magyarfutball.hu

Kassa, Deák Ferenc körúti pálya (lebontva)

 1. 1 felhasználó járt itt.
 2. címkék
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. 1. FC Kosice (1942 - ?)
   2. Kassai Vasutas SC (? - ?)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
  3. talaj típusa
  4. eredményjelző tábla
  5. világítás
  6. futópálya
  7. átadás éve
   1942
  8. nyitómérkőzés
   1942.09.06.
   Kassai VSC - Lampart FC 3:3
   NB II
  9. kapcsolódó mérkőzések
  10. segítség
   

  Szlovákia: További 21 stadion

    

   új hozzászólás

   Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

   hozzászólások

   1. avatar: fgymat
    2018.06.10, 16:19
    A kassaiak felavatták a KVSC új, korszerű pályáját, de már készülnek a KRAC pályájának avatására is

    Ünnepelt szeptember 6-án a kassai sport. E napon avatták fel a KVSC úl, korszerű pályáját. Hatalmas haladás ez, hisz Kassa városa sportpályák terén nagyon gyengén állott és éppen a pályahiány volt az, mely megakadályozta a kassai sport fejlődését. A kassai vasutasok vezetői áldozatot nem kímélve létrehozták az új, korszerű pályát, melynek felavatására vasárnap került sor.
    Ünnepi eseménnyel indult az NBII kassai nyitánya. A csoport egyik legjobb csapata, a múlt évben az NBI-ben szereplő Lampart vendégszereplése még csak emelte az ünnepi hangulatot, melyet az új pálya felavatása jelentett. A Deák Ferenc-körúti pálya e naptól kezdve ütőere lesz a kassai sportéletnek, hiszen a Kassai RAC Verbőczi utcai korszerű pályájának elkészültéig a vasutasok új pályája jelenti az egyetlen sportolási lehetőséget, egészséges keretek között.
    A pályaavatásról az alábbiakban számolunk be:
    Csaknem két és fél ezer néző, az összes katonai és polgári hatóságok képviselőinek,, a társegyesületek kiküldötteinek és magasállású vasúti tisztviselők jelenlétében avatták fel a KVSC korszerű pályáját. A megnyitóra zászlódíszt öltött a 90 méteres lelátó. A lelátó alsó felét kényelmes páholysorokká és korzóülésekké képezték ki. A felső sorok állóhelyül szolgálnak. A labdarúgópálya a kisebb méretűek közé tartozik (100x52), talaja még laza, de füves. Ahhoz, hogy ez a talaj jó legyen, még hosszú idő szükséges. A 300 méteres futópálya sem használható még, mert talaja laza, de a kanyarok emeltsége idővel gyors futópályává teszi a salakot. Teljesen korszerű öltözők, klubház, étkezőhelyiség, kényelmes bejáró és díszes pályakapu dicséri még a MÁV gondosságát.
    A pályaavató beszédet Pethő Ferenc állomásfőnök, a kassai vasutasok áldozatoktól meg nem riadó, elnöke tartotta. Megnyitó beszédében megemlékezett vitéz honvédeinkről, összekapcsolva a sport jelentőségét a honvédelemmel. A továbbiakban köszönetét fejezte ki a KVSC és Kassa sportolói nevében a MÁV elnökségének és Kassa város vasutas társadalmának, amely a mai rendkívüli nehéz időkben is módot és alkalmat talált arra, hogy pályáját megépíthesse. Beszéde végeztével felkérte Pohl Sándort, Kassa város polgármesterét, hogy az ünnepélyes kezdőrúgást tegye meg.
    A megnyitó ünnepségen a hatalmas közönség soraiban megjelent a MÁV elnökének képviseletében Karvady Dezső miskolci üzletigazgató. Jelen voltak a közben tragikus körülmények között elhunyt Kőmives János, valamint Nádas Ödön MÁV főtanácsosok, akik sportszeretettik és szakértelmük révén dicsérendő feladatokat oldották meg a kassai pálya létrehozásában. A vármegye részéről Beke Gyula vármegyei főjegyző jelent meg, az OSK-t Hernády Mihály dr főorvos képviselte. De résztvett az ünnepségen a sportegyesületek számos vezetője és több közéleti egyén.
    A kassai sportélet éledésének újabb határköve lesz az októberben felavatásra kerülő KRAC-pálya. A korszerű sportpálya körülbelül október elejére készül el. A pálya teljesen szabályos, 400 méteres - belsőkörű salakos emelt-kanyarú futópályával. A labdarúgópálya mérete 110x65 méter. 1200 személyes kényelmes lelátó, 3500 személyes emelt fedetlen állóhely, továbbá 2—300 személyes fedett állóhely, valamint kényelmes öltözők szolgálják majd a sportolók és nézők kényelmét. Az új pálya létrehozásában nagy szerepe van az Országos Sport Központ és Kassa város megértő gondoskodásának.
    Pályát avatott Kassa és máris új pályaavatásra készül.
    Vitéz Bánk Miklós.

    Nemzeti Sport
    1942.09.10