helyhatóság: a szabadidősport, az utánpótlás-nevelés és a diáksport egyaránt a fókuszban áll. – A már megvalósult és a tervezett beruházásokkal ezekhez kívánunk megfelelő feltételeket teremteni – emelte ki a polgármester.

  Az új főépület földszint + kétemeletes lesz, összesen 2000 négyzetméternyi hasznos területtel. A komplexum e részét – ahogy a korábbi elemeket is – a Vadász és Társai Építőművész Kft. tervezte, a lebonyolító az Angyalföld-Újlipótváros-Vizafogó Vagyonkezelő Zrt.

  A folytatásban pedig egy kisebb csarnok épül még a már elkészült mögött, hiszen a nemzetközi versenyek rendezésének feltétele, hogy megfelelő bemelegítő helyiséget tudjanak biztosítani a sportolók számára.

  forrás:
  http://www.budapest13.hu/hirek/20090819/bokretaunnepseg-lang-sport-szabadidokozpont
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
   
 5. avatar: Giovanni
  2010.08.16, 21:13 (szerk.: 2018.02.18, 15:00)
   
 6. avatar: prozak01
  2010.08.06, 22:20 (szerk.: 2010.10.04, 19:25)
  400 (Dunaprofit Láng SK - Felcsút SE 0:2, 2002.08.30., v: Csejtei, Gól: Orbán F, Hollik, kiállítva: Sarlós (Láng SK) )


  Az összeállítások:
  Láng: Gál -Gombos, Sarlós, Balogh, Strausz -Sárkány, Tóth (Lakatos), Karászi, Koltai (Fehérdi)-Pergel, Prainer (Borgulya) Edző: Lucsánszky Tamás

  Felcsút: Hegedűs -Gálos, Béres, Diczkó -Varga (Kovács T), Domján, Orbán Zs, Zimmermann, Király (Gáll) -Hollik (Fóris), Orbán F. Edző: Szíjjártó István

  Forrás: Nemzeti Sport 2002.09.02-i száma
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.08, 19:46
  A sportcsarnok:
  Beruházás adatai
  beruházó: Budapest XIII. kerületi Önkormányzat
  költség: 300.000.000 HUF
  képek:
  http://www.budapestiepiteszkamara.hu/kepnezo.php?id=2086


  forrás:
  http://www.budapestiepiteszkamara.hu/alkotasok/index.php/module/Query/action/DataPage/ID/223
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.08, 19:40 (szerk.: 2009.07.08, 19:41)
  Ma az új főépület építésével folytatódik a Láng Sport- és Szabadidőközpont teljes körű rekonstrukciója és a XIII. kerület egy minden igényt kielégítő, korszerű sport és szabadidő központtal fog gazdagodni.
  Ma 10 órakor (Rozsnyai u. 4.) az építkezés alapkövét helyezi el dr. Tóth József polgármester és Sebeszta Attila az Angyalföldi Vagyonkezelő Zrt. Vezérigazgatója. A közbeszerzésen elnyert építkezés költsége több mint 700 millió forint. Az új főépület közel 2000 m2-es lesz.
  Az Angyalföldi Láng Sporttelep a Rozsnyai és Lomb utca sarkán, a XIII. kerület zöldövezeti, jelentős építészeti, gazdasági fejlődésnek indult részében található. Az önkormányzat képviselő-testülete 2001. évben döntött a rossz állapotban levő sporttelep felújításáról. 2002. évben tervpályázatot írt ki a rekonstrukcióra. Ezt követően megépült a műfüves pálya, majd 2003-ban egy több mint 600 m2 alapterületű, nemzetközi szabványoknak megfelelő sportcsarnok került átadásra. A rekonstrukció folytatásaként elkészültek a főépület és a lelátó engedélyezési tervei.
  Az épület a teljes körűen akadálymentes lesz így, a mozgássérültek lehetőséget kapnak a sportlétesítmények használatára. Részükre külön minden szinten WC-s mozgássérült öltöző és zuhanyzó kerül kialakításra. A 47 parkoló között a mozgássérülteké is megtalálható lesz.

  A teljes beruházási programnak része az eddigi sportcsarnok bővítése és a kerítésépítés. Ez a meglévő mellé egy új csarnoképítést, annak az infrastrukturális hálózatát kihasználva. Az építési engedély és a kiviteli tervekkel jogerősek, a közbeszerzési eljárás a napokban kerül kiírásra. A teljes beruházás – mindkét épület - befejezési határideje 2010. első negyedév.
  kép


  forrás:
  http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=79038