magyarfutball.hu

Dunaharaszti, Szigeti Műfüves Pálya

 1. 5 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Szigeti pálya
  2. Sportszigeti Pálya
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Dunaharaszti: 20.260 (2012)
 7. hazai csapat
  -
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
  105m x 68m
 10. talaj típusa
 11. eredményjelző tábla
  nincs
 12. világítás
  van
 13. futópálya
  nincs
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.19, 13:11
  Átadták a műfüves pályákat Dunaharasztin
  2013. július 29., 13:56

  Az önkormányzat és a futballszövetség közös beruházásában elkészültek városunkban azok a műfüves focipályák, amelyek mindenben megfelelnek a mai kor követelményeinek, és megoldhatják a helyi sportegyesület létesítménygondjait. Dr. Szalay László polgármester beszámolója.

  A címlapképen a Sport-szigeten épült pálya látható.

  Újabb beruházás fejeződött be sikeresen Dunaharasztin: átadtuk a műfüves pályákat a Sport-szigeten és a Mindszenty utcában.


  Tisztelt Dunaharasztiak!


  Az elmúlt években nagyléptékű beruházások indultak el Magyarországon a sportcélú ingatlanfejlesztések terén. Ebből Dunaharaszti sem akart kimaradni, ezért amikor adódott egy olyan pályázati lehetőség, amit szinte „ránk szabtak”, azonnal lépett a képviselő-testület. Ez pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programja volt. Ennek keretében műfüves pályákat és kiszolgáló létesítmények építését támogatják országszerte. De miért írom azt, hogy szinte nekünk találták ezt ki?
  Dunaharaszti városa erejéhez mérten, szinte azon felül is támogatja a sportéletet az óvodáktól kezdve, az iskolákon át egészen a DMTK-ig. Nagy hagyományú egyesületünkben több, mint 500 igazolt sportolónk van, 10 szakosztály keretében! Ebből a legnépesebb persze a labdarúgó szakosztály. Kevesen tudják, hogy itt négy felnőttcsapatot (köztük öregfiúk és old boy) versenyeztetünk, 70 igazolt játékossal, az utánpótlás keretében pedig 8 korcsoportban és a focioviban 200 gyermek focizik rendszeresen! Ez nagyon nagy eredmény, ehhez képest viszont infrastruktúrában nagyon elmaradtunk az igényektől.
  Kapóra jött tehát az MLSZ pályaépítési programja. Sikeresen pályáztunk, a beruházás 70%-át az MLSZ fedezte állami forrásból, nekünk 30%-ot kellett hozzátennünk és vállaltuk azt, hogy a létesítményeket 15 évig üzemeltetjük. Megépült tehát a Sport-szigeten egy 105x68 méteres, a Mindszenty utcai sporttelepen pedig egy 20x40 méteres (kézilabdapálya méretű) műfüves focipálya, a legkorszerűbb módon: a pályák alatt csőrendszer húzódik, amely a leszivárgó vizeket összegyűjti és elvezeti; a műfű felületét pedig olyan, hosszú szálú műanyag szőnyeg alkotja, amelyet egymáshoz ragasztással tettek folytonossá és a szálak közé gumiőrleményt szórtak. A térvilágítással is ellátott pályák köré labdafogó háló épült, a nagy pálya vagyonvédelmi kerítést is kapott.

  A pályák műszaki átadás-átvétele megtörtént, a későbbiekben ünnepélyes átadást is rendez majd a pályák kezelésével megbízott DMTK.
  Miért emelkedik ezzel ugrásszerűen az infrastruktúra állapota? Ezek a pályák télen-nyáron egyenletesen magas színvonalú használatot tesznek lehetővé, jelentősen könnyítenek a pályahiányon, tehermentesítik a Mindszenty utcai pályát, ahol a füvet mostantól kímélni lehet a téli, nedves időszakban például. Az MLSZ kap a támogatásért cserébe néhány ingyenes alkalmat a pályák használatára, ilyenkor remélhetőleg rangos versenyeket rendeznek majd városunkban. A lényeg pedig az, hogy gyermekeink és felnőtt csapataink korszerű létesítményekben sportolhatnak ezután, olyanokban, amelyek tőlünk nyugatabbra már megszokottnak mondhatóak. Már most megfigyelhető egyébként egy hazaáramlási folyamat a gyerekek körében a pesti egyesületekből.
  Végezetül köszönöm mindenkinek, aki ebben a munkában segített engem és a képviselő-testületet, hiszen a város újra gazdagodott két korszerű sportlétesítménnyel!


  Dr. Szalay László polgármester

  forrás:
  http://www.dunaharaszti.hu/hir/469/Atadtak_a_mufuves_palyakat_Dunaharasztin/