magyarfutball.hu

Orosháza, OMTK-ULE Sporttelep, Gyopárosi műfüves pálya

 1. 1 felhasználó járt itt.
 2. cím
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Orosháza: 28.888 (2013)
 6. hazai csapat
  -
 7. nézőcsúcs
 8. pálya mérete
  107m x 64m
 9. talaj típusa
 10. eredményjelző tábla
  nincs
 11. világítás
  van
 12. futópálya
  nincs
 13. átadás éve
  2013
 14. nyitómérkőzés
 15. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2016.04.23, 23:56
  Élőfüves focipálya épül az OMTK ULE bázisán

  Közel 84 millió forintból valósul meg a beruházás, amivel újabb szintet léphet az utánpótlás labdarúgás minősége Orosházán. Az UEFA szabványos focipálya nyár elejére készül el Gyopároson, és több mint 400 gyerek rúghatja majd rajta a labdát.

  Kétoldalt focizó gyerekek, és instrukciókat adó edzők, középen munkagépek. Ez a látvány fogadja azt, aki a Gyopárosi úti utánpótlás labdarúgó centrum felé közlekedik. Az OMTK ULE 1913 bázisán a régi füves és a nemrégiben épített műfüves pálya közötti területen nagyszabású építkezés zajlik egy 110×72 méteres területen.
  – Ezen a helyen egy nagyon rossz állapotú rekortán pálya volt, amit a rossz minőség és a balesetveszély miatt évek óta nem használunk. Ennek a helyére építjük az új, nagyméretű, 68X105 méteres UEFA szabványos gyepszőnyeges labdarúgó pályát öntöző- és vízelvezető rendszerrel, emelt szintű villanyvilágítással – mondta az OrosCafénak Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE 1913 elnöke.
  kép
  A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) még 2013 szeptemberében engedélyezte az utánpótlás labdarúgó klub számára a nagyméretű élőfüves pálya építését. Ennek teljes bekerülése közel 84 millió forint. Az elmúlt két évben az egyesület vezetése rengeteg tárgyalást folytatott a gazdasági élet szereplőivel, és mostanra sikerült megszerezni a társasági adóból leírható sportcélú támogatást, azaz a TAO összegét, ami 60 millió forint.
  A fennmaradó összeget az önkormányzat egy korábbi döntéssel önrészként biztosította.
  – Annak idején nem is volt kérdés, hogy a város beszáll a pálya építésének költségébe. A tömegsport és az utánpótlás nevelése, támogatása mindig is kiemelt cél volt Orosházán, örülök, hogy végre megkezdődhet az építkezés – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.
  Az utánpótlás egyesületben jelenleg 11 korosztályban 420 gyerek focizik, 13 szakember irányításával a jelenlegi füves és a 2013-ban átadott műfüves pályán. A magas létszám ezért sokszor komoly fejtörést okoz a pályabeosztásnál, ezen jelentősen segít majd a most épülő pálya.
  – A most épülő élőfüves focipálya nagyon modern lesz, ez pedig mind a labdakezelésben, mind a technikai fejlődésben sokat fog segíteni a gyerekeknek. A munkákat június 30-ig kell befejezni, és a tervek szerint idén ősztől lehet majd rajta edzeni és mérkőzéseket játszani – emelte ki Tóth-Kása Sándor.

  Az ULE elnöke hozzátette, ezzel nem áll le a fejlesztés a klubnál. A következő lépcsőben a régi füves pálya talajának megújítása jön, ehhez már elkezdték összeszedni az újabb TAO pénzeket. A műfüves pálya melletti területen van egy régi, rossz állapotú épület, amit az önkormányzat már az ULE rendelkezésére bocsátott. Ebből öltözőt szeretnének kialakítani, mert a jelenlegi kapacitás már kevés, ami főleg a sok csapatos tornákon okoz gondot. Erre a fejlesztésre szintén beadott pályázatuk van az MLSZ-nél, elbírálásra várnak.

  A jövő terve: fedett műfüves pálya

  De van egy ennél is nagyobb tervük, amire április 30-ig nyújtják be a pályázatot.
  – Egy 40×60 méteres fedett műfüves pályát szeretnénk építeni a még fennmaradó területen. Ez hosszabb távú elképzelés, de ha megvalósul, az eddiginél is nagyobb távlatok nyílhatnak az orosházi labdarúgás utánpótlás nevelésében. Ha ez a fedett pálya is megépül, a teljes infrastruktúra meglesz ahhoz, hogy az edzők megfelelő szakmai munkát végezzenek a gyerekekkel – vázolta a jövő terveit az elnök.

  Az OMTK ULE 1913 vezetősége a szakmai munkát is fejleszteni kívánja. Az ovisoktól egészen 19 éves korig foglalkoznak a gyerekekkel és úgy látják, mennyiségre már elegendő igazolt játékosuk van, így mostantól egyre jobban koncentrálnak majd a minőség további javítására. Az a céljuk, hogy minden korosztálynál külön edző legyen, aki így még jobban ismeri majd a gyerekeket.


  1 hozzászólás
  Helyi lakos: Csak azt nem értem, hogy miért nem a Mátrai Stadionban lévő pályák korszerűsítésére került sor, miért egy gumiborítású ingyensen használható köztulajdonban lévő focipálya tönkretételével kell ezt az élőfüves pályát létrehozni? Nem mellesleg a meglévő pálya megtartása mellett is lehetett volna új pályát kialakítani a több hektáros volt laktanya területén.

  oroscafe.hu/2016/04/13/elofuves-focipalya-epul-az-omtk-ule-bazisan/cikk/kezisrac
   
 2. avatar: pancso
  2015.04.20, 10:30
  1988-ban a világ legdrágább labdarúgója volt Détári Lajos, vasárnap az OMTK-ULE új műfüves pályáján rúgja majd a bőrt. Szeptember 22-én adják át hivatalosan a gyopárosi beruházást, egész napos programmal készül az utánpótlás labdarúgó-egyesület.

  Reggel 8-tól az OMTK ULE csapatai játszanak örömfocit, óvodásoktól a serdülő korosztályig. Fél 11-kor lesz a hivatalos pályaátadó, melyen részt vesz dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza polgármestere. 11 órától Interliga nemzetközi utánpótlás-tornát szerveznek, déltől pályára lépnek az U17-es és U21-es csapatok is. Délután fél 4-től Détári és baráti az OMTK ULE öregfiúk ellen játszanak barátságos mérkőzést. Détári és barátai: Urbán Flórián, Csehi Tibor, Hamar István, Dúró József, Tóth Mihály, Bárányos Zsolt, Bücs Zsolt, Dubecz János.

  Az OMTK-ULE gyopárosi bázisán egy nagyméretű műfüves focipálya épült. A mostani füves játéktér mögött alakították ki a FIFA licencének megfelelő, 107 méter hosszú és 64 méter széles pályát. A beruházás 120 millió forintba került. Ebből mintegy 85 milliót az egyesület teremtett elő TAO pályázati pénzből, 36 millió forint pedig az önkormányzati önrész. Az új gyopárosi műfüves nagypályát 250 gyermek használja majd rendszeresen, emellett diák- és felnőtt tömegsport rendezvények is helyet kapnak.

  forrás: http://oroscafe.hu/2013/09/16/oroshazan-a-vilag-egykori-legdragabb-jatekosa-omtk-ule/cikk/vagikata
   
 3. avatar: pancso
  2015.04.20, 10:27
  Műfüves futballpálya épül mintegy 120 millió forintból Orosházán.

  A város önkormányzata 36 millió forinttal támogatja a beruházást, míg a pályázó, az OMTK-ULE Utánpótlás Egyesület majd 85 millió forintot tud hozzátenni TAO-s támogatásból - jelentette be a péntek reggeli sajtótájékoztatón dr. Dancsó József polgármester és Tóth-Kása Sándor, a sportegyesület elnöke.

  Az MLSZ elfogadta az egyesület pályázatát, ezután az orosházi egyesületnek sikerült megteremtenie a szükséges pénzügyi fedezetet.

  - Hosszú távú koncepciónk része ez a beruházás is. Városunkban pezsgő sportélet van, az a célunk, hogy a sportegyesületeink minél jobb kondíciókkal rendelkezzenek, javuljanak a sportolási, versenyeztetési és edzési feltételek - hangsúlyozta a polgármester.

  Az egyesület elnöke példásnak nevezte az együttműködésüket a várossal, hiszen az önerő biztosítása nélkül nem kezdhették volna el a projektet.

  - A közbeszerzési eljáráson keresztül választottuk ki hirdetmény nélküli tárgyalásos eljáráson a kivitelezőt. A Magyar Aszfalt Kft.-vel a kivitelezési szerződés aláírása már megtörtént. A munkálatok során az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. is szerepet kap. Elsősorban az alapozó munkák során, ezáltal a város is bevételhez juthat - sorolta a részleteket Tóth-Kása Sándor.

  A műfüves futballpálya a Gyopárosi úti sportkomplexum területén épül meg. Kiválóan alkalmas lesz edzőmérkőzések, meccsek lebonyolítására. A téli felkészülés bázisává válhat, a közeli szálloda pedig arra ad lehetőséget, hogy sporttáborokat szervezzenek az adottság kihasználása érdekében.

  A műfüves pályát az ULE 250 igazolt labdarúgója használhatja rendszeresen, de tömegsport-rendezvényekre, iskolai, óvodai sportra is nyitva áll majd.

  Este is használható lesz az új sportpálya; a megfelelő világításról 4X2000 wattos világítótestek gondoskodnak. Várhatóan 2013 nyarára készül el a 105X68 méteres pálya.

  forrás: http://www.beol.hu/bekes/sport/mufuves-palya-epul-oroshazan-478187