magyarfutball.hu

Nyíregyháza, Örökösföldi Akadémia Sportpálya

 1. cím
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyehiányzó adat beadása
   
 2. térkép, megközelítés
 3. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 4. lakosság
  Nyíregyháza: 118.164 (2014)
 5. hazai csapat
  -
 6. nézőcsúcs
 7. pálya mérete
 8. talaj típusa
 9. eredményjelző tábla
 10. világítás
 11. futópálya
 12. átadás éve
  2013
 13. nyitómérkőzés
 14. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: BRoli
  2015.01.26, 12:15
  Az "akadémián" jelenleg két füves és egy műfüves pálya található. A műfüves pálya rendelkezik két műanyag székes mobilszerkezettel. A műfüvest teljes értékű, használják is, a másik két füvesssel elég sok gond volt, mint az a lenti cikkekben is olvashatjátok. A feltett két kép a Nyírbátor elleni edzőmeccsen készült, ha legközelebb arra járok csinálok több képet is.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.11.16, 09:45
  Pénteken kora délután Nyíregyházán az örökösföldi műfüves pályát, amelyet napokon belül használatba vesznek a helyi utánpótláscsapatok.
  Az örökösföldi műfüves nagypálya 130 millióból épült meg, ennek harminc százalékát a városi önkormányzat állta, hetven százalékát az MLSZ Országos Pályaépítési Programja fedezte TAO-forrásból. A reflektorokkal megépített játékteret kerítés veszi körül, egyik oldalon pedig két, műanyag székekkel felszerelt lelátó készült.

  – Ünnepi ez a pillanat, nem csak a fiatal labdarúgók, a nyíregyházi focikedvelők számára is - kezdte köszöntőjét dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. – Mint ismert, a városi fejlesztések jó része a sportot szolgálja, elég ha csak a bujtosi csarnok felújítására, az ovifoci-pályákra, vagy a szabadtéri kondiparkokra gondolunk. A labdarúgást mindig is kedvelték a nyíregyháziak, jó érzés, hogy az utánpótlás csapatai és a Szpari ilyen eredményesen szerepelnek. Reméljük a folyamat nem áll meg, és a labdarúgás infrastrukturális feltételei tovább fejlődnek. Bízunk benne, hogy profi szakemberek olyan munkát végeznek majd a Nyírsulinál, a Bozsik Akadémiánál, hogy érdemes lesz kijárni a focimeccsekre. Kívánom, hogy eredményesen használjátok az új pályát.

  Az ünnepélyes átadást az MLSZ részéről a magyar labdarúgás egyik ikonja, Mészöly Kálmán, a Vasas és a válogatott klasszis hátvédje, egykori szövetségi kapitány is megtisztelte.

  – Csodálatos nap ez számotokra és számomra is, hiszen mindig nagy öröm átadni egy ilyen remek pályát – kezdte beszédét Mészöly Kálmán. – Amikor én elkezdtem, volt hogy latyakban, sárban tócsákban fociztunk, aztán amikor rendes pályára kerültünk teljes szívünkből hajtottunk, akartunk az edzéseken a mérkőzéseken. És ami nagyon fontos: focisták akartunk lenni, ezért mindent megtettünk!

  A hírek szerint a jövő héten már az új pályán edzhetnek a fiatalok, és amennyiben a kispadok is a helyükre kerülnek, akkor a Bozsik Akadémia csapatai itt fogadhatják bajnokin a felcsúti Puskás Akadémiát.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/blog/2013/11/15/nyiregyhazan-uj-mufuves-palyan-focizhatnak-a-fiatalok/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2012.11.29, 19:48
  Befejeződhet az örökösföldi labdarúgópálya kivitelezése, várhatóan jövő év őszére készül el a sportkomplexum. A beruházásra közel egymillió eurót költött el az előző városvezetés, ám a pályák használhatatlanok voltak mindezidáig. Rendes Sándor, a nyíregyházi polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, nemcsak a létesítményt kell befejezni, hanem azokat a hiányosságokat is pótolni kell, amelyeket nem az eredeti terveknek megfelelően, vagy egyáltalán nem készítettek el.
  Munkagépek dolgoznak az örökösföldi pályán, épp a talajréteget lazítják fel. Az ugyanis alkalmatlan arra, hogy itt futballpálya működjön, most hatvan centi mélyen kell cserélni a földet. Egy vízáteresztő kavicsréteget és új humuszt is kap a pálya, nem ez azonban a sportcentrum egyetlen problémája.
  Az eredeti tervekben a lelátó befedése is szerepelt, valamint fásítani és parkosítani is kellett volna az örökösföldi pálya területét. Ezek sem történtek meg, Rendes Sándor, a polgármesteri hivatal szóvivője azt mondta, ezeket most pótolják, a beruházás az eredeti tartalommal lesz befejezve.

  – Ez a történet 2007-ben indult, az előző önkormányzatnak öt évig nem sikerült ezt a beruházást befejezni. 2009-ben és 2010-ben is megpróbálták ugyan a pálya építését végig vinni abból a költségvetésből, amit eredetileg az OBI és a Media Markt építése kapcsán adott a beruházó. Ez egy alku volt akkor – mondta el Rendes Sándor.

  A közel egymillió eurós költségvetésből létrejött pályák és öltöző azonban használhatatlanok voltak. Az új városvezetésnek kellett rendbe tennie a kialakult helyzetet. A cél az volt, hogy minden az eredeti tervek szerint, a várost terhelő plusz költségek nélkül valósuljon meg. A beruházóval folytatott tárgyalások során a város érvényre tudta juttatni érdekeit, így a hibák kijavítása megtörténik. A kivitelezést most nyíregyházi vállalkozók kezdték el újra. A polgármesteri hivatal szóvivője azt mondta, bíznak benne, hogy jövő év őszére már birtokba vehetik a sportbarát városlakók és a nyírsulis gyerekek az örökösföldi pályát.

  forrás:
  http://www.nyiregyhaza.hu/befejezik-az-orokosfoldi-palyat
   
 4. avatar: fgymat
  2011.12.21, 12:30
  Átok ül az épülő sportpályán Nyíregyházán

  Nyíregyháza – Mi magyarok mindig elrontunk valamit. Szinte nincs olyan beruházásunk, amelyhez ne kapcsolódna valamilyen botrány.

  Nyíregyháza lakói, az ifjú futballisták türelmesen várják, hogy átadják
  már végre Örökösföldön az új sportkomplexumot, azonban olyan lassan készül, mint Luca széke. Idézhetném akár Pénelope példáját is, hiszen amit nappal szőtt, éjszaka lebontotta: az örökösföldi sportpályán pedig ami már elkészült, azt most felbontják.

  Szövevényes tehát az ügy, amelynek az elejét Nyesti Csaba, a Nyír-Flop Holding Generálkivitelező és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója foglalta össze számunkra.
  – Mint közismert, a városi önkormányzat odaadta két kereskedelmi nagyáruháznak a bujtosi sportpálya területét, cserébe a Galbor ingatlanbefektető egy másik sportpálya
  létesítésére tett ígéretet. Alkalmas helyet Örökösföldön találtak, s letétbe helyeztek egymillió eurót, ami akkoriban 260 millió forintnak felelt meg. 2007-ben a Galbortól megkerestek bennünket, készítsük el a sportlétesítményt, hiszen mi
  csináltuk a városi stadionban a műfüves pályát, az ifi atlétikai vb-re a
  pályalétesítmény korrekcióját, valamint a nevünkhöz fűződik több teniszpálya is.
  A tervek szerint a komplexumhoz tartozna fedett lelátó, épület szociális helyiségekkel, fürdővel, öltözővel, két füves pálya, az egyiken világítással, parkolóépítés, körbekerítés. Korrekt árajánlatot kiviteli terv alapján lehetett volna tenni, de akkor még ilyen nem volt, az akkori tervek megvalósítására 275 millió forintot mondtam. A megbízók azt mondták, csak 190 millió forint van rá, de minden segítséget megadnak.
  Giba Tamás alpolgármester a város nevében támogatást ígért, így igent mondtunk, kezdtük volna a munkákat. Kiderült, a területet a város bérbeadta a Lippai János szakiskolának, amely bevetette lucernával. Amikor sikerült az iskolával megegyezni, a humuszréteget leszedtük, jöttek a régészek, akiket ki kellett szolgálnunk kézi és gépi erővel. A kivitelezés megint húzódott. A régészek elvonulása után a terepet helyre kellett állítanunk. Addigra elkészült a kiviteli terv, amit megkapott a Nyírsuli Kht. is, mint leendő üzemeltető.
  Bartha László, a Nyírsuli vezetője a műszaki ellenőrzést végző Nyírber Kft.-vel
  átnézték a terveket, s 25 pontban további elvárásokat, igényeket fogalmaztak meg. Mindezek után árajánlatként 312 millió forintot mondtunk a kivitelezés költségeként. A megrendelők sokallották az árat, erre mondtam, a lekötött 260 millió forintért
  más műszakimegoldásokkal megépítjük a komplexumot, s garanciát vállaltam volna rá
  addig, amíg a cégem működik. A javaslatomat nem fogadták el, a válasz az volt: 190 millió forint áll a rendelkezésre. Az építési naplóban rögzítettük, ennyi pénzért nem tudjuk vállalni, s az eddig elvégzett kézi és gépi munkáért kértük 20 millió forint kifizetését. Ezeket az elvégzett munkákat a műszaki ellenőr is igazolta. 2008 nyárutóján levonultunk a pálya építésről, s a Galbor azóta tartozik a 20 millió forinttal.
  – A munkálatokat más kivitelező folytatja, más műszaki paraméterekkel csinálja, módosították az engedélyes tervet, most már elfogadták a csökkentett műszaki tartalmat – ecseteli a mostani helyzetet Nyesti Csaba. – Nincs fedett lelátó, szikkasztó árok van a víz elvezetése helyett, a parkolás is változott, a terület nagysága is változott. A pálya szerkezetét úgy csinálta a mostani kivitelező, hogy vissza kell bontani, mert nem felelt meg az előírásoknak. Szerintem a költségek már elérik azt az összeget, amelyet én ajánlottam.
  A füves pálya visszabontásának okairól Sinkovits Zoltánt, a Nyírber Kft. műszaki
  ellenőrét kérdeztük meg.
  – Már korábban is jeleztem a kivitelezőnek mindkét pályánál a hiányosságokat, azonban nem pótolta azokat, sőt önmaga szerint jó munkát végzett. A vita eldöntésére a kivitelező szakértőt kért fel, aki aztán szintén nekem adott igazat, megállapította, hogy a két pálya nem üzemeltethető. A hibák között szerepelt a
  pályák egyenetlensége, a talaj minősége és tömörsége. Kértük a kivitelezőt a hibák
  kijavítására, de erre nem volt hajlandó. Most egy új kivitelező újrakezdi a munkálatokat, visszabontják az elkészült pályákat, s az alapoktól újra elkészítik.
  Galántai Péter, a megrendelő Galbor Kft. ügyvezetője a következőket mondta el érdeklődésünkre:
  – Azt majd a bíróság dönti el, hogy jogos-e a Nyír-Flop Kft. követelése vagy nem. Szeptember 30-án volt az első tárgyalás, a következő 2010 februárjában lesz. A mi álláspontunk szerint a Nyír-Flop Kft. 38 millió forinttal tartozik nekünk, mert önhatalmúlag abbahagyta a munkát. Átok ül ezen a sportcentrumon, hogy nem sikerül befejezni. A Nyír-Flop visszavonulása után az épületet, a parkolót a Csávás-Épszer készítette el, de mivel nem volt rutinja a futballpályaépítésben, a Eurogreen Tiszafa Kft. -t bíztuk meg a pályák elkészítésével. Ők azonban nem tartották be a műszaki tartalmat, ezért a Nyírsuli Kht. nem vette át a pályát. A hibákat szeptember 30-ig nem javították ki, ezért most az Adanna Kft. dolgozik a terepen. November 30-ig újraépítik a pályákat, bevetik fűmaggal, s a reményeink szerint jövőre avatni lehet a sportcentrumot.
  Kíváncsiak voltunk az üggyel kapcsolatban Hajzer Gábor véleményére is, aki a
  nyíregyházi polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának a vezetője.
  – A város kötött egy szerződést a Galbor Kft.-vel, hogy a közgyűlési döntésnek
  megfelelően elkészíttet egy sportcentrumot, s azt majd térítésmentesen átadja a
  városnak. Hogy a Galbor Kft. ezt kivel csináltatja, hogyan csináltatja, az nem az önkormányzat asztala. Azt azonban ellenőrizzük, hogy minden a műszaki követelményeknek megfelelően készüljön el. A sportlétesítményt ősszel kellett volna átadni. Reméljük, a hibák kijavítása után ez meg is valósul.

  – M. Magyar László-


  forrás:
  http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/193tok-252l-az-ep252lo-sportpalyan-nyiregyhazan/cn/news-20091013-03165878
   
 5. avatar: fgymat
  2011.12.21, 12:22
  a 250 millió nyomában...
  kreativ ,13:08

  Egy belvárosi felnőtt férfi panaszkodott néhány napja, némi nosztalgiával a hangjában, hogy az utolsó füves pálya, amin még egy jót focizhatott a barátaival az István utcai futballpálya volt.

  Az OBI ezért a pályáért építette meg kárpótlásképpen, 250 millió forintért egy beruházóval Örökösföldön azt a nagy területű, több pályát és egy sportobjektumot is tartalmazó létesítményt, amelyet ma kerítés vesz körül, és még egy tábla sem jelzi, mi végre van ott, vagy, hogy kinek a tulajdona.

  Jó ideje parlagon hever.

  „Miért nem lehet rendeltetésszerűen használni?”

  Kósa Tímea, nyíregyháza alpolgármestere újságírók kérdésére azt válaszolta, hogy megmagyarázhatatlan műszaki hanyagság és hiányos szakmai ellenőrzés övezte az örökösföldi sportpálya felépítését. Teljesen érthetetlen, hogy miért, de az lemúlt év őszén kiderült, hogy rendkívül magas a vízállás a pálya talajában. Ezt a tavasszal jött belvíz probléma csak fokozta. A víz az idő múltán jött és ment, de nem itt! A sportlétesítmény talajában megmaradt. A pálya agyaggal van leszigetelve, ami teknőszerűen gyűjti és tárolja a vizet. A rossz vízelvezetés miatt használhatatlan az objektum, a rajta lévő épület beázik, a lelátó állaga romlik, mint minden nem rendeltetésszerűen használt építményé, de megkezdődött a felelősség tisztázása. A városvezetés elkötelezett abban, hogy kiderítse, miért épült meg kisebb műszaki tartalommal a tervezett önkormányzati tulajdonú sportlétesítmény.

  „Szeretnénk, ha örökösföldi gyerekek játszanának ott!” - mondta nyíregyháza alpolgármestere, de az sajnos nem derült tájékoztatójából, hogy mikor!


  forrás:
  http://nagyszoba.blog.hu/2011/10/11/a_250_millio_nyomaban
   
 6. avatar: fgymat
  2011.12.21, 12:21
  Nyíregyháza – Az örökösföldi Akadémiai pályán tartott sajtótájékoztatót hétfőn Lengyel Gábor, Nyíregyháza jobbikos önkormányzati képviselője, aki a 260 millió forintos beruházás végeredményét bemutatva elmondta: az örökösföldi létesítményt 2009-ben kellett volna átvennie az önkormányzatnak, de ez a mai napig nem történt meg.

  Nézze meg a fotókat!

  Ennek oka, hogy a szocialista városvezetés olyan szerződést kötött a kivitelezővel, ami lehetővé tette számára, hogy az eredeti engedélyes építési tervből folyamatosan kivonja a műszaki tartalmat. Ezek a módosítások nem kerültek a közgyűlés elé, így azt nem is tárgyalhatták a képviselők.

  – Az eredmény siralmas: két éve senki sem hajlandó átvenni a pályát a műszaki állapotára hivatkozva. S valóban: a talaj egyenetlen, egy-egy esőzés után elborítja a víz, az öntöző rendszer működésképtelen, a központi fűtési csőhálózat pedig már az építkezés idején elavultnak számított – sorolta a problémákat Lengyel Gábor, aki az alábbi kérdésekre vár nyilvános választ Nyíregyháza előző ciklusban regnált polgármesterétől, Csabai Lászlónétól, illetve Nagy Lászlótól, aki sportért felelős alpolgármester volt akkoriban: Mi indokolta az eredeti, 260 millió forintról szóló összköltség 70 millió forinttal való csökkentését, ami láthatóan a pálya használhatatlanságához vezetett? Hová tűnt ez a 70 milliós „megtakarítás”? Ki döntött a kivitelező által „diktált” módosításokról?

  – Véleményünk szerint vagyoni hátrány érte a várost, a kudarca fulladt beruházás fölveti a hűtlen vagy hanyag kezelés gyanúját is – tette hozzá a jobbikos politikus.

  - Palicz István -  forrás:
  http://www.szon.hu/jobbik-az-akademiai-palyan-senki-sem-rughat-labdaba/1800178
   
 7. avatar: fgymat
  2011.12.21, 12:19
  Az Önkormányzat és a cég közötti egyeztetések alapján a sportpálya megépítésére a Nyíregyháza-Örökösföld, Törzs u. – Szalag u. térségében lévő önkormányzati tulajdonú területen kerülhet sor.


  forrás:
  www.nyirhalo.hu/mellekletek/2007/0611/2106h004.doc