magyarfutball.hu

Dömös, Dömösi Sportpálya

 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. cím
  Komárom-Esztergom megyehiányzó adat beadása
   
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Dömös: 1.157 (2012)
 6. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. Dömös SE (? - ?)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
  3. talaj típusa
  4. eredményjelző tábla
  5. világítás
  6. futópálya
  7. átadás éve
  8. nyitómérkőzés
  9. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: Richmond
   2016.11.24, 14:16
   A dömösi pálya - és csapat - rövid és hites története

   valogatott.blog.hu/2016/11/16/volt_egyszer_egy_domosi_focipalya
    
  2. avatar: magyarfutball.hu
   2016.08.18, 13:11 (szerk.: 2016.08.18, 13:12)
   Dömösön annyi történt, hogy anno (8-10 éve minimum) valaki kitalálta hogy a pálya mély és Duna közeli fekvése miatt (ami tény, a "stadion" az igazi Dunakanyar szinte mértani közepén feküdt a Dunától alig egy köpésre) árvízvédelmi területen fekszik, és fel kéne tölteni. Hogy volt e erre szükség, az már akkor is véleményes volt, mert ugyan ha volt egy kisebb árvíz már az is felhúzódott a pályára, de olyan sokakat ez nem zavart, majd visszamegy, ilyen a Duna. Persze a feltöltést is meg lehetett volna normálisan csinálni, de nálunk "ráküldtek" a pályára sok 100 köbméter építési törmeléket és sittet is, és most fel van töltve... Azóta időszakonként felmerül, hogy meg kéne csinálni, különböző pályázati pénzek és tervek is röpködnek, de a gyakorlatban nem történik az égvilágon semmi. A dömösi gyerekek pedig ahogy iskolába is, focizni is néhány km-re lentebb Visegrádra járnak. Egyébként az sem egy csúnya fekvésű pálya és kisebb sportkomplexum, festői háttérrel, egy túrát megér az is. smiley


   A 70-80-as években, a dömösi pályának a festői fekvése mellett volt még egy jellegzetessége, az öltözői épület egy része a dolgos hétköznapokon fél-illegális (de lehet hogy teljesen smiley ) pálinkafőzdeként üzemelt, és néha olyan átütő cefre-bűz terjengett ott, még a meccsek alatt is, hogy fejre lehetett állni tőle. smiley De sajnos már ezt is elhappolták a visegrádiak, ott van pálinkamúzeum és zugfőzde (az általános iskola bejáratával szemben pár méterre... smiley ).


   Apám emsélte, hogy a régi pálya még közelebb volt a Dunához, már ha ez lehetséges - a patak-rév-11-es út határolta területen volt, hosszábban. Magyarán egy kaput nem találó lövés jó eséllyel a Dunában végezte - de mindig "parkolt" ott egy csónak, felkészülve ilyen eshetőségekre.

   Ráadásul a két kapu között igen jelentős szintkülönbség volt.

   http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358