magyarfutball.hu

Kalocsa, Hunyadi-pálya

 1. alias
  1. Mócsy János utcai Pálya
 2. cím
  6300 Kalocsa Mócsy János utca Bács-Kiskun megye
   
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Kalocsa: 16.959 (2012)
 6. hazai csapat
 7. nézőcsúcs
 8. pálya mérete
  105m x 68m
 9. talaj típusa
  természetes füves
 10. eredményjelző tábla
  nincs
 11. világítás
  van
 12. futópálya
  nincs
 13. extrák
  -beépített öntözőrendszer
 14. átadás éve
  1950
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.10.09, 19:18
  Birtokba vették a felújított pályát a kalocsai méhecskék

  Többek között termőföldtelepítés, füvesítés, vízelvezetés, öltözőberuházás zajlott a Mócsy és a Selyemerdő utcák határolta területen lévő sporttelepen, az úgynevezett Hunyadi-pályán. A nagyjából hetvenmillió forintos, főleg TAO-s és pályázati forrásból finanszírozott beruházás két év alatt valósult meg és pénteken tartották az átadó ünnepségét, amelyen a Méhecskék SE projektjét támogató szervezetek és klubok képviselői is megjelentek.

  Az ünnepélyes átadón Faragó László, a Méhecskék SE elnöke köszöntöttek a jelenlévőket.
  – Régi barátság fűz minket a paksi labdarúgáshoz, és bármilyen esemény is van nálunk, akkor mindig számíthatunk a vezetőikre – mondta felvezetőjében, így köszöntve a rendezvényen a Paksi FC ügyvezetőjét és szakosztályelnökét, Haraszti Zsoltot, valamint Karszt József technikai igazgatót. Hozzáfűzte: külön hálás azoknak a régi harcostársaknak, akik a városból, az önkormányzattól voltak segítségükre a projekt során. Közülük az ünnepségre érkezett Boromisza Viktort és Viola Szilviát emelte ki.

  – A projekt kicsit nehezen indult, aztán annál nehezebben folytatódott, de a vége az lett, amit szerettünk volna. Kulturált, sportolásra alkalmas területet tudunk biztosítani a méhecskés játékosoknak – idézte fel Faragó, hozzátéve, hogy korábban a környéken élők félreértették az egyesület szándékát. Ugyanis 2017-ben a lakók aláírást gyűjtöttek a pálya fejlesztése ellen, mert attól tartottak, hogy olyan szabadidős park lesz, amely az éjszakai ivászatot, zajongást és az ezzel járó vandálokat is vonzza majd. Az elnök elárulta, nem kevés munkájukba került a lakók meggyőzése, de végül lecsitultak a kedélyek, látván, hogy tényleg színvonalas létesítményt álmodtak meg a Hunyadi-pálya helyére.
  – Nagy öröm számunkra, hogy Bács-Kiskun megyében egyre több olyan létesítmény van, amely megfelel a mai követelményeknek – mondta az ünnepélyen Losonczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának vezetője.
  – Úgy gondolom, hogy ezek a csemeték itt elsajátíthatják a megyei labdarúgás alap­jait. Elképzelhető, hogy ezekből a gyerekekből valaki az NB I.-ben játszik majd, esetleg európai hírű labdarúgó válik belőle – vélekedett, megjegyezve, hogy az MLSZ ehhez az országban mindenhol megadta a lehetőséget.
  A szalagátvágás után a Kalocsa–Kinderball SE bemutató meccsével és egy szülők-gyerekek mérkőzéssel avatták fel a pályát.
  Több mint száz növendék évente

  A Méhecskék SE 2002-es alapítása óta minden évben átlagosan százötven növendéket képez. Napjainkban 5–19 éves fiatalok fociznak náluk, fiú- és lánycsapatok egyaránt. Az egyesület eddig két ízben nyert diákolimpiát és több mint negyven növendéke folytatta karrierjét profi labdarúgóként NB I.-es klubnál, illetve mintegy húszan kerültek tőlük az ország valamely fociakadémiájára.

  2019.10.08
  https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/birtokba-vettek-a-felujitott-palyat-a-kalocsai-mehecskek-2216274/
   
 2. avatar: vassrichard
  2009.10.10, 19:12
  A Kalocsai utánpótlás edzőpályája!