magyarfutball.hu

Szeged, Postás pálya

 1. 1 felhasználó járt itt.
 2. cím
  Csongrád megyehiányzó adat beadása
   
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Szeged: 158.829 (2023)
 6. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. FK 1899 Szeged-SZEOL (2005 - 2006)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
  3. talaj típusa
   természetes füves
  4. eredményjelző tábla
  5. világítás
  6. futópálya
   nincs
  7. átadás éve
  8. nyitómérkőzés
  9. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: vp
   vp
   2018.04.02, 18:41 (szerk.: 2018.04.02, 20:09)
   Szeged - Rövid időn belül teljesen lebontják a Postás-sporttelep 2,5 hektáros területén álló épületét. Csütörtök délután az egykori tekepálya oldalának elemeit emelte le egy daru. A tulajdonos győri székhelyű kft. cégvezetője nem akart nyilatkozni a bontásról. Azt beszélik, hogy nem akarnak tovább építményadót fizetni.

   Két hete bontják különböző munkagépek a Postás-sporttelep épületét a Dorozsmai úton. A terület legutóbb májusban került reflektorfénybe, amikor a pálya melletti Gomba utca lakói arról panaszkodtak lapunknak, hogy derékig ér a fű a telepen, amelyről a pollen a lakásaikba száll be. A terület tulajdonosa, a győri székhelyű Öreg-Duna-menti Ingatlanfejlesztő Kft. a kaszálást cikkünk megjelenése után pár napon belül elvégeztette. Lukács Renáta cégvezető úgy nyilatkozott: a Postás-sporttelep vevőre vár, ám komoly érdeklődő az elmúlt két évben nem akadt rá.

   A 2,5 hektáros komplexumot még 2007-ben adta el a Magyar Posta a győri kft.-nek. Rá egy évre merült fel, hogy a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. itt építi fel szervizközpontját, autószalonját, és a terület átminősítéséért cserébe hat műfüves focipályát alakít ki Szegeden, több mint 120 millió forint értékben. Ehhez sport és rekreációs minősítésről kereskedelmi–szolgáltató–gazdaságira kellett volna átminősíteni a területet. Ám a válság közbeszólt, így nem épült meg a központ és a tervezett sportpályák sem.

   A Postás-pályán tegnap délután egy szentesi kft. daruja dolgozott: a Gomba utca felőli oldalon emelték le az épület oldallapjait, amelyeket aztán a pálya területére emeltek be. Az egykori tekepálya hátsó része már teljesen le volt csupaszítva, a hajdani mosdók és vécék szabad szemmel is jól láthatók voltak. Az épület oldalával szemben lakó férfi azt mondta, hogy a munkások két hete bontják az épületet.

   – Azt hallottam, hogy most talán lakóparkot akarnak ide építeni. Azt is beszélik, hogy valami darálógépet akarnak idehozni, és a szétbontott elemeket helyben akarják ledarálni. Ezt a nagy zaj és a szálló por miatt nem szeretnénk – mondta. Lukács Renáta a sporttelep jövőjéről és a szétdarabolt elemek megsemmisítésének módjáról nem akart nyilatkozni lapunknak. Az építkezésen azt beszélték, hogy az üresen álló épületet 180 millió forintra értékelték fel, és azért akarja a tulajdonos még a hónap végéig lebontani, mert nem akar utána építményadót fizetni a szegedi önkormányzatnak, ahol a tulajdonos terveiről szintén nem tudtak mondani semmit.

   2013.11.22
   http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/bontjak_a_szegedi_postas-sporttelepet/2358727/
    
  2. avatar: jcsabi89
   2016.08.08, 17:36
   lebontották ezt a pályát
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
   2009.09.20, 15:01
   Amint már megírtuk, a közgyűlés tavaly július 27-én megszavazta azt a szándéknyilatkozatot, melynek értelmében az önkormányzat eleget téve az új vevő, a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. kérésének átminősíti a telek szabályozási tervét rekreációs és sport területről vegyes, kereskedelmivé. Hogy ne érje ismét a város sportját deficit, cserébe egy szerződéstervezetben kikötötte az önkormányzat, hogy az új vevőnek 120 millió forint értékben idén augusztus 31-ig hat műfüves pályát kell építenie különböző iskolákban.
   koharinandorsajttaj

   A Porsche a gazdasági válságra hivatkozva idő közben elállt a vételi szándékától, de az átminősítés folyamata megy tovább. A Fidesz részéről Kohári Nándor, az ifjúsági és sportbizottság elnöke ezt kifogásolja. Amint annak pénteki sajtótájékoztatóján hangot adott, a város lényegében az eredeti 120 milliós ellenérték helyett immár ingyen minősíti át a területet, jelentős értéktöbbletet ajándékozva a jelenlegi tulajdonosnak, az Öreg-Duna-Menti Ingatlanfejlesztő Kft.-nek.

   Kohári tolmácsolásában a szegedi közgyűlés Fidesz-frakciója felszólítja a város szocialista vezetését, hogy az átminősítési folyamatot kösse továbbra is az eredeti feltételekhez, azaz 120 millió forintnyi ellenértékű pályák létrehozásához, vagy törölje a telekátsorolási javaslatot, s az ezt előkészítő korábbi önkormányzati döntések visszavonására tegyen javaslatot. Kohári szerint ha a közgyűlés ezeket a lépéseket elmulasztja és lefolytatja az átminősítési eljárást az eredeti szerződés nélkül, úgy elveszít 120 millió forintot, és a jövőben már semmi sem kötelezi a terület régi vagy leendő új gazdáját, hogy sportpályákat építsen, pedig a kereskedelmi minősítéssel súlyos milliókkal növekedett a terület értéke.


   forrás:
   http://szegedma.hu/hir/2009/09/ismet-a-sport-lehet-a-vesztes/