magyarfutball.hu

Gesztely, Tóth-Zele József Sportközpont

 1. 3 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Gesztelyi Sportpálya
 3. cím
  3715 Gesztely Vásártér utca 8. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
   
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Gesztely: 2.798 (2012)
 7. hazai csapat
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
 12. világítás
 13. futópálya
  nincs
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.09.24, 16:57
  Tóth-Zele József 56-os forradalmárról, a Real Madrid utánpótlásedzőjéről nevezték el a hétvégén felavatott Akadémiát és Sportközpontot Gesztelyen

  Hagyományőrző sporteseményt hívott életre Gesztely községe a hétvégén, minekutána a Gesztelyi Football Club megszervezte az első Hernád Kupát. A nagypályás focitorna szakmailag kiváló esemény volt a játékosoknak, a drukkereknek pedig egy valódi focis csemege, főleg a koronavírus okozta közösségi sportélet megtorpanása után. A szervező gesztelyiek az első alkalomra a Hernád menti településeket, Bőcs és Hernádnémeti, illetve Parasznya csapatait hívták meg.A Hernád Kupa rangját és színvonalát nem kisebb személyiség emelte, mint Tóth-Zele József 56-os forradalmár, aki harminc évig a Real Madrid utánpótlásedzőjeként dolgozott, és mai napig is aktívan részt vesz a király gárda és a magyar labdarúgás kapcsolatában.

  A 84 esztendős sportszakember nemcsak díszvendégként vett részt az első Hernád Kupán, hanem a gesztelyi Tóth-Zele József Futball Akadémia és Sportközpont névadójaként is, melyet most adtak át hivatalosan, a Gesztelyi Football Club átalakulásának 5. évfordulóján. "A gesztelyi sportélet több tíz éves múltra tekint vissza, viszont az igazi nagy feltámadás és fejlődés 2015 tavaszán kezdődött. A klub második születésnapja, hiszen ekkor kezdte meg az egyesület működését a megyei harmad osztályban. A csapat és a klub vezetése már az első évben bíztató eredményeket ért el mind a bajnokságban, mind pedig infrastrukturális fejlesztés terén. Az első évben bajnoki címet ünnepelhetett a csapat és mellettük az akkori elnevezés szerinti "Tartalék". A következő évben a megyei másodosztályban kezdte a klub a felkészülést és a bajnokság felénél már látszott, hogy szükséges elgondolkodni a továbbiakon. A nem várt siker ismét bajnoki címet eredményezett, ezáltal két éven belül megyei első osztályba került a gesztelyi gárda. Ez az eredmény a helyi futballtörténelem egyik "rekordja" . A csapat immáron harmadik éve játszik a megyei elitben, kivívva magának egy stabil középcsapat szintjét. Az érdemeit az is gyarapítja, hogy sikerült a Magyar Kupa főtáblájára felkerülni, ezáltal még egy helyi futball rekord került beállításra. Jelenleg az utánpótlás az, ami igazán elismerésre méltó, hisz igazoltan 200-250 utánpótlás korú gyermeket foglalkoztatnak, akik szép eredményeket érnek el a különböző versenykiírásokban. Ezek az utánpótlás csapatok rengeteg helyi gyermeket nevelnek ki, akik később a felnőtt csapat keretében kapnak helyet. Jelenleg is több helyi fiatal kap lehetőséget a felnőtt csapatban. A 2019/2020-as versenykiírásban már női utánpótlás csapattal is rendelkeztek. A vezetőség folyamatosan azon van, hogy továbbra is tartsa ezt a javuló tendenciát, emellett pedig folyamatosan fejlesztenek. Öt év alatt 90 felnőtt játékos fordult meg itt , az utánpótlás 200-250 főre nőtt a szakmai stáb 15-20 fő közé tehető"- mondta el oldalunknak Korbics Kristóf technikai vezető.Ebbe a futballkörnyezetbe került bele Tóth-Zele József, aki maga ugyan Füzesabony szülöttje, és számára mindig az lesz a világ közepe, de Édesanyja gesztelyi születésű, így a családi szálak miatt felkérték, hogy vállalja a helyi csapat és futballélet “patronálását”.Az elmúlt hetekben például az NB2-es nyíregyházi Spartacus elleni felkészülési mérkőzésen Józsi bácsi a kispadról irányította a gesztelyieket, hogy felmérhesse a csapat képességeit, és tanácsokkal láthassa el Bacsó Levente edzőt és csapatát. A mérkőzést végül 3-1-re nyerte a Spari, de a gesztelyiek a szintkülönbség ellenére is szépen helytálltak.

  2020.07.16
  https://sporthataroknelkul.hu/cikkek,947