magyarfutball.hu

Balatonalmádi, Balatonalmádi Sportközpont

 1. 4 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Balatonalmádi Új Sportközpont
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
  Veszprém megyehiányzó adat beadása
   
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Balatonalmádi: 9.167 (2012)
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
 13. világítás
  van
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
  2021
 16. nyitómérkőzés
  2021.07.09
  Balatonalmádi SE - Ferencvárosi TC
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: pancso
  2021.08.31, 23:25
  Megtartották az új Balatonalmádi Sportközpont hivatalos átadóünnepségét, ezzel ötéves munka ért véget.

  Mint Ács Attila, a Balatonalmádi Sportegyesület elnöke felidézte, 2016-ban kezdtek el gondolkozni a sporttelep átköltöztetésén. A korábbi sportpálya a tó közelsége miatt az év nagy részében nem volt használható, az edzések többségét bérelt pályákon tartották. Az egyesületben 250 labdarúgó sportol, a város tíz utánpótlás- és két felnőttcsapattal büszkélkedhet, és formálódik egy „öregfiúk” csapat. A sportegyesület elnöke megköszönte a központ építését segítők munkáját, Kontrát Károly államtitkárnak egy jelképes ajándékot a „kulcsjátékosok” 10-es számú, névre szóló mezét adta át.

  – Egy nagyméretű élőfüves pályát és egy nagyméretű műfüves pályát építettünk meg, és dolgozunk egy 20-szor 40-es élőfüves pálya kialakításán is. A sportolókat XXI. századi színvonalú kiszolgálóhelyiségek várják. Úgy tudom, hogy ez az ország legmodernebb műfüves pályája, parafa granulátum töltéssel, és ízületkímélő, rugalmas alátét van a pálya alatt. A pályák villanyvilágítással ellátottak, a nagy pályákhoz lelátók is tartoznak, melyek a helyi igényeket kiszolgálják – mondta el Ács Attila.

  Az almádi sportegyesület elnöke megköszönte a központ megépítését segítők munkáját, Kontrát Károly államtitkárnak egy jelképes ajándékot a „kulcsjátékosok 10-es számú”, névre szóló mezét adta át.

  Az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy a sportlétesítmények építésének egyik fontos célja volt, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljunk, és jól haladunk e cél elérésében. Nagyot fejlődött az utánpótlás- és a szabadidős sport is. A pandémia miatt pedig az egészségmegőrzés eszközeként is felértékelődött a sport.

  – Több mint ötszázezer leigazolt sportolónk van, akiknek több mint a fele labdarúgó. Ugyanez az arány a kisgyermekeknél is, ezért is fontos, hogy labdarúgópályák épüljenek, hogy olyan XXI. századi létesítményeket tudjunk átadni, melyekkel lehívhatjuk, és ott tudjuk tartani a gyerekeket a sportpályákon – tette hozzá Szabó Tünde.

  Kepli Lajos polgármester azt hangsúlyozta, hogy 2019 októberében örökségként vette át az építkezést, és megköszönte Keszey János korábbi polgármester munkáját.

  – Azt hiszem, hogy nem sok település büszkélkedhet ilyen fekvésű focipályával. Az építkezés egyik célja az volt, hogy az egyesületben sportoló kétszáz gyerek minél több időt tölthessen a szabadban, jó levegőn, mozgással, sporttal. További területeink is vannak a sportközpont szomszédságában, így van lehetőség újabb fejlesztésekre, remélhetőleg további kormányzati forrásokat is bevonhatunk majd.
  Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felidézte az ötéves munka mérföldköveit. A városgondnokság mögötti területen, a Lozsántán 2019 októberében volt az alapkőletétel.

  – Örülök, hogy ide nem egy lakópark, hanem egy sportlétesítmény épült. Ez egy új fejlődési lehetőség a városnak, hiszen Almádi körbe van építve, és itt mégis egy új városrész alakulhat ki. Bízunk benne, hogy sok almádi sportsiker részesei lehetünk ezen a pályán – fejezte be Kontrát Károly.

  A létesítményt nemcsak a helyi futball-sportegyesület használja, hanem a tervek szerint iskolai, diákolimpiai események, labdarúgó körzeti, megyei meccseknek is helyet adhat, és a lakosság előtt is nyitva lesz. A csapatok már karácsony előtt birtokba vehették a létesítményt, és az első edzéseket is megtartották. A 905 millió forint értékű beruházás három forrásból állt össze: a társaságiadó-felajánlásokból 170 millió, állami támogatásból 681 millió forint, önkormányzati forrásból pedig 54 millió forint állt rendelkezésre. A pályák és épület mellett út és híd épült, közművesítették a teljes területet.

  forrás: https://www.veol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/csaknem-egymilliard-forintbol-epult-sportkozpont-balatonalmadiban-4305685/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2021.07.09, 17:15
  Ma hivatalosan is átadásra került az új Balatonalmádi Sportközpont, ami a Magyar Állam, Balatonalmádi Város Önkormányzata és a Balatonalmádi Sportegyesület közös összefogásaként valósult meg. Köszönjük mindazok fáradozását, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a csodálatos sportlétesítmény elkészüljön. Köszönjük a kivitelező cég, a Tomsec-Bau Kft. munkáját. Külön köszönjük dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő úrnak a sportlétesítmény megvalósulása érdekében tett áldozatos munkáját!

  Hajrá Almádi! Hajrá BSE!

  2021.01.06
  https://www.facebook.com/balatonalmadi.se/posts/3567607426690851
   
 3. avatar: magyarfutball.hu