magyarfutball.hu

Biatorbágy, Kolozsvári utcai Sporttelep

 1. 5 felhasználó járt itt.
 2. cím
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Biatorbágy: 12.805 (2012)
 6. tulajdonos
  Biatorbágy Város Önkormányzata
 7. hazai csapat
  1. Viadukt SE Biatorbágy II
  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Biai SE (1948 - 1962)
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
 10. talaj típusa
 11. eredményjelző tábla
  elektronikus
 12. világítás
  van
 13. futópálya
  rekortán
 14. átadás éve
  1948
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: flex
  2018.02.04, 10:23 (szerk.: 2018.02.04, 18:20)
  Folyamatos harcok mennek a szomszéd lakókkal.

  Annak idején a falu szélére épült a pálya. Azonban a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára teljesen körbeépült. A közelben lakók pertáraságot alapítottak. Tavaly nyáron már két hónapra be is zárták a pályát. Azóta is csak ideiglenes üzemeltetési engedéllyel működik. Márciusban lesz a következő tárgyalás. A lakók elmondása szerint céljuk nem a teljes bezárás, hanem a nyitvatartás korlátozása (ez jelenleg minden nap 6-21 óráig tart). Legjobban a palánkkal körbevett műfüves kispálya (nem gyengén visszhangzik a környéken a palánkon a labda pattanása), az erősen világító reflektorok, valamint a környező utcákban edzések, meccsek idején ellehetetlenült parkolási problémák zavarja őket. Szóval úgy nagyjából minden. Egyedül a futók maradhatnának.
   
 2. avatar: flex
  2017.01.11, 13:29
  2016-ban elkészült a pálya műfüves borítása,a rekortán futópályával együtt.Eredmnényjelzőtáblát is kapott a sporttelep.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2012.01.13, 13:14
  Tervezett fejlesztés 2011-12 / 2012-13
  A Kolozsvári úti Sporttelep fejlesztését tervezzük 2011-12 és 2012-13-ban. Egy 100x70 méretű szabvány műfüves pálya építését a meglévő rossz mínőségű füves pálya helyett,körbe rekortán futópályval a meglévő földes helyett,egy 20x40-es multifunkciós pályát,kb 500 fős lelátó kialakítását,a kerítés felújítását,biztonsági kamerával,illetve a meglévő két öltöző helyett 4 kialakítását zuhanyzóval.
  A máodik évben egy fedett sportcsarnok létrehozását illetve a centerpálya felújítását tervezzük.
  Indokolt a fejlesztés,mert az utóbbi évben 30-40-ről 100 fölé nőtt az utánpótlás labdarúgók száma,a csapatok létszáma pedig 9-re (U-7,U-9,U-11,U-13,U-15,U-19,felnőtt NBIII,felnőtt megye II és Öregfiúk) az összes igazolt labdarúgóé pedig közel 200 főre.Nem oldható meg ennyi csapat edzésbeosztása,gyakorlatilag elértük a határain
  Célok ,elvárt eredmények
  Indokolt a fejlesztés,mert az utóbbi évben 30-40-ről 100 fölé nőtt az utánpótlás labdarúgók száma,a csapatok létszáma pedig 9-re (U-7,U-9,U-11,U-13,U-15,U-19,felnőtt NBIII,felnőtt megye II és Öregfiúk) az összes igazolt labdarúgóé pedig közel 200 főre.Nem oldható meg ennyi csapat edzésbeosztása,gyakorlatilag elértük a határainkat infrastruktúrális téren.
  A saját csapataink tömegesítését és a színvonal emelkedését várjuk a létesítményhelyzet javulásától,tekintettel az edzéskapacitás bővülésére. Emellett kistérségi szintena Páty,Sóskút,Herceghalom,Etyek és Pusztazámori gyerekeket is tudjuk fogadni saját csapatainkba,illetve ezen egyesületek edzésgondjait is tudjuk orvosolni kedvezményes együttműködés keretében.
  A futópályával és a műfüves pályákkal a szabadidő és tömegsport hálátlan helyzete is megoldódik,hiszen egész héten lehet futni,illetve használni a többi pályát.A két Biatorbágyi általános iskola is nagy örömmel veszi,hogy iskolaidőben korlátlan rendelkezésre áll az iskolai sport részére.Megllapodásban rögzítenénk az iskolai és szabadidősport részére rendelkezésre álló időszakot.Emellett számos városi és kistérséges sportrendezvény helyszínéül szolgál majd a sporttelep,úgymint Városi Sportnap,Családi sportnap,valamint a kistérséges Vidok Kupa,melyet a Biatorbágyi,Pátyi,Sóskúti,Herceghalmi,Etyeki és Pusztazámori iskolák korosztályos( 1-2.,3-4.,5-6. és 7-8.osztály) focicsapatai között,illetev ezt kibővítenénk röplabda és kosárlabda,illetve atlétikai találkozókra.
  Az általános iskola igazgatójával és az illetékes Önkormányzat Oktatási bizottságával egyeztetvesportosztályt indítunk,ahol labdarúgás lenne a fő irányvonal,és ennek is elengedhetetlen feltétele a sporttelep fejlesztése.

  forrás:
  http://viaduktse.hu/viadukt_se/viadukt_se/viadukt_se_sportfejlesztesi_program
   
 4. avatar: pancso
  2011.06.09, 17:39 (szerk.: 2011.06.09, 17:39)
  A Kolozsvári úti sporttelep kerítéssel körülvett teljes területén belüli létesítményeket, épületeket és pályákat, utakat és egyéb közterületeket az Önkormányzat a Viadukt Sportegyesület részére térítésmentesen 15 évre használatba adja 2011. 04.01-től. Az Önkormányzat a Viadukt Sportegyesület részére évente megkötendő szerződés alapján pénzügyi lehetőségeitől függően külön támogatást nyújt. Ezen felül a képviselő-testület a sporttelep közműdíjainak (víz, gáz, elektromos áram, közcsatorna) éves kiadásait saját költségvetéséből biztosítja, illetve az önkormányzati vagyon garantált védelme és a működtetés további támogatása érdekében 1 fő főállású gondnokot biztosít a közalkalmazottakra érvényes jogszabályi keretek között. A gondnok személyének kiválasztásában az Önkormányzat figyelembe veszi a Viadukt SE javaslatát annak érdekében, hogy a sportéletet ismerő, annak működtetésében jártas, arra alkalmas és az egyesülettel együttműködésre képes személy kerüljön kiválasztásra. A gondnok bruttó bére 2011.04.01-től havi 150.000.- Ft-ban kerül megállapításra, amelyet a felek minden év januárjában felülvizsgálnak. A gondnok további 15.000.-Ft havi saját gépkocsi használati költség térítésre jogosult a munkaköréhez tartozó közlekedési, szállítási, alkalmazkodási feladatok ellátása érdekében, amit a felhasznált üzemanyag számlával igazolni köteles. A gondnok munkakörét a felek közösen alakítják ki, a munkáltatói jogokat az Önkormányzat gyakorolja. Az Önkormányzat a Kolozsvári úti Sporttelep alapvető tartozékául megvásárol és a Viadukt SE használatába ad 1 db fűnyíró traktort és a sporttelep fenntartásához szükséges kerti és kézi szerszámokat és egy ezek tárolására alkalmas faházat telepít. A sportegyesület a fenti tárgyakat átveszi és jó gazda módjára használja. A Viadukt SE jogosult a sporttelep javainak szedésére, egyben kötelezett a fenntartás, működtetés színvonalas biztosítására, a törvényeknek megfelelő gazdálkodásra. Az Önkormányzat a nyújtott támogatás fejében a közvagyon védelme érdekében fenntartja magának a jogot a Viadukt Sportegyesület pénzügyi gazdálkodásába való korlátlan betekintésre, ellenőrzésére, amit a Sportegyesület elfogad és lehetővé tesz. A Viadukt Sportegyesületnek nyújtott támogatás és a használatba átadott közvagyon mindvégig megmarad az Önkormányzat tulajdonában, és az egyesület megszűnése esetén a szerződés által biztosított használati jog is visszaszáll az Önkormányzatra. Az Önkormányzat fenntartja magának a jogot arra, hogy a Sporttelepet saját maga, vagy az általa kijelölt személyek illetve szervezetek, a Viadukt Sportegyesület mindenkori vezetésével egyeztetett időpontban illetve időtartamra évente három alkalommal térítésmentesen, az összes szolgáltatás igénybevételével használhassák.

  forrás: http://biatorbagy.hu/system/files/vegl_sportletesitmenyek_0.pdf
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2010.04.06, 18:09 (szerk.: 2010.04.06, 18:09)
  Az önkormányzat tulajdonában két sportpálya van, az ún. Iharosi, amelyhez kiszolgáló létesítmények is csatlakoznak; továbbá a Kolozsvári utcai, amelynek öltözőjét és szertárát a Biatorbágyi Tanács bérlakássá nyilvánította, így a sportpályától le kellett választani.


  forrás:
  http://www.biatorbagy.hu/system/files/Sportkoncepcio.pdf