magyarfutball.hu

Budapest, XX. ker., Téglaégető utca

 1. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 2. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 3. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 4. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 5. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 6. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 7. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 8. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 9. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 10. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 11. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 12. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 13. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 14. fénykép: Budapest, XX. ker., Téglaégető utca (2008)
 15.  
 1. 4 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Vegyiművek-pálya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Budapest, XX. ker.: 63.887 (2012)
 8. hazai csapat
  1. Corvinus FC
  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Budapest Honvéd FC (? - ?)
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  110m x 64m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  nincs
 13. világítás
  van
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.18, 15:55
  Ha jól láttam a felüljáróról akkor ez is épp felújításon megy át, újrafüvesítés/talajcsere van éppen. (és az edzőpályán is).
   
 2. avatar: Mane
  2010.11.13, 13:58
  Szeretném megjegyezni, hogy a Téglaégető utcában jóval több pálya volt a ma jelzett kb. kettőnél.

  A képeken is látható két pályától északra volt - ugyanazon a helyrajzi számon, de kerítéssel elhatárolva a Honvéd-edzőpályától - még kettő nagypálya. Mindkettőt a Volánbusz SC használta, amelynek fő profilja nem annyira a labdarúgás, mint inkább a gyeplabda volt (csapatuk az első osztályban szerepelt, anno a Népsport rendszeresen írt az eredményekről, és a csapatösszeállításokat is közölte).
  A vasúthoz közelebbi pálya jó 3/4 része nyomaiban még látható a google earth-ön. A többit a jelenleg a Fradi által használt Zadony utcai jégcsarnok foglalja el. A pálya kb. 100x55 m-es volt, körbe salakos futópályával. A nyugati hosszanti oldalán egy kb. 2 m magas földtöltés volt, de emlékeim szerint már a 80-as vekben is eléggé elhanyagolt (gazos, gödrös) állapotban, csakúgy mint a kikopott füves pálya. Hogy a töltés mögött mi volt, nem tudom: rengeteg embermagasságú gazra emlékszem. Sokat fociztam a néhai nagypályán gyerekként, illetve atletizáltam a futópályán. Tőle északnyugatra, a jégcsarnok és a parkoló határolta részen volt egy feketesalakos edzőpálya, de abszolút nem versenyméret, kb. 80 m hosszú lehetett csak. Ott edzettek a gyeplabdázók. A képen látható fehér klubház legalább 30-40 éves, benne csapatképek, tablók voltak láthatók akkoriban a Volán múltjából. A jégcsarnok helyén vörössalakos teniszpályák voltak (vagy 6-8 db.), mind külön dróthálóval lehatárolva, tán még világításuk is volt.

  A Téglaégető utca másik oldalán - ahol most a teniszpályák vannak - egy másik egyesület (nem emlékszem a nevére) pályája volt. Azt hiszem, az földes volt, körbevéve egy salakos futópályával. Ott is játszottunk párszor. Volt a telepen egy közlekedési park is, ott tanultam meg gördeszkázni.
  Mindegyik pályához tartozott labdafogó háló is. Már 20-25 éve veszélyeztetett státuszban voltak, mert akkor kezdődött a most is látható lakópark (tkp. lakótelep) építése.

  Szerintem az egykori Volánbusz futballpálya még rekonstruálható (játékra alkalmassá tehető) lenne, mert a jégcsarnok nem, csupán a mögötte kialakított betonozott parkoló veszi el a belőle hiányzó 1/4 részt. A futópálya menthetetlen, de egy labdafogó hálóval elkerítve egész jó kis labdarúgó és gyephoki edzőpálya lehetne belőle.
   
 3. avatar: Girgily
  2008.10.08, 10:34 (szerk.: 2008.10.08, 10:39)
  Egy kis történelem:
  Vége a Kispest Honvédnak? Köszönjük Gyurcsány!

  A kispesti utánpótlás nevelése a Téglaégető utcai létesítmény megszüntetésével komoly veszélybe kerülhet. A BKV Előre - Honvéd mérkőzés előtt a játékosaink egy figyelmeztető demonstrációval már jelezték a klub elégedetlenségét ebben az ügyben. Jellemző a hivatalra, hogy az általuk sürgetett klub állásfoglalásra, több mint három hete nem válaszoltak. Honlapunk most teljes terjedelmében közre adja a Sportfóliónak írt levelet.

  (Vas Károly (Sportfolió kht baloldali érzelmű vezetőjének) segédletével, a hosszú évek óta Pesterzsébeten a Téglaégető úton található sportlétesítmény további használatától megfosztotta a kispesti utánpótlást!) szerk.

  Tisztelt Sportfólió Kht!

  Figyelemmel a Gál László klubigazgató úrral 2004 április 23-án folytatott megbeszélésükre, melynek témája a Honvéd által használt Bozsik Stadion és Téglaégető úti Sporttelep jövőbeni sorsa, álláspontunkról az alábbiakban szeretnénk Önöket tájékoztatni.

  Olyan konstrukciót kell kialakítani, amelyben az állami tulajdonú ingatlanok, létesítmények nem kerülhetnek spekulatív módon elidegenítésre, amelyben a klubot működtető gazdasági társaság hosszú távú tevékenysége biztosított, amelyben lehetőség nyílik a létesítmények felújítására és a sport - utánpótlás nevelés, profi labdarúgás, kiegészítő fitness, a lakosságot megcélzó, üzleti alapú szolgáltatás - céljaira történő hasznosításra. Fontosnak tarjuk, hogy a megkötendő megállapodás tükrözze a magyar labdarúgásban eddig már kialakított létesítmény felújítási és fenntartási, költségviselési arányokat. Mint ahogy azt Önök is világosan látják, a Honvéd által használt létesítmények nem felelnek meg a legalapvetőbb követelményeknek sem, különösen a Bozsik Stadion nélkülözi a Liga és az UEFA által vele szemben támasztott klublicenszben előírt feltételeket.

  Több megoldási lehetőség is kínálkozik:

  - Az állam felújítja a létesítményeket, a klub ezeket bérbe veszi hasonló feltételekkel, mint amely feltételt az állam az Újpest FC részére biztosított.

  - Átmeneti megoldásként kínálkozik, hogy az Állam bérbe adja a létesítményeket a Honvéd FC Kft-nek. Az eddig éves szinten a létesítmények fenntartására fordított költségkeret 50%-át biztosítja az Állam. A klub önállóan fenntartja a létesítményeket.

  - A Honvéd FC Kft készen áll, hogy a létesítményeket tulajdonba vegye 1 Ft jelképes összegért, egyúttal bemutat egy felújítási tervet, amellyel egyben kötelezi magát, hogy az ingatlanokat a fenti elveknek megfelelően sportlétesítményként használja.

  - Szükségesnek tartunk egy személyes találkozót a T. Sportminiszter úrral, annak érdekében, hogy közösen alakítsuk ki a mindkét fél számára elfogadható megoldást.

  Szeretnénk arra utalni, hogy a Klub 2000 júniusa óta magánkézben van, napjainkig a működtetéshez több mint 600 millió Ft magánerő folyt be. A költségek fedezetéhez az állam és önkormányzat nem járultak hozzá. Ezt nem is várjuk el. Úgy gondoljuk, hogy ez kellő meggyőző erővel hat abban az irányban, hogy a kölcsönös üzleti előnyök figyelembe vétele mellett komolyan lehet a jövőben a Honvéddal számolni. Célunk egy olyan klub felépítése, amely mind utánpótlás, mind pedig profi labdarúgó szinten - hazai és nemzetközi - méltóan képviselje és szolgálja a magyar labdarúgás felemelkedését. Reméljük, hogy ennek jeleit Önök is látják.

  Üdvözlettel: Pini Piero, Kocsis György, Kiss Zsolt tulajdonosok nevében,

  Budapest, 2004-04-28-án

  Gál László Ügyvezető igazgató

  forrás:
  portal.jobbik.net/