magyarfutball.hu

Tokod, Monostori Tivadar Utánpótlás Nevelő Központ

 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. TÜSC Sporttelepe
  2. TÜSC Pálya
  3. Üveggyári pálya
 3. cím
  Komárom-Esztergom megyehiányzó adat beadása
   
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Tokod: 4.215 (2012)
 7. hazai csapat
  1. PCSLE-MITRE

   (2015 - )

  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Tokodi Üveggyári SC (1936 - ?)
 8. nézőcsúcs
  6.000
  Tokodi ÜSC - Ferencváros 0:7
  1941.05.25.
 9. pálya mérete
 10. talaj típusa
 11. eredményjelző tábla
 12. világítás
 13. futópálya
 14. átadás éve
  1936
 15. nyitómérkőzés
 16. kapcsolódó mérkőzések
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2015.09.10, 10:35

  Most már Tokodnak is vannak európai színvonalú focipályái

  2014. augusztus 12. 18:01 Kovács László

  Elkészült a korábbi Tokod-Üveggyár SC sporttelep felújításának egy jelentős része, melynek keretében megújult az öltöző épülete, az élőfüves focipálya, és megépítették Magyarország egyik legmodernebb műfüves pályáját is. Az európai szintű utánpótlás-nevelő edzőközpontban a jövőben csaknem kétszáz dorogi és környékbeli gyermek sportolhat kulturált körülmények között.


  Az utánpótlás-nevelő központ a közelmúltban elhunyt legendáról, az 1954-ben Tokodról Dorogra igazoló, kilencszeres válogatott Monostori Tivadar nevét kapta. Tivi bácsi az aktív pályafutását követően tevékenyen részt vett a dorogi gyerekek képzésében, rendszeresen látogatta az utánpótlás-mérkőzéseket és tanácsaival, meglátásaival segítette a fiatalok fejlődését – tudtuk meg Mayer Lászlótól, a Dorogi FC elnökétől. A bányászvárosban úgy gondolják, Monostori Tivadar pályafutása méltó példa lehet napjaink fiatal tehetségei előtt is.

  Mayer László elmondta azt is: az elmúlt három évben kiemelt feladatul tűzték ki maguk elé, hogy kialakítsák és megteremtsék Dorog és a vonzáskörzetében lévő települések tehetséges gyermekei számára a magasabb szintű képzés feltételeit. Ezen törekvésük keretében 2014-től hosszútávú bérletbe vették a volt TÜSC-sporttelepet Tokodon, és hamarosan el is kezdték a felújításokat. A regionális központ feladata, hogy a körzetben élő tehetséges gyermekek még fiatalon, 9-12 évesen helyben megkapják azt a képzést, mely alapvetően szükséges a későbbi sikeres és eredményes labdarúgó karrier kialakításához, majd ezt követően idősebb korban ne kelljen a lakóhelyüktől, szülőktől távoli akadémiákon sportolniuk, hiszen a feltételek és a szakmai munka adott lesz Dorogon is.

  Tokodon megépítették Magyarország első és egyetlen parafagranulátummal töltött műfüves pályáját, amely felépítésének, a rugalmas aljzatnak köszönhetően kíméli az izületeket és az izomzatot, miközben a parafa egészséges, természetes közeget biztosít a sportoláshoz. Ezek a szerkezeti összetevők teszik lehetővé, hogy a műfű felület játéktulajdonságai szinte megegyeznek a természetes élőfű adottságaival.


  Mayer László megjegyezte azt is: tisztában vannak azzal, hogy a létesítmény nyújtotta lehetőségeket csak szakmailag magas színvonalú munkát végző edzőkkel és motivált, céltudatos, szorgalmas, a labdarúgást szerető és azért áldozatot hozni kész gyerekekkel lehet csak kihasználni.

  Ezért „igazoltak” szakmai igazgatót és edzőt két olyan hazai akadémiáról, ahol a munkát magas színvonalon végzik. A szombathelyi Illés Akadémiáról érkező Németh Szabolcs A elit licenccel rendelkező edző lett szakmai igazgató, aki mellett Simon Imre, ugyancsak A licences edző igyekszik mindent megtenni az eredményesség érdekében. A szakember az MTK Budapesttől jött. A dorogiak bíznak abban, hogy az elmúlt időben is itt dolgozó edzők mellett eredményesen kapcsolódnak be a munkába a felnőtt csapat korábbi aktív, de ma már edzői végzettséggel rendelkező fiataljai , akiknek kiváló bizonyítási és tanulási lehetőség a megkezdett szakmai munka.

  A Tokod-Üveggyár SC sporttelepének felújítása folytatódik, megújul majd a kapu bejárata és a pálya régi idők hangulatát idéző lelátója is.


  http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/sport/most-mar-tokodnak-is-vannak-europai-szinvonalu-focipalyai-567163
   
 2. avatar: fgymat
  2015.09.10, 10:21
  UP Központ, Tokod-Üveggyár

  A Dorogi FC. Monostori Tivadar Utánpótlás Nevelő Központja!

  Elkészült a korábbi TÜSC sporttelep felújításának egy jelentős része, melynek keretében megújult az öltöző épülete valamint az élőfüves focipálya és megépítettük Magyarország egyik legmodernebb műfüves pályáját. A továbbiakban felújításra kerül a sporttelep patinás kapubejárata és a régi idők hangulatát idéző lelátója is.
  Ezzel létrejött az az európai szintű utánpótlás nevelő edzőközpont , ahol közel 200 gyermek sportolhat kulturált körülmények között.

  A sporttelep névadója a közelmúltban elhunyt dorogi legenda Monostori Tivadar, aki fiatal korában Tokodról igazolt Dorogra és lett az 50-es-60-as évek labdarúgásának meghatározó játékosa .
  Tivi bácsi az aktív focista éveket követően tevékenyen részt vett a dorogi gyerekek képzésében, rendszeresen látogatta az utánpótlás mérkőzéseket és tanácsaival, meglátásaival segítette a fiatalok fejlődését.

  Monostori Tivadar játékos pályafutása méltó példa lehet napjaink fiatal tehetségei előtt .

  Az elmúlt 3 évben kiemelt feladatul tűztük ki magunk elé, hogy kialakítsuk és megteremtsük Dorog város és vonzáskörzetében lévő települések tehetséges gyermekei számára a magasabb szintű képzés feltételeit. Ezen törekvésünk keretében 2014-től hosszútávú bérletbe vettük a volt TÜSC sporttelepet Tokodon és hamarosan el is kezdtük a felújításokat.

  A regionális központ feladata, hogy a körzetben élő tehetséges gyermekek még fiatalon ( 9 – 12 évesen ) helyben megkapják azon képzést, mely alapvetően szükséges a későbbi sikeres és eredményes labdarúgó karrier kialakításához, majd ezt követően idősebb korban ne kelljen a lakóhelyüktől, szülőktől távoli akadémiákon sportolniuk, hiszen a feltételek és a szakmai munka adott lesz Dorogon is.
  Megépítettük Magyarország első és egyetlen parafagranulátummal töltött műfüvespályáját , amely felépítésének – a rugalmas aljzatnak - köszönhetően kíméli az izületeket és az izomzatot , miközben a parafa egészséges , természetes közeget biztosít a sportoláshoz.
  Mind ezen szerkezeti összetevők teszik lehetővé, hogy a műfű felület játéktulajdonságai szinte megegyeznek a természetes élőfű adottságaival.

  A kialakított szerkezet alkalmas a FIFA ** minősítés elnyerésére.

  Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a létesítmény nyújtotta lehetőségeket csak szakmailag magas színvonalú munkát végző edzőkkel és motivált, céltudatos , szorgalmas a labdarúgást szerető és azért áldozatot hozni kész gyerekekkel lehet csak kihasználni.

  Ezen gondolatok mellett „ igazoltunk „ szakmai igazgatót és edző munkatársat két olyan hazai akadémiáról, ahol a munkát a szokásostól eltérően , magas színvonalon végzik. Így ma büszkén mondhatjuk, hogy Németh Szabolcs A elit licensszel rendelkező edző, szakmai igazgató ( Illés Akadémia Szombathely ) és Simon Imre A licences edző ( MTK Budapest ) érkezésével jelentősen megerősödött az edzők csapata is. Ugyanakkor reméljük , hogy az elmúlt időben is itt dolgozó edzők mellett eredményesen kapcsolódnak be a munkába a dorogi felnőtt csapat korábbi aktív, de ma már edzői végzettséggel rendelkező fiataljai , akiknek kiváló bizonyítási és tanulási lehetőség a megkezdett szakmai munka .


  http://www.dorogifc.hu/hu/content/up_kozpont__tokod
   
 3. avatar: ingersheim