magyarfutball.hu

Medgyesbodzás, dr. Laczkó Mihály Sporttelep

 1. alias
  1. Medgyesbodzási Sportpálya
 2. cím
  Békés megyehiányzó adat beadása
   
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Medgyesbodzás: 1.026 (2012)
 6. hazai csapat
  -
 7. nézőcsúcs
 8. pálya mérete
 9. talaj típusa
 10. eredményjelző tábla
 11. világítás
 12. futópálya
 13. átadás éve
 14. nyitómérkőzés
 15. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: pancso
  2021.09.03, 16:16 (szerk.: 2021.09.03, 16:34)
  A medgyesbodzási sportpálya öltözőjének a felújítására a Belügyminisztériumtól nyert 17 millió forintot az önkormányzat, azt kipótolta 3 millióval, így az épület megújulhatott. A tető és a nyílászárók cseréje mellett a vizesblokkok, az elektromos és vízvezeték-hálózat is új lett. A legkisebbeknek tornaszobát alakítottak ki. A pénteki ünnepélyes átadó egyben névadó is volt: felvette dr. Laczkó Mihály nevét a sporttelep.

  Nagyon sokan gyülekeztek, hogy tisztelegjenek a falu szülöttének a munkássága, a szülőhely iránti elkötelezettsége előtt. Győri Ferenc önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, 10 éve láttak munkához, hogy megtöltsék tartalommal a létesítményt, amit akkor még felvert a gaz, az öltöző épülete romokban hevert. A település, a sportot szerető emberek bebizonyították, teremtő ereje van az összefogásnak: lett pálya, szép öltöző, jó csapat és van focit kedvelő közönség. Kemenes Csaba plébános megáldotta az épületet és azt kívánta az egybegyűlteknek, ezen a helyen találják meg a testi, lelki örömüket a sporttal.

  S hogy ki is a sporttelep névadója? Medgyesbodzás szülötte? Dr. Laczkó Mihály 1935-ben született, vegyészmérnök, tanított matematikát, filozófiát. Van 62 világszabadalma. A futball iránt mindig elkötelezett volt, két ciklusban lehetett az MLSZ elnöke, első alkalommal 1989-1994 között, második periódusban 1996-1998 közötti időszakban. Ahogy az avató ünnepségen fogalmazott: a tanulás, a munka nagyon sokat jelentett az életében, de közben ahol pattogott a labda, az mindig vonzotta, hiszen az a szenvedélye. Nagyon sok elismerésben volt része, ám neki ez a medgyesbodzási gesztus, hogy nevét viseli a sporttelep, mindennél többet jelent.

  – Ragyogó focistái voltak ennek a falunak, nagyon régi értékes hagyomány a településen a foci. Örömmel tölt el, hogy gondoltak rám és ami a legmegtisztelőbb, hogy a sok díj, kitüntetés egyike se ér fel azzal az érzéssel, hogy szülőfalumban viselheti a sportlétesítmény a nevemet, ahol ismerik az életemet, azt, hogy miként, honnan indultam – mondta meghatottan.

  Varga Gábor polgármester büszkeségének adott hangot. Emlékeztetett, a képviselő-testület egyhangú döntésének köszönhető ez a névadó ünnepség, amit két csapat mérkőzésével folytattak. Pályára lépett Medgyesbodzás-Gábortelep SE és dr. Laczkó Mihály csapata, abban játszott például Jenei Sándor, illetve helyi, egykori és jelenleg is old boys klubokban futballozó játékos.

  forrás:
  2019.05.10
  https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/dr-laczko-mihaly-nevet-viseli-a-sporttelep-1935922/