magyarfutball.hu

Debrecen, Hajdú Volán Stadion

 1. fénykép: Debrecen, Hajdú Volán Stadion (2008)
 2. fénykép: Debrecen, Hajdú Volán Stadion (2008)
 3. fénykép: Debrecen, Hajdú Volán Stadion (2008)
 4. fénykép: Debrecen, Hajdú Volán Stadion (2008)
 5. fénykép: Debrecen, Hajdú Volán Stadion (2008)
 6. fénykép: Debrecen, Hajdú Volán Stadion (2008)
 7. fénykép: Debrecen, Hajdú Volán Stadion (2008)
 8. fénykép: Debrecen, Hajdú Volán Stadion (2008)
 9.  
 1. 1 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Gázvezeték utca
  2. Debreceni Salakmotoros Pálya
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : 7.000
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Debrecen: 200.974 (2021)
 7. tulajdonos
  Divinus Ingatlanbefektető Zrt.
 8. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. Hajdú Volán SC (? - ?)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
  3. talaj típusa
   természetes füves
  4. eredményjelző tábla
   nincs
  5. világítás
   nincs
  6. futópálya
   salakos
  7. átadás éve
   1970
  8. nyitómérkőzés
  9. kapcsolódó mérkőzések
  10. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
   2019.07.10, 09:13
   Az önkormányzat idei költségvetéséből negyven millió forinttal támogatja a versenypálya, illetve a Gázvezeték utcai stadion felújítását - jelentette be Papp László polgármester.
   kép
   Az önkormányzat támogatásával újjáéled a nagy hagyományokkal rendelkező salakmotorsport Debrecenben.

   Papp László, Debrecen polgármestere az egykori nemzetközi sikerek helyszínén, a Gázvezeték utcai versenypályán tartott tájékoztatón emlékeztetett rá, hogy az egykori Volán-pályát 1970-ben adták át, 1980-ban felújították, most elhanyagolt állapotban új kezelőhöz, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft-hez került, amelynek eltökélt szándéka az egykor nagyhírű debreceni salakmotorsport újjáélesztése.

   A Speedwolf szándékai szerint az önkormányzati segítséggel megvalósítandó rekonstrukció célja egy a korábbinál gyorsabb futamokat lehetővé tevő, de mindenekelőtt biztonságosabb, a nemzetközi szabályoknak mindenben megfelelő versenypálya, valamint komfortosabb nézőtér kialakítása.

   Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a tervek szerint augusztus 10-re készülnek el a munkákkal. A kanyarokat három-három méterrel szélesítik, a pálya dőlésszögét kettőről négy fokra növelik - magyarázta.

   Adorján Zoltán, a salakmotorozás örökös bajnoka, aki szakmai tanácsokkal segíti a stadion felújítását, reményét fejezte ki, hogy ismét jeles nemzetközi viadalok színhelye lesz a pálya, és a debreceni salakmotorsport újra Európa- és világbajnokokat ad az országnak.

   A helyi Adorján-akadémián 15-18 éves fiatalok képzését kezdték meg - jelezte a sportember.

   http://dehir.hu/debrecen/ujjaeled-a-salakmotorsport-debrecenben-fotokkal/2019/07/09/
    
  2. avatar: fgymat
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
   2012.01.14, 14:33
   2011.04.14 Részlet a HAON cikkéből:

   "Bízva a debreceni közgyűlés pozitív döntésében már az év elején munkához láttunk. A legnagyobb feladat az elöregedett, balesetveszélyes fák eltávolítása volt, idősebb Tabaka József irányításával több héten át szállították el a teherautók a kivágott növényeket. De az évek alatt felgyülemlett szemét és törmelék eltávolítása is komoly feladat volt, ugyanúgy, mint a létesítményt körülvevő betonkerítés, vasút felőli részének helyreállítása. A tereprendezési munkálatokkal is sokat haladtunk előre, míg a depó köré új kerítést húztunk. A főépületben lévő öltözőket tavaly megrongálták, ezek közül kettőt teljes mértékben felújítottunk, csakúgy, mint a látogatók számára kialakított mellékhelyiségeket – sorolta az elvégzett munkálatokat a debreceni egyesület első embere, de ezzel még nem ért véget a lajstrom. – A hétvégén pályainspekciós bejárás lesz, erre is felkészítettük a stadiont, korszerűsítettük a hangosítást és felújítottuk a bírói tornyot, illetve vásároltunk egy locsolókocsit is"

   2011.10.05 Részlet a HAON cikkéből:

   "Most már a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion is besorolható a fokozottan biztonságos pályák sorába, ugyanis a napokban felszerelték a légpalánkot (airfence) a cívisvárosi létesítményben. Így minden akadály elhárult az október 22-i debreceni egyéni bajnoki döntő elől, illetve a jövőben már világversenyeknek is házigazdája lehet a hajdúsági aréna."

   Üdv, hancsi78
    
  4. avatar: magyarfutball.hu
   2012.01.14, 14:32
   Voltam kinn a hétvégén salakmotorversenyen a Gázvezeték utcában. Kapott a pálya körben légpalánkot ami a salakmotorosoknak igen nagy előrelépés hiszen így magasabb kategóriába sorolták a helyszínt, de a lelátó nem sokat javult, omladozik a beton! Igaz a tribün részen lefektettek pár fehér műanyagszéket (de ez lehet csak nekem új) és a lelátók mögött is szépen elrendezték a területet. A Gázvezeték utca felől lefestették a beton palánkokat amolyan "speedwayesre", ami ezáltal kissé pofásabbá teszi a létesítményt.

   forrás:
   hancsi78
    
  5. avatar: pancso
   2011.03.22, 17:24 (szerk.: 2011.03.23, 10:01)
   A legutóbbi közgyűlésen elfogadásra került az előterjesztés, amely értelmében Debrecen Önkormányzata úgymond elcseréli a tulajdonában lévő közel 320 milliós beépítetlen területet a Divinius Ingatlanbefektetési Alappal az annak tulajdonában lévő salakmotor pályára. Kósa Lajos ekkor úgy fogalmazott, hogy ezzel a lépéssel megmentik a helyi salakmotor sportot.

   Természetesen felvettük a kapcsolatot az önkormányzattal, ahonnan szerdára ígértek választ arra vonatkozóan, hogy mi lesz a salakmotor pálya további sorsa.

   Vége lehet a tűzoltásnak?

   - Mi csak örülni tudunk annak, hogy visszakerült a városhoz a salakmotor pálya. Elvégre ez az utóbbi években egy olyan hányattatott sorsú létesítmény volt, amely végre megérdemelné, hogy gondos kezekbe vegyék – reagált Balogh János, a Debrecen Speedway SE elnöke. A szakember emellett elmondta, hogy abban bíznak, hogy a korábbi tűzoltás helyett a fejlődés veheti kezdetét, s a város nem fogja elkótyavetyélni a salak pályát. - A városnak komoly tervei vannak, erre nézve ígéreteket is kaptunk, így azt tudom mondani, hogy néhány éven belül látványos fejlődésen mehet végbe a pálya – mondta el Balogh János.

   - Folyamatos egyeztetéseket folytatunk a várossal, így heteken, hónapokon belül konkrétumokkal is szolgálhatunk majd a salakpálya sorsával kapcsolatosan – zárta a Debrecen Speedway SE elnöke.

   -M.I.-

   http://www.haon.hu/hogyan-tovabb-a-debreceni-salakmotorpalyaval/news-20110322-04553179
    
  6. avatar: magyarfutball.hu
   2008.05.26, 10:26 (szerk.: 2008.05.26, 10:27)
   A Hajdú Volán Zrt. több alkalommal is nyilvános pályázatot hirdetett a tulajdonában lévő debreceni salakmotor-stadionra s a legutóbbi kísérletüknél sikerrel jártak a közlekedési vállalat illetékesei.

   Azóta az üzlet már meg is köttetett, az új tulajdonos a DIVINUS Ingatlanbefektetési Alap. A salakmotorozást kedvelők körében egyből beszédtémát szolgáltatott a hír, a különböző internetes fórumokon a szurkolók nem kis aggodalommal várják a jövőt: vajon továbbra is lesz speedway a sportág honi fellegvárában?

   Nem lesz változás

   - Az információt megerősítem, a Hajdú Volán Zrt. valóban eladta a Gázvezeték utcai stadiont a DIVINUS-nak, az árat üzleti titokként kezelik a felek.

   A tulajdonosváltás két évig nem befolyásolja a Hajdú Volán SC működését és a pálya használatát, ugyanis a sportkörnek tartalmában változatlan bérleti szerződése van az új tulajdonossal, mint korábban volt a Hajdú Volán Zrt-vel - nyilatkozta a HAON-nak Kappelmayer Antal, a Hajdú Volán SC elnöke. - Beszéltem az új tulajdonos illetékesével, aki megerősítette, a kétéves bérleti szerződés lejártáig nem akarnak a stadionban ténykedni, azaz a sportklub zavartalanul folytathatja a munkáját.

   De ez a kétéves időtartam a sportág helyzetét tekintve azért hosszú távon nem megnyugtató, éppen ezért első lépésben meg akarom keresni a városi sportbizottság illetékeseit, hogy tegyenek megfelelő lépéseket arra vonatkozóan, hogy a bérleti szerződésünk lejárta után is életben tarthassuk a salakmotorsportot a cívisvárosban.

   Nem hiszem, hogy ezzel a lépéssel előre szaladnék, úgy gondolom, jobb időben cselekedni, mint az utolsó órában kapkodni. A Hajdú Volán SC jövőjét illetően ugyanúgy folytatjuk a munkánkat, mint eddig, a közeljövőben új elnökséget kell választania a közgyűlésnek, a terveim szerint egy dolgozó, cselekvő tagságot alakítunk ki.

   A sportkör működésében nem lesz változás, több versenyzőnek is kiváltjuk a versenyzői licenszet az idei évre és a bajnoki megmérettetéseken túl nemzetközi viadalokat és egy egyéni Európa-bajnoki középdöntőt is rendezünk ? sorolta a konkrétumokat a debreceni egyesület első embere.

   És a távolabbi jövő?

   A sporttörvény kimondja: amennyiben egy sportlétesítmény gazdát cserél, akkor is 15 évig csakis sportrendezvényeket lehet rendezni benne - éppen ezért a HAON kíváncsi volt arra, az új tulajdonosnak mik a távolabbi tervei a Gázvezeték utcai stadionnal. Bár kerestük a cég illetékesét, többszöri telefonhívás után sem tudtunk beszélni vele, így nem kaphattunk választ a kérdésünkre.

   - Boros Norbert -

   forrás:
   www.haon.hu , 2008.01.30