magyarfutball.hu

Felcsút, PFLA I. Műfüves pálya

 1. alias
  1. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia
 2. kapcsolódó stadionok
 3. címkék
 4. cím
  Fejér megyehiányzó adat beadása
   
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Felcsút: 1.831 (2012)
 8. hazai csapat
  -
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 61m
 11. talaj típusa
 12. eredményjelző tábla
 13. világítás
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.12.31, 10:56
  Elhasználódtak a műfüves pályák Felcsúton, 4 újat csinálnak TAO-pénzből

  Soha nem igényelt még annyira kevés TAO-támogatást A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány, mint a 2021/22-es szezonban. Az összeg azonban így is épp meghaladja az egy milliárd forintot.
  ...
  a legnagyobb projekt 327,1 millió forintos és négy darab műfüves pályát építenének az elhasználódás miatt.

  2021.12.29
  https://mfor.hu/cikkek/makro/elhasznalodtak-a-mufuves-palyak-felcsuton-4-ujat-csinalnak-tao-penzbol-.html
   
 2. avatar: Ailton
  2010.10.20, 19:22
  Már azt hittem a 11 éves einstadti műfű kapott uefa csillagokat smiley
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.20, 18:31
  A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által akkreditált angliai székhelyű laboratórium (a Labo Sport) munkatársai két napon át vizsgálták a helyszínen a közelmúltban felújított felcsúti műfüves futballpályát, amelyre Akadémiánk a FIFA kétcsillagos minősítését kérte. A Kárpát-medence legmagasabb besorolású pályája lesz a felcsúti.

  A műfüves pályák minősítési rendszere a nemzetközi szövetség egyik viszonylag új kezdeményezése, Európában az elmúlt három évben 150 pálya kapta meg az egycsillagos és további 141 a legmagasabb, kétcsillagos besorolást. A környező országok közül eddig egyedül Ausztriában létesültek kétcsillagos játékterek, összesen három, másutt egyelőre nincs ilyen pálya a térségben, Magyarországon a Puskás Akadémia felcsúti pályája lesz az első, amely megkapja ezt a minősítést – tájékoztatott Mészáros Lőrinc. Az Akadémia elnöke elmondta, hogy egycsillagos pálya is mindössze egy van az országban a FIFA honlapjának naprakész nyilvántartása szerint, míg Felcsúton hamarosan elkészül a második, ugyancsak kétcsillagos minősítésre pályázó mesterséges borítású játéktér.
  A besorolást egy sor követelmény határozza meg, ezek között szerepel a pálya mérete, a korábban már ellenőrzött alépítmény összetétele, vastagsága, minősége, az elkészült pálya rugalmassága, stabilitása, a műfűborítás anyaga (ezek gyártóit külön akkreditálja a FIFA), valamint a borításhoz használt kvarchomok és gumigranulátum mennyisége, minősége is. A felcsúti műfűre további négy milliméter granulátumot kell tölteni, s akkor mindenben megfelel majd a kétcsillagos előírásoknak, vagyis ez volt az egyetlen, még teljesítendő kérése az akkreditációs stábnak, tájékoztatott Végh Gábor, a felcsúti műfüves pályákat készítő Pharos ’95 Kft. ügyvezető igazgatója.

  A kétcsillagos besorolást igazoló oklevél heteken belül megérkezhet Felcsútra. A licencet évente meg kell újítani, ha ez nem történik meg, a pálya automatikusan az egycsillagos kategóriába csúszik vissza, újabb két év múlva pedig onnan is kikerül, mondta el Végh Gábor, akinek cége, az Akadémia állandó partnere, és természetes gyeppel borított futballpályákat is készít. Többek között a Pharos ’95 Kft. munkáját dicséri a felújított, pazar székesfehérvári füves pálya is, a Sóstói Stadionban.

  A hivatalos besorolású pályák tételesen megtekinthetők földrészenként és országonként a FIFA honlapján, itt:
  http://www.fifa.com/aboutfifa/developing/pitchequipment/footballturf/index.html

  forrás:
  http://www.pfla.hu/?q=news/1282
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2009.12.02, 14:33
  A felcsúti füves pálya melletti terület ingyen kapott műfüves borítást. Orbánék megtudták, hogy az osztrákoknál létezik egy olyan állami előírás: nyolcévente kötelező lecserélni a borítást. Eisenstadból kaptak egy telefont, hogy náluk ez a nyolcadik év most jött el, és a már felszedett második generációs műfüvet ingyen odaadják nekik, csak szállítsák el. Másnap már indultak a teherautók, elhozták, és napok alatt le is terítették.


  forrás:
  http://sportgeza.hu/futball/orban0323/