magyarfutball.hu

Gyula, Grosics Katolikus Labdarúgó Akadémia, Centerpálya

 1. 5 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Grosics Akadémia Centerpálya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. címkék
 5. cím
  Békés megyehiányzó adat beadása
   
 6. térkép, megközelítés
 7. befogadóképesség
  összesen : 1.500
  ülőhely: 1.000 (fedett: 1.000)
  állóhely: 500
 8. lakosság
  Gyula: 31.679 (2012)
 9. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. Szeged-Csanád Grosics Akadémia (2013 - 2019)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
  3. talaj típusa
   természetes füves
  4. eredményjelző tábla
  5. világítás
   van
  6. futópálya
   nincs
  7. átadás éve
   2012
  8. nyitómérkőzés
  9. kapcsolódó mérkőzések
  10. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
   2015.02.24, 12:46
   Mivel a műfüves pályánk befogadóképessége limitált, így a hatalmas érdeklődés miatt ott nem tudtunk volna kulturált kereteket teremteni a szurkoláshoz.. A Békéscsaba 1912 Előre vezetősége és a szakmai stábja kiemelten kezeli szurkolói érdekeit, kényelmét – a változtatás pedig mindenféleképpen ezt a célt is szolgálja. Az Előre ezen kívül figyelembe vette a vendég csapat igényeit, valamint az MLSZ vonatkozó előírásait is. A gyulai Grosics Akadémia center pályája természetes fű borítású, a stadion befogadóképessége összesen 660 fő, elérhető távolságban található és az időjárástól függetlenül megfelelő körülményeket biztosít. A Grosics Akadémia vezetőségének ezúton szeretnénk megköszönni pozitív, rugalmas és korrekt hozzáállásukat a mérkőzés megrendezéséhez.

   http://1912elore.hu/site/idopont-es-helyszinvaltozas-20150224/
    
  2. avatar: magyarfutball.hu
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
    
  4. avatar: NNS
   2011.01.11, 14:07
   Látványtervek:
   http://grosicsakademia.eu/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=31&func=viewcategory&catid=3

   Szerintem a Városi Sporttelep mellé épült, a látványterveken látszik a 2 nagy pálya + az edzôpályák.
   https://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/410/terkep-megkozelites
    
  5. avatar: magyarfutball.hu
   2010.10.04, 17:28
   - Térjünk vissza egy kicsit még Gyulához, egészen pontosan a kezdetekhez. Mikor jött az ötlet, hogy ott hozol létre egy katolikus labdarúgó akadémiát?
   - Az ötletnek ebben az esetben sem kellett külön megszületnie, hiszen az egyházban állandóan benne van az ötlet, abban nincs hiány. Inkább lehetőségről beszélnék, amely adódott, hogy ott csináljunk valamit. Sokak számára furcsa volt, hogy az egyház a futballban ilyen sajátos szerepet vállal. Azt hiszem, ezt a témakört az előbb érintettem már, amikor a sportról beszéltem. Olaszországban például ez egyáltalán nem furcsa, ott szinte minden plébániának van egy saját utánpótlás egyesülete és pályája, ahol esténként, világítás mellett folynak a mérkőzések. Nálunk nem, hogy futballpályák nem voltak, még közösségi helyiségek sem, jószerivel csak a sekrestyében lehetett hívőnek lenni. Szerencsére, ezeken már túl vagyunk! De, még nagyon sok a teendő. Az igény és az ötlet tehát nagyon természetes, csak a lehetőséget nehéz megteremteni. Gyulán éppen ez adódott. Volt egy megfelelő ingatlan, két, nagy egyházmegye által fenntartott katolikus iskola, több mint ezres diáklétszámmal. Ezek közül az egyik szakképzéssel foglalkozik, a másik pedig általános iskola és gimnázium. Ezt a lehetőséget ismertem fel. Piaci áron megvásároltuk az ingatlant, majd az önkormányzat is az ügy mellé állt és ingyen adott hozzá egy hasonló méretű másikat, amelyeket később elcseréltünk egy újabbra. Így zajlott ez egy ideig, jogilag is rendbe kellett tenni az ügyeket, ami elég sokáig tartott. Ma már pályákat építünk, amelyeket nemsokára, október végén avatunk. Ez egy modern, hét hektáros komplexum, három megvilágított nagypályával, egy fedett pályával, két kispályával, 500 fős tribünnel, öltözőkkel, kiszolgáló helyiségekkel.

   - Eddig hol folyt a szakmai munka?
   - Béreltük a pályákat és a kiszolgáló létesítményeket. De nem lehetett nem elkezdeni, nem várhattunk a saját pályák megépüléséig. Örömmel vettem, hogy a szakmai munkát „egy kis Fradista mag” irányítja, mert elvállalta a felkérést Máté János, Takács László, Keller József és Horváth Péter is.

   forrás:
   http://www.ftcbaratikor.hu/2010/10/03/beszelgetes-dr-kiss-rigo-laszloval/
    
  6. avatar: magyarfutball.hu
   2010.01.16, 22:16 (szerk.: 2010.10.04, 17:31)
   Olasz példa

   Ekkora magánvagyona ugyan koránt sincs, ám nincs is rá szükség: akik támogatták, azok ezután is megteszik. „Nincs ebben semmi meglepő, Olaszországban teljesen természetes, hogy minden plébániának vannak ifjúsági és más utánpótláskorú futballcsapatai" – mondja Kiss-Rigó László. Aki úgy érzi, sajátos az a magyar felfogás, hogy az egyházaknak szerepet kell vállalniuk a betegápolásban, az oktatásban, a szociális gondozásban, de nem kell szerepet vállalniuk a sportban. Persze érthető ez a véleménye, hiszen ő főállásban nem fociakadémia-alapító, hanem Szeged-Csanád egyházmegye püspöke (ami az egyházi rend legmagasabb foka, és ezzel ő a hazai katolikus hierarchia egyik legmagasabb tisztségét tölti be).

   „Több mint két éve vagyok Szegeden, és körülbelül másfél éve jött az ötlet, hogy labdarúgó-akadémiát kellene létesíteni valahol az egyházmegyében, mert a sport nemcsak a test edzésében fontos, hanem az ifjúság nevelésében is" – idézi fel a tervezgetés előzményeit kérdésünkre. Azért Gyulát választották, mert itt volt az egyháznak olyan földterülete, ahol meg lehet valósítani a létesítményt. Pontosabban az egyháznak itt volt egy olyan telke, amit el tudott cserélni az önkormányzattal ezért a nagyobbért, bővíthetőért, illetve vásároltak valamennyit a szomszédoktól.

   Zöldmezős lesz

   A leendő akadémia szomszédjában, némi hangulatkeltőnek egy, a sporttelep szélén megbúvó focipálya van. Gyepszőnyege rosszabb, mint amilyennek egy kelet-bangladesi falusi pályát gondolnánk: a talaj mély, sáros, a kapukon a hálók egykori, foszladozó rögzítőzsinórjai arról árulkodnak, hogy ezen a pályán talán évtizedek óta nem játszottak tét-, de talán edzőmeccset sem. A kerítéseit is elbontották, így arra gondolunk, ezt is megvásárolták az akadémiának, ám Kiss-Rigó László sietve leszögezi: ez nem az övék.

   A leendő akadémia területe sem néz ki sokkal jobban. Gazzal, bokrokkal benőtt hepehupás pusztaság, valahol itt volt egykor az állatvásártelep. Most terepkerékpárosok dimbes-dombos pályája van, némi dízelbűz a közeli elkerülő útról és Volán-telepről, valamint egy kiszuperált postáskocsi nagyjából húsz évvel ezelőttről.

   „Hát igen, ez zöldmezős beruházás lesz" – mondja a püspök, és már el is hisszük, hogy lesz itt mire költeni azt a kétmilliárd forintot. Az építkezés hamarosan kezdődik: az engedélyes tervek elkészültek, a kiviteli tervek most készülnek, az építkezés tavasz végén, nyár elején indulhat. Az akadémia területén sportpályák, kollégium és kiszolgáló létesítmények fognak működni, de később épül egy, az akadémiához szorosan nem tartozó négycsillagos szálloda is. Az akadémisták az egyház által fenntartott gyulai intézmények tanulói lesznek, egy részük általános iskolás, a többiek gimnazisták vagy szakképző iskolások.


   forrás:
   http://sportgeza.hu/futball/grund/2009/04/09/katolikus_fociakademia_gyulan/
    
  7. avatar: magyarfutball.hu
   2010.01.16, 22:03 (szerk.: 2014.04.12, 13:12)
   2009-05-27
   Hat hektáros területen, a gyulai sporttelep mellett kezdődik az építkezés, ahol a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia otthona lesz. Az oktatás idén ősszel indul, a helyi iskola fogadja be a diákokat addig, míg várhatóan 2010 őszén már a saját épületben folyhat a tanítás. A fedett és nyitott pályák, a kiszolgáló blokk mellett 150 férőhelyes kollégium is készül. A távolabbi tervek között egy 4 csillagos szálloda felépítése is szerepel, amely versenyek idején a játékosok elhelyezésére szolgál, egyébként a turistákat fogadja, a bevétel pedig a fenntartás költségeihez járul hozzá. A nagy beruházást a Gyulai Városi Önkormányzat, a Szeged-Csanádi Egyházmegye és különböző támogatók finanszírozzák.
   kép


   forrás:
   http://www.kepmas.hu/index.php?id=z_ld-fekete_parducok&t=nem
    
  8. avatar: magyarfutball.hu
   2010.01.16, 21:58 (szerk.: 2014.04.12, 13:11)
   2009-04-20
   A napokban végre rendeződött az ingatlan ügye, végül is 7 és fél hektáros terület került az egyház tulajdonába. A várossal együttműködve beadtuk az engedélyezési terveket, így hamarosan elkezdődhet a kivitelezés. Az akadémia jövő tavaszra épülhet meg, de már idén ősszel veszünk fel gyerekeket serdülő A és B korosztályban. A felvételit néhány napon belül kiírjuk a 13 éves, hetedik osztályos gyerekek számára – árulta el Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, akinek a foci iránti elkötelezettsége közismert: maga is rúgja a bőrt, rendszeresen védi a kaput. Amíg nem nyitja meg kapuit a kétmilliárd forintból megépülő sportcentrum, addig az alapítványi formában működő akadémia városi sportpályákat bérel majd, míg a kétcsapatnyi diákot egyházi iskolák kollégiumaiban helyezik el. A gyerekeket már az ősztől bajnoki rendszerben versenyeztetik, ezért az akadémia egy egyesületet is alapít.
   – Ahogy tolódott az építkezés, úgy bővült az eredetileg 80-120 fősre tervezett kollégium befogadóképessége is. A végleges tervek szerint 150 gyermeket helyezhetünk majd el, ami azért külön öröm, mert az általunk szervezett tornákon akár el is szállásolhatjuk a csapatokat – mondta el a püspök. A kollégium mellé három-három nagy- és kispályát, valamint egy kisebb fedett létesítményt álmodott meg az egyházmegye. Később egy szálloda megépítését is fontolóra veszik. A négycsillagos hotel támogatók, partnerek bevonásával valósulna meg – tudtuk meg.
   kép


   forrás:
   http://www.delmagyar.hu/alfold/jovo_tavasszal_nyit_a_gyulai_fociakademia/2095731/