magyarfutball.hu

Csorna, Kocsis István Városi Sporttelep, Műfüves Edzőpálya

 1. 1 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Kocsis István Városi Sporttelep, Edzőpálya 1
 3. kapcsolódó stadionok
 4. címkék
 5. cím
  Győr-Moson-Sopron megyehiányzó adat beadása
   
 6. térkép, megközelítés
 7. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 8. lakosság
  Csorna: 10.649 (2012)
 9. hazai csapat
  -
 10. nézőcsúcs
 11. pálya mérete
  105m x 68m
 12. talaj típusa
 13. eredményjelző tábla
 14. világítás
  van
 15. futópálya
  nincs
 16. átadás éve
 17. nyitómérkőzés
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2012.11.30, 20:40
  - Mi fog épülni pontosan?

  - A műfüves pálya szabvány FIFA méretű nagypálya, 105x68 méter, két fedett kispaddal, világítással, kapukkal, körben zárt kerítéssel, a kapuk mögött 2,5 méter magas labdafogó hálókkal. Mivel a terület mélyfekvésű, rengeteg töltőanyagra van szükség a pálya szintjének megemeléséhez.

  http://www.inforabakoz.hu/hir_olvas/permalink:pul-a-csornai-mufuves-palya-2012-06-04-170000/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2012.11.30, 20:37
  Szeptember 9-én ünnepélyes keretek között adták át a 68x105 méteres műfüves pályát Csornán. Az ünnepségen részt vett Gyopáros Alpár rábaközi országgyűlési képviselő, Mészöly Kálmán, a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési referense, Pozsgai Éva, az MLSZ sport és marketing referense és Dr. Turi György, Csorna Város polgármestere.

  Az ünnepséget az U9-es korosztály mini tornája előzte meg, melyen a hazai csapat a harmadik helyezést érte el. A résztvevő játékosok oklevelet vehettek át Mészöly Kálmántól és Családi János sportegyesületi elnöktől, amely emlékeztetni fogja őket, hogy a csornai műfüves pályát ők avatták fel.

  Az oklevél átadást követően Családi János - aki egyben az MLSZ megyei társadalmi elnökségének tagja -, köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki támogatta a csornai műfüves pálya ügyét. Az elnök külön szólt a projekt ellenzőiről, akiknek ugyancsak háláját fejezte ki, mint mondta, ők jelentették a valódi inspirációt. A kivitelezők munkájának fontosságát azzal nyomatékosította, hogy az elkövetkezendő egy évben is garanciát vállaltak a pályára. A műfüves pálya létrejöttével Csorna régi álma vált valóra - zárta gondolatait az egyesület elnöke.

  Gyopáros Alpár köszöntőjében elmondta, majdnem pontosan két évvel ezelőtt gyűltünk össze a Kocsis István Sporttelepen, hogy a 100 éves Csornai Sportegyesületet ünnepeljük. Az azóta eltelt két évben számos újabb sikerrel örvendeztetett meg minket, csornaiakat is a sport: elég a felnőtt és az utánpótláscsapatok focisikereire, vagy a lányok kézilabdás eredményeire gondolni. De ide tartoznak azok a sportdiplomáciai lehetőségek is, mint aminek köszönhetően a nemzet legnépszerűbb futballegyesületébe került egy csornai fiatal, Simita Gergő, és az MLSZ megyei vezetésébe választották a csornai sportvezetőt, Családi Jánost.
  A rábaköziek országgyűlési képviselője elmondta, a csornai sportolók és sportvezetők is lázasan készülődtek, de legnagyobb megdöbbenésükre egy értelmetlen vita bontakozott ki a pályaépítési projekt körül. A magát polgárinak valló csornai képviselőcsoport ugyanis hevesen ellenezte a pálya létrejöttét. Ha fellapozzuk a műfüves pályáról szóló képviselőtestületi ülés jegyzőkönyvét, akkor olyan kifejezésekkel találkozunk egyes képviselők nevei után, mint: forint, kötvény, kamat, önerő, bevétel, kiadás, költség, megtérülés. Pedig tudhatnák, a polgári gondolkodás volt éppen az, ami a magyar sportélet fellendülését hozta a 19. század végén, és a polgári gondolkodás volt az, ami a sportbarát céltudatosságot fenn tudta tartani a mai napig. A csornai sporttelepen több száz gyermek és fiatal edz keményen napról napra, hétről hétre. Saját szórakoztatásukra, a csornai emberek szórakoztatására, saját egészségük megőrzésére és másoknak példát mutatva teszik ezt. A szüleik sokszor nem kevés terhet vállalnak: felszerelést vásárolnak, utaztatják a gyerekeket, ott vannak velük edzésen és versenyen egyaránt. Csornai vállalkozók komoly anyagi áldozatokat hoznak, csornai szurkolók végtelenül lelkesednek, sokszor száz kilométereket utazva is buzdítják a csapatot. Gyopáros Alpár feltette a kérdést, azok, akik érthetetlen módon a sportcélú fejlesztésben csak terhet látnak, azok vajon ezen gyerekek, fiatalok és felnőttek arca helyén is forintokat és kiadásokat látnak? A Fidesz-KDNP képviselője szerint érdemes tőlük megkérdezni, jobban éreznék-e magukat, ha a városban egyáltalán nem lenne sportpálya, egyáltalán nem működne sportegyesület. Ha az 1920-as években, amikor lelkes csornai sportbarátok nekiálltak az első csornai sportpálya kialakításának, ugyanez a szűklátókörűség uralkodott volna egyes döntéshozók fejében, akkor ma valóban nem lenne sem pálya, sem csapat. Végezetül az országgyűlési képviselő elmondta, szerencsére többségben voltak azok, akik erőfeszítéseinek köszönhetően mégis megépülhetett a pálya. Befejezésképp Gyopáros Alpár mielőbbi felépülést kívánt a Csornai Sportegyesület két játékosának, Fenyő Istvánnak és Szigeti Zsoltnak, akik néhány nappal ezelőtt szenvedtek súlyos autóbalesetet.

  Pozsgai Éva az MLSZ sport és marketing referense örömmel jelentette be a pályaavatóra összesereglett érdeklődőknek, hogy az országban elsőként Csornán adnak át nagyméretű műfüves pályát. A marketing referens kiemelte, hogy a szövetség az amatőr csapatok versenyeztetési díjának 90%-át vállalta magára a TAO program keretében.

  Mészöly Kálmán, az MLSZ műfüves pályaépítési referense a csornai pályaavatóra elhívta a Rábaköz fővárosába barátját, Kenderesi Istvánt is. A Belgiumban élő egykori focista saját szemével győződhetett meg a csornai pálya európai színvonaláról. Az egykori szövetségi kapitány szerint a műfüves pálya a térségben Csorna központi szerepét hívatott fémjelezni a sport tekintetében.  Varga Balázs plébános, mielőtt felszentelte a műfüves pályát, Boldog II. János Pál pápát idézte, aki szerint a sport és ifjúság fogalma egymástól elválaszthatatlan. A sport - folytatta a Jézus Szíve templom plébánosa - kapocs a föld népei között. Balázs atya a lengyel pápa önvallomásával zárta beszédét: II. János Pál sport nélkül nem lehetett volna az, aki volt.

  Az ünnepség zárásaként Pozsgai Éva, Gyopáros Alpár, Dr. Turi György, Mészöly Kálmán, Horváth László, az MLSZ megyei igazgatója, Kiss Ottó Önkormányzati képviselő (FIDESZ-KDNP), valamint Családi János CSSE elnök ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot, és átadták a csornaiaknak a műfüves pályát.

  forrás:
  http://www.csornai-hirhatar.hu/hirek/atadtak-csornan-a-mufuves-palyat