magyarfutball.hu

Tata, Új TAC Sportpálya

 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. kapcsolódó stadionok
 3. cím
  Komárom-Esztergom megyehiányzó adat beadása
   
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : 2.019
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Tata: 24.906 (2012)
 7. hazai csapat
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
 12. világítás
 13. futópálya
  nincs
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.08.28, 16:37
  Labdarúgó komplexum: A TAC korábbi vezetése 2005-ben eladta a klub város közepén lévő labdarúgó pályáit, a hozzátartozó létesítményekkel együtt. A hiányzó pályát és infrastruktúrát 2014-ben kezdte meg pótolni az időközben megújult TAC vezetés. Elsőként a Jávorka iskola területén lévő egykori TAC labdarúgó pályát (edzőpálya) újítottuk fel (2014). A beruházás a Város és az MLSZ összefogásban folytatódott, aminek eredményeképpen egy új gyepszőnyeges pálya (centerpálya) épült meg szintén 2014-ben. Ezt követően, 2017-ben a TAC önálló beruházásában felépült egy modern öltöző is.

  A további, szükséges munkák elvégzését követően a pályát 2019 márciusában vehette birtokba a Tatai AC labdarúgó szakosztálya.

  https://www.tataiac.hu/pages/letesitmenyfejlesztes.html
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2021.08.28, 16:37
  Birtokba vettük az új pályát!
  Michl József, Tata polgármesterének ünnepélyes kezdőrúgásával szombaton új korszak kezdődött a Tatai AC labdarúgó szakosztályának életében. A focisták birtokba vehették a Jávorka iskola mögött felépült új szentélyüket és sok évig tartó albérlet után végre ismét igazi hazai pályán fogadhatták ellenfelüket. Az új centerpálya első hivatalos mérkőzésén, az U19-es megyei I. osztályának rangadóján a TAC 1-0-ra győzött az élmezőnybe tartozó Koppánymonostor ellen. A sporttörténeti eseményen szép számú nézősereg jelent meg, a Tatai Atlétikai Clubot Hanesz József elnök és Tompa Andor elnökségi tag, a labdarúgó szakosztályt Csákány József szakosztályvezető képviselte. A tervek szerint az új centerpálya ünnepélyes átadása a tavaszi bajnoki szünetben lesz, a megnyitó gálamérkőzésre egy magyar sztárcsapattal tárgyal a vezetőség.

  Az első hivatalos tétmérkőzést ünnepélyes külsőségek előzték meg: az U19-es megyei bajnokság két élcsapatának játékosait hangosbemondó szólította a pályára, a labdarúgók pedig látványos koreográfia mellett sorakoztak fel a középkörben. A kezdőrúgást Michl József, Tata polgármestere végezte el. A város első embere szurkolóként is „érdekelt” volt a nagy napon, hiszen fia, Sebestyén a Tatai AC kezdőcsapatának tagjaként futott ki a gyepre. A Koppánymonostor elleni sporttörténeti találkozón az első – és egyben mindent eldöntő – gólt a tatai Sziranidisz Dimitriosz szerezte. Győzelmével a Tatai AC visszavágott az őszi vereségért és a tabellán negyedik helyen állva továbbra is versenyben van a dobogós helyezésért.

  „Már az első mérkőzésen kiderült, hogy milyen fontos az igazi hazai pálya. A fiúk saját öltözőjükben öltözhettek, jobban rá tudtak hangolódni a rangadóra és magabiztosan futhattak ki az új centerpályára. Biztos vagyok benne, hogy ez hatalmas pluszt jelentett a mai kiélezett találkozón” – mondta a találkozó után Csákány József szakosztályvezető.

  A labdarúgó szakosztály új otthonában villanyvilágítással ellátott centerpálya, modern öltözők és klubszoba áll a női és férfi labdarúgók rendelkezésére. Az új TAC-pályán telt háznál nagyjából ezer néző szurkolhat a fekete-fehéreknek, a lelátó jelenleg 154 fő befogadására alkalmas. A szakosztály úgy tervezi, hogy újabb fejlesztések is megvalósulnak, tovább szépül a létesítmény, így már a tavaszi rajtra komfortosabbá válhat a parkoló, a jövőben pedig egy minden igényt kielégítő műfüves pálya is épülhet.
  A felnőtt csapat március 17-én lép először pályára a labdarúgó szakosztály új otthonában, a Nagyigmánd lesz az ellenfél. A vezetőség azonban gálamérkőzéssel egybekötött ünnepélyes megnyitót is tervez, a nagy eseményre várhatóan a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetben kerül sor.

  „Az ünnepélyes megnyitóval kapcsolatban jelenleg is zajlanak a tárgyalások, egyeztetések. Igyekszünk emlékezetessé tenni a jeles napot, ezért egy igazi nagycsapatot szeretnénk felkérni, hogy vállalja el a részvételt” – tette hozzá Csákány József.
  Addig is hajrá Tata! Hajrá TAC!

  2019.03.03
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2397405086959143