magyarfutball.hu

Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (lebontva)

 1. fénykép: Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (2008)
 2. fénykép: Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (2008)
 3. fénykép: Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (2008)
 4. fénykép: Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (2008)
 5. fénykép: Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (2008)
 6. fénykép: Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (2008)
 7. fénykép: Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (2008)
 8. fénykép: Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (2008)
 9. fénykép: Budapest, XXIII. ker., Dugattyúgyűrű-pálya (2008)
 10.  
 1. címkék
 2. cím
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Budapest, XXIII. ker.: 19.982 (2012)
 6. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. Dugattyúgyűrűgyári SE (? - ?)
   2. Soroksár SC (? - ?)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
  3. talaj típusa
  4. eredményjelző tábla
  5. világítás
  6. futópálya
  7. átadás éve
  8. nyitómérkőzés
  9. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: Golyó
   2015.11.29, 16:17 (szerk.: 2021.09.01, 19:47)
   1964. április 20-án

   kép

   Forrás: fentrol.hu, Lechner Nonprofit Kft.
   A felhasználás csak megrendelés számának birtokában lehetséges.
    
  2. avatar: magyarfutball.hu
   2011.02.14, 17:56
   A gyári épületeket lebontották, hamarosan jön gondolom a tereprendezés.
    
  3. avatar: magyarfutball.hu
   2009.06.14, 15:52
   2008. áprilisában írták alá a Haraszti út 40-42. szám alatti ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződést. A befektető célja, hogy a korábban ipari funkciójú, mintegy 6,5 hektár kiterjedésű területen a környezetbe illő, lakáscélú fejlesztéseket hajtson végre. A beruházás része pihenő parkok, játszóterek, sétányok kialakítása, sőt sportpályákat is terveznek. A terület súlyponti részén a Haraszti úttól a Duna partig egy sétány is épül. A sétány mentén kávézók, kisebb üzletek, helyi klub és egy egészségközpont is helyet kaphat majd, amelyek az 1000 lakásos lakóparkban élők kényelmét szolgálja.

   A XXIII. kerületi önkormányzat azért is tartotta fontosnak a partneri kapcsolat kialakítását, mert ez megnyithatja az utat a Soroksári Dunapart deli részének fejlődéséhez.

   A fejlesztési terület északi részén a Csepel Autógyár dugattyú üzeme működött korábban. A termelés megszűnt és a területen ipari tevékenység nem folyik.

   Mielőtt a GB Európa cégcsoport a területet megvásárolta, a tulajdonos lovardát üzemeltetett a régi épületekben. A terület déli részén található volt sportpályát szintén a lovarda céljára használták.
   A Duna part közeli területrész nagyobbik déli részét a gyár üzemén kívüli strandja és az ahhoz kapcsolódó létesítmények foglalják el, északon nyaraló funkciójú épületek találhatók.

   A terület a Haraszti út mentén sík, a Duna közelében a Duna felé lejt. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a Duna partján álló lakóépületekből, hanem a mintegy 9 méterrel magasabb felső sík rész házaiból is rá lehessen látni a Dunára.

   A 6,5 hektáros terület nagysága lehetőséget nyújt egy nagy léptékű kertvárosi zöldövezeti lakáscélú fejlesztés megvalósítására. A beruházó célja, hogy a projekt mintaként szolgáljon a Duna parti területeken elhelyezkedő volt ipari övezet átalakításához, ami előrevetíti, hogyan használhatja ki Soroksár a város lakóinak javára egy magasabb minőségű lakókörnyezet kialakításával azokat az adottságokat és lehetőségeket, amelyeket a gazdasági átalakulás nyitott meg.

   A Haraszti út mellett a főbejárat közelében lesznek a sportpályák.
   Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy a zajosabb sporttevékenység ne zavarja az alvók nyugalmát, másrészt elválasztja a lakóházakat a forgalmas Haraszti úttól.
   A terület súlypontjában a Haraszti úttól a Duna partig egy gyalogos sétány épül. A sétány mentén tervezik a lakókat kiszolgáló kisebb üzleteket, kávézókat és a közösségi életet szervező helyi klubbot és egészségközpontot. A sétány kapcsolódik a megújuló Duna parthoz.A projekt súlyánál fogva fontos katalizátor szerepet játszhat a városfejlesztési elképzelések beindításánál.


   forrás:
   http://www.magyarirodapiac.hu/index.php?option=com_kiemelt_hir_megjelenito&Itemid=202&hir_id=262
    
  4. avatar: Girgily
   2008.07.01, 09:38
   Olyasmit hallottam, hogy a focipálya lét után lovarda működött itt még egy ideig.
    
  5. avatar: AMiUtunk
   2008.07.01, 00:37
   Tévedés ne essék, boldog lennék, ha öszintén azt írhatnám, hogy örülök minden új pályának, de mégsem teszem. Egyrészt, mert ezek nem pályák és pláne nem stadionok, másrészt, mert az egész akcióról ordít, hogy a kivitelezök érdeke, hogy nagyon gyorsan el kell költeni ezt az irdatlan mennyiségü pénzt - melynek kiadásánál hirtelen nem szab akadályt a máskor mindig nehézkes és körülményes bürokrácia vízfeje.

   Ezt nem elfogultságból írom, de akár EU-támogatásból, akár az államkasszából veszik el ezt a pénzt, itt közvagyonról és adóforintokról van szó, amelyre az egészségügyben, az oktatásban, kulturális és szociális téren is nagyobb szükség lenne...

   Ha erre valaki azt válaszolja, hogy "de hiszen szponzorpénzek is vannak benne", akkor ezzel megnevezte a pénz eredetét és a sokszorosának a célját is. Úgy könnyü jótékonykodni, hogy a végén több kerül vissza a kasszába. Latinamerikai recept...
    
  6. avatar: NNS
   2008.07.01, 00:18 (szerk.: 2008.07.01, 00:19)
   Teljes mértékben egyetértek.
   Egy (még?) sportolni, futballozni kívánó fiatal hadd játszon, mozogjon már egy normál méretű pályán, elvégre nem olé pályákon fognak pályafutásuk során vetélkedni, és érdekes módon a maga az MLSZ által kiadott "Létesítményelőírások 2007/´08" között sem szerepelnek a fantasztikus olé pályák méretei.
    
  7. avatar: AMiUtunk
   2008.07.01, 00:04
   A magyarázat egyszerü: egy OLLÉ-pálya építésén, karbantartásán és felújításán milliókat lehet lenyúlni. Ezen kívül kellöen lelketlen munkával és olyan szerzödésekkel, amelyek nem térnek ki garanciális szerelésekre és cserékre, állandóan javítani és cserélni kell majd az "elhasználódott" vagy éppenséggel tudatosan megrongált pályát vagy elemeket.

   Ezzel szemben egy meglevö füves pályán mit lehet leszámlázni? Az ötösön belül elhintett fümagokat és a festéket 120 méter korlátra...

   Csak zárójelben jegyzem meg: az OLLÉ-pályák döntö többsége kispálya és szinte semelyik nem rendelkezik korláttal, kerítéssel és pláne kiépített LELÁTÓVAL. Dehát biztosan ilyen elit-pályák kellenek a 2034-es gombfoci-eb-re.
    
  8. avatar: asrlacc
   2008.06.30, 23:28
   Hát ez lehangoló...ezt mindennek lehet nézni, csk volt focipályának nem... 10 éve lakatot tettek rá, tönkrement....mint sok pesti pálya. És most meg sok milliókból építik az ollé pályákat...ha ezeket a pályákat nem hagytűk volna parlagon, hanem focira használták volna, ma nem kéne 100milliókat uj pályákra költeni. És ráadásul ez a legrosszabb eset: bezárják és nem csinálnak vele semmit...még lakóparkot sem, csak ott hagyják...most miért lenne baj ha fociznának is rajta? nem értem! De egy szóval megmagyarázom: Magyarország...ilyen sehol máshol nincs a világon :(....szerintem
    
  9. avatar: Girgily
   2008.06.30, 22:11
   A jobb alsó képen látszik egy utcanévtábla még Soroksár és Pesterzsébet kényszerházasságának idejéből:
   kép
    
  10. avatar: NNS
   2008.06.04, 11:31
   Girgily
   kb. 10 éve otthagyták pusztulni a gyárral együtt