magyarfutball.hu

Tamási, Németh László Városi Sporttelep

 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Tamási Sportpálya
  2. Szabadság utcai Sporttelep
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Tamási: 8.389 (2012)
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
  2.000
  Tamási MEDOSZ - Videoton SC 0:4
  MNK
  1985.08.20.
 10. pálya mérete
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
 13. világítás
  nincs
 14. futópálya
  salakos
 15. átadás éve
  1979
 16. nyitómérkőzés
  1979.08.12.
  Tamási - Nagymányok 2:1
  Öregfiúk
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: pancso
  2021.09.09, 15:43 (szerk.: 2021.09.09, 16:48)
  kép
   
 2. avatar: pancso
  2021.09.09, 15:34 (szerk.: 2021.09.09, 16:48)
  A város képviselő-testülete még május végén döntött arról, hogy új, egységes megkülönböztetést ad sportingatlanainak, ezzel is megkönnyítve a sporteseményekre érkezők tájékozódását. A tamási futballedző emlékére a sportpálya a Németh László Városi Sporttelep nevet kapja.

  – Németh László neves tamási futballista, majd futballedző volt. Generációk sorát edzette, többek között bajnokcsapatot is a városban – mondta Tamási polgármestere, Porga Ferenc. – Úgy gondolom, ha Laci bácsiról nevezzük el a sporttelepet, akkor méltó emléket állítunk neki.

  Az NB I./B-ben is futballozó sportember edzői pályafutása 1953-ban kezdődött Tamásiban. Nagyrészt utánpótlás-neveléssel foglalkozott, de több alkalommal volt a felnőtt csapat edzője is. Negyvenéves edzői pályafutása alatt több generációt tanított és nevelt. Első sikerét az 1958–59. évi megyei ifjúsági bajnokság jelentette, szenzációs gólaránnyal megnyerték a bajnokságot: száznegyvennégy gólt rúgott a csapat és csak tiennégy gólt kapott. Több csapatával is bajnoki címet ünnepelhetett, felnőtt bajnokságot az 1971/72-es bajnokságban szerzett a Tamási Medosszal. Szakmailag folyamatosan képezte magát, a legmagasabb edzői képesítést a Testnevelési Főiskolán szerezte.

  A pályaavató ünnepség 16 órakor az utánpótláscsapatok bemutató edzésével kezdődik. Ezt követően Porga Ferenc polgármester és Széles András alpolgármester hivatalosan is átadja a komplexumot. A gálamérkőzésen a Tamási 2009 FC az OTP Bank Ligában szereplő fővárosi MTK Budapest ellen lép pályára.

  A program jótékonysági esemény is lesz egyben. Nyáron Kovács Patrik megsegítésére szervezett családi napot a futballklub és a Tamási Polgárőr Egyesület. A szervezők ezúttal ismét összekötik a jótékonyságot a sporttal. Ismét egy rákbeteg fiatalemberért fognak össze a sportbarátok. Parragh Gábor tagja a polgárőrségnek, emellett a sárga-kék megye egyes alakulat törzsszurkolója. Gábornak csak az őssejtbeültetés hozhat jobbulást. A rendezvénnyel az egyesület és a város szeretne példát mutatni, értéket átadni és hatással lenni társadalmunkra. Emellett felhívni embertársaink figyelmét a szeretet, az önzetlenség, az együttérzés, és a segítés definíciójára. A szervezők a jegybevételből befolyt összeggel Gábor kórházi kezelési költségeihez adnak támogatást.

  forrás:
  2018.09.05
  https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-mtk-fellepesevel-avatjak-a-sporttelepet-1263881/
   
 3. avatar: Golyó
  2016.06.19, 17:27
  Tamási—Nagymányok 2-0 (1-0). Tamásiban az új sporttelepen 600 néző előtt került sor a pályaavató mérkőzésre Teierling bíráskodása mellett. A megyebajnokság újonca, a Tamási MEDOSZ jó játékkal rukkolt ki és megérdemelten nyert nagynevű ellenfelével szemben. Az előmérkőzésen a tamási öregfiúk a nagymányoki öregfiúk ellen 1-1-es félidő után 2-1 arányban győztek.


  Forrás: Tolnai Népújság, 1979. augusztus 14.
   
 4. avatar: Golyó
  2016.06.19, 17:08
  Tamásiban új sporttelepet avattak vasárnap délután. Tamási és Nagymányok öregfiúkból álló labdarúgócsapata mérkőzött az esemény tiszteletére.


  Forrás: Dunántúli Napló, 1979. augusztus 13.
   
 5. avatar: Golyó
  2013.03.31, 22:57
  Egy újabb példája az egyforma Tolna megyei lelátóknak:

  kép
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2013.03.26, 13:57
  Már elkészültek a látvány- és építészeti tervei is annak a pályázatnak, melyet a városi önkormányzat, a tamási felnőtt labdarúgó csapat és az utánpótlás egyesület nyújt be közösen. A tervek szerint a mostani városi sporttelep bővülne egy nagy- és egy kisméretű, kivilágítható műfüves pályával, valamint felújítanák a füves nagypályát, amit alácsöveznek és automata öntözőrendszert is kapna.

  Épülne egy új kétszintes, modern öltözőépület is, amihez egy 370 fős lelátó tartozna, valamint egy 95 négyzetméteres konditeremmel, 6 darab öltözővel, bírói öltözővel, irodahelyiséggel, valamint orvosi szobával is fel lenne szerelve. Helyet kapna itt továbbá egy mosószoba és 2 szertár, az emeleti részen pedig büfé és klubhelyiség szolgálná a kényelmet. Ez utóbbi specialitása lenne a pályára néző üveges oldala, ahonnan büfézés közben is lehetne szurkolni.
  A sportfejlesztési programot április közepéig nyújtják be. Ha minden jól alakul, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után, szeptemberben indulhat a beruházás, amelynek várható befejezési határideje 2014. június 30., összköltsége 390 millió forint.

  Ribányi József polgármester elmondta, nagyon fontosnak tartja az ifjúság sportra nevelését, melynek egyik fontos eleme lehet a szóban forgó pályázat is. Úgy fogalmazott: aki sportol, az célokat tűz ki maga elé, amelyeket jó esetben el is ér, és vélhetően így gondolkodik majd az élet egyéb területein is. Mivel a sportban is csakis kitartással lehet eredményeket elérni, az emberben előbb-utóbb tudatosulnia kell, hogy az így megy az életben is, hiszen a dolgok igenis rajtunk múlnak.

  Javulnának a feltételek
  Vámosi Ferenc, az U13-as csapat edzője szerint a jelenlegi körülmények finoman szólva sem ideálisak, hiszen egy pályán kénytelenek osztozni a gyerek csapatok és a felnőttek, összesen mintegy 150 focista. A göröngyös, 1980-as évek elején átadott füves pályán nem egyszerű sem edzeni, sem pedig mérkőzéseket rendezni. A helyzetet a téli időjárás még tovább rontja. A most éppen felázott talajra nem lehetne kimenni, de mivel csapataiknak ez az egy pálya áll rendelkezésre, így kénytelenek időnként megtenni, ami után hetekig nem lehet helyrehozni.
  A megyében mindössze Szekszárdon és Pakson van műfüves pálya, így a Tamási környéki települések csapatainak is azokat kell használniuk a mostanihoz hasonló időjárási körülmények esetén az edzőmérkőzésekre is. Ez pedig nem csak pénz szempontjából, de az utazás idejét tekintve sem mellékes. Ha megvalósulhatna a két műfüves pálya, akkor tehát nem csak a tamási, de a környékbeli települések focicsapatai is ide járhatnának edzőmérkőzéseket játszani.

  Új körülmények=új lendület
  Az edző beszélt arról is, hogy a modern körülmények még nagyobb lendületet adnának a fiatal focistáknak, és vélhetően a szülők is szívesebben engednék ki edzeni a gyermeküket. Nem is beszélve a mérkőzésekről, melyeket végre kulturált körülmények között rendezhetnének meg. A tréner azzal is számol, hogy mivel Tamási és környéke hátrányos helyzetű kistérség, nagyobb előnnyel indulnak az elbírálás során.

  Turistákat, diákokat is ide csábíthatnak a beruházások
  A műfüves focipályák a két szintes, minden igényt kielégítő komplexummal egyetemben jó eséllyel vonzanák a turistákat, sportrajongókat is a városba. Mint arról már korábban is beszámoltunk, a végéhez közeledik a tornacsarnok átadása is, melyben a bajnoki kézilabda mérkőzések is helyet kaphatnak majd. Emellett pedig a mindennapi testneveléshez is ideális körülményeket nyújt a hely. Mivel a városban nemrég újították fel a termálfürdőt, minden adott ahhoz, hogy Tamási a magyar és külföldi turisták szemében, sőt a diákok szemében is vonzó legyen.

  forrás:
  http://www.teol.hu/tolna/kozelet/uj-lelato-jobb-kilatasok-490067