magyarfutball.hu

Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum

 1. fénykép: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum (2009)
 2. fénykép: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum (2009)
 3. fénykép: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum (2009)
 4. fénykép: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum (2009)
 5. fénykép: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum (2009)
 6. fénykép: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum (2009)
 7. fénykép: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum (2009)
 8. fénykép: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum (2009)
 9. fénykép: Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum (2009)
 10.  
9 felhasználó által beadott adat 6 szerkesztésre vár
 1. 11 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Albertirsa Sportcentrum
  2. Albertirsai Városi Sportcentrum
  3. Ecsedi László Sporttelep
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : 509
  ülőhely: 509
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Albertirsa: 12.410 (2012)
 7. hazai csapat
  1. Albertirsa SE
  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Ceglédi VSE (2016 - 2019)
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
  105m x 64m
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  nincs
 12. világítás
  nincs
 13. futópálya
  rekortán
 14. átadás éve
  2008
 15. nyitómérkőzés
 16. kapcsolódó mérkőzések
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2016.07.27, 18:38
  Szombattól Ecsedi László Sportcentrum

  2015. március 29-én az albertirsai sportcentrum névadó ünnepségét rendezte meg Albertirsa Város Önkormányzata. A sportcentrum az egy éve elhunyt kiváló testnevelő, atléta edző, sportvezető Ecsedi László nevét vette fel.

  Ecsedi László az iskolateremtő testnevelő tanárok közé tartozott. 60 évig, élete végéig edzősködött. Egy kis általános iskola - Albertirsa - udvarán kezdte, majd tanítványaival atlétikai szakosztályt alapított, működtetett és áldozatos munkájával élő atlétikai életet szervezett. A példaértékű életutat bejárt sportember tanárként és edzőként, Albertirsa atlétikai életének fáradhatatlan motorjaként, a legkisebbektől az élversenyzőkig ugyanolyan elhivatottsággal foglakozott tanítványaival.

  Pest Megye Közgyűlése 2013-ban az "Év edzője" kitüntetésben részesítette.

  2015.03.30
  http://www.pestmegye.hu/hirek-sport/szombattol-ecsedi-laszlo-sportcentrum
   
 2. avatar: fgymat
  2016.07.07, 08:23
  Stadionjának rekonstrukciója miatt mégsem Szolnokon, hanem Albertirsán rendezi meg ősszel hazai bajnokijait a labdarúgó NB II-ben szereplő Cegléd – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

  A ceglédi csapat a licenckérelmében Szolnokot jelölte meg hazai mérkőzéseinek helyszíneként, de mivel az NB II-es szerepléshez szükséges néhány módosítást sikerült időre megoldani a Ceglédhez közelebbi Albertirsán is, így Varga Attila együttese ezen a településen játssza hazai bajnoki meccseit, míg új létesítménye meg nem épül.
  A Pest megyei kisváros létesítménye egyébként 2008 végén került átadásra és korábban már rendeztek ott utánpótlás-válogatott találkozót is, így kézenfekvő volt, hogy a ceglédiek nem a szolnoki stadiont terhelik tovább, hanem a közelebbi létesítményt használják majd. Az MLSZ illetékesei néhány nap múlva hivatalosan is hitelesítik a pályát, de árulkodó, hogy az első fordulóban a Szolnok és a Cegléd is hazai pályán kezdi meg szereplését.


  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-albertirsan-jatssza-hazai-meccseit-a-cegled-2511725
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.10.04, 09:14
  Elkészült, az akár esti mérkőzésre is alkalmas világítás a centerpályán!

  kép
  https://www.facebook.com/aselasza/photos/pcb.363864527113663/363864253780357/?type=1&theater
   
 4. avatar: AMiUtunk
  2011.03.21, 21:09
  Felettébb érdekes, egy stadiontetőt szigorúan délkeleti, legalább 20 fokos szögben érkező esőre méretezni.

  Ezek szerint a világ fedett stadionjainak 99,9%-a túlméretezett tetővel rendelkezik?

  Számos stadionban a lelátót oldalt és hátul szélvédő (plexi) falakkal egészítik ki, a tetőket pedig meghosszabbított, túlnyúló elemekkel egészítik ki és ennek ellenére éri eső a szélső helyeken ülő vagy álló 10-20%-ot.

  Ne vicceljünk már!
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2011.03.21, 20:45
  egyébként a tető jó helyen van, mert a déli szél hátúlról támogatja az esőt ezért pont védi az ülő helyeket!

  forrás:
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=72345&p=1
   
 6. avatar: NNS
  2010.08.02, 02:05
  Az edzőpálya (látványterveken látszik + a szövegben is van róla szó) még nincs beadva nálunk?
   
 7. avatar: AMiUtunk
  2009.12.14, 13:18
  Milyen célt szolgál a tetőszerkezet, mely a beruházás jelentős költségtényezőjeként a székezett lelátó 10 %-át sem fedi? Csupán a bejárati részben leparkolt biciklik árnyékolását és eső elleni védelmét???

  Már elnézést, de újabb citromdíjat érdemlő lelátó épült. Nem funkcionális, eső-hó-szél ellen védő, pl. vendégszektorral és állóhelyekkel rendelkező "izé".
   
 8. avatar: harsi
  2009.06.17, 18:14
  A tervek szépek, remélhatőleg meg is valósulnak!
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2009.03.04, 20:30
  2008-03-23
  Amikor ezeket a sorokat írom, túl vagyunk egy kb. 7-8 hónapos, a sportcentrum beruházást elõkészítõ feszültségektõl és vitáktól nem mentes idõszakon. A 2008. március 17-ei Városfórumon részletesen is módom volt beszámolni ezen folyamat egyes állomásairól (ennek anyagát megtalálhatják weblapunkon: http://www.albertirsa.hu/varosunk/pps/sportcentrum.pps). Ezért itt most csak a fõbb csapásirányokat említem meg.

  Rendelkezésünkre állnak a sportcentrum beruházás elindításához szükséges alapdokumentumok, úgy mint geodéziai felmérés, generál- és sporttechnológiai tervek, jogerõs építési engedély. Lefektettük a Strand és a Gerje patak között húzódó területen a majdani fõpálya megvilágítását szolgáló erõsáramú vezetékeket, ezt követõen pedig felállíttattuk és beüzemeltük az ideiglenes edzõpálya megvilágítását szolgáló lámpaoszlopokat. Mindezekkel párhuzamosan elindítottuk és lefolytattuk a beruházás forrásául szolgáló hitel közbeszerzését célul kitüzõ eljárást, melynek köszönhetõen rendelkezésünkre áll a 2008. évi fejlesztési célú elképzeléseink fedezésére egy 300 millió forintos hitelkeret.

  Jelenleg folyamatban van a Vágóhíd utca teljes szakaszát érintõ csatorna bõvítés létesítési engedélyének megszerzése, a Vágóhíd utca sportcentrum által érintett területe mentén az út és a kialakítandó parkolók tervezése, a sportcentrum áramellátását szolgáló transzformátor állomás bõvítése, valamint az edzõ pálya kialakítását megalapozó telekalakítási vázrajz elkészítése. Mindezek bekerülési értéke várhatóan meghaladja majd a 11 millió Forintot.
  A tervezés és elõkészítés során folyamatosan egyeztettünk az érintett szakhatóságokkal, sport szakosztályokkal és az érintett sport szövetségekkel (MASZ, MLSZ).
  Fentieknek köszönhetõen a kapujában állunk a beruházás elindításának. A kivitelezõ kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás 2008. március 21-én az eredményhirdetéssel lezárult. Ennek során elõbb az erre kijelölt Bíráló Bizottság, majd a Képviselõ-testület kimondta, hogy az ajánlattevõk egyikével sem tudunk szerzõdést kötni, köszönhetõen annak, hogy elképzeléseinket és terveinket messze meghaladó vállalási árakat tartalmaztak az ajánlatok.

  A március 20-ai testületi ülésen döntöttünk a továbblépés irányáról is. Gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárást indítunk, melyben lehetõséget teremtünk a részajánlattételre is. Újra áttekintjük a fentebb felsorolt szakemberekkel terveink müszaki-szakmai tartalmát, keresve a szükségszerü, de ésszerü csökkentési lehetõségeket, annak érdekében, hogy a következõ eljárást eredményesen zárhassuk.

  Tudom és érzem, hogy városunkban a sportolók és sportkedvelõk körében a türelem és kitartás elfogyni látszik, egyre többször és egyre erõsebben felszínre törnek az elégedetlenség jogos hangjai. Hiszem azonban, hogy közös, nemes célunk, sokak támogató és elõremutató hozzáállása, megannyi albertirsai sportoló vágya és törekvése nem lehet hiábavaló és eredménytelen. Vegyünk hát mi mindannyian egy nagy levegõt, töröljük meg izzadságtól csillogó homlokunkat, szorítsuk össze fogainkat és iramodjunk neki egy remélhetõleg utolsó, nagy rohamnak!


  forrás:
  http://www.albertirsa.hu/beruhazasaink/beruhazasaink.php
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2009.03.04, 20:28
  2008-07-15

  Amint arról már az októberi Albertirsai Híradóban (és a város weblapján: www.albertirsa.hu) is olvashattak, komolyabb lépéseket sikerült megtenni a sportpálya megvalósítása irányába. Képviselõ-testületünk egységet képezve a mielõbbi megvalósulást támogatta eddigi valamennyi döntésével.
  A korábbi cikk óta eltelt idõszakban elõzetes egyeztetés céljából a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának is bemutattuk terveinket, a tárgyaláson önkormányzatunkat Dr. Hegedüs Annamária hivatalunk építész tanácsosa és Tõrös Csaba a tervezõ iroda ügyvezetõje képviselte. Itt derült ki, hogy akkori terveink szerint a müfüves edzõ pálya éppen egy olyan területet lehetetlenített volna el, amely komoly természetvédelmi értékkel bír. így helyszínbejárást kezdeményeztünk (október 17-ére), melyen sikerült a pályák és létesítmények végleges elhelyezésében megegyezésre jutni, a környezet- és természetvédelmi szempontok maximális figyelembevétele mellett. Ezzel elkerültük azt is, hogy majdan az engedélyeztetés idõszakában kelljen terveinket és elképzeléseinket teljesen újragondolni, több hetes késést okozva ezzel. Másfelõl azonban a tervek szükségszerü módosítása okán így is mintegy két héttel hátráltatta tervezõink munkáját a fent részletezett anomália. Ebbõl kifolyólag sajnos az ideiglenes edzõpálya megvilágítása is csak november elsõ napjaira készül el. További következménye a jelen állapotok szerinti pályaelrendezésnek, hogy az edzõ pálya csak a második ütemben tud majd megvalósulni, mivel átnyúlik a szomszédos területre is. így itt csak az ingatlanhatárok tisztázását követõen nyílik mód a munkálatok elkezdésére. Mostani kalkulációink szerint – amennyiben a rendezési terv módosítása nem késik – biztosítható, hogy a két ütem azonos idõpontban fejezõdhessen be.
  Képviselõ-testületünknek igen komoly témában kell állást foglalnia a sportpályához kapcsolódóan az októberi ülésen is. Nevezetesen a beruházás finanszírozásához szükséges hitelfelvételrõl kell döntenünk október 25-én. Eredeti elképzeléseink szerint a döntést egy megalapozott és részletes piackutatás támogatta volna. Azonban a tervek módosítása okozta késés miatt erre már nincs lehetõségünk. Viszont azzal, hogy a hitelt 2008. évi fejlesztési elképzeléseink megvalósítására – tehát nem csupán a sportcentrum kivitelezésére – igényeljük, elkerüljük azt, hogy több pénzt vegyünk fel a kelleténél. Másfelõl pedig még egy jól megalapozott piackutatás sem biztos, hogy valós képet mutatna. Hiszen – gondoljunk csak bele – egyáltalán nem lehetetlen, hogy olyan cég nyeri meg a kivitelezésre irányuló közbeszerzési pályázatot, akit be sem vontunk a piackutatásba, így az õ ajánlata a körbeszerzési eljárás lefolytatásáig meg sem jelenik.
  Mindezek miatt úgy vélem, felelõsségteljes döntést lehet hozni a rendelkezésünkre álló információk birtokában is. A rugalmasság és a minden szempontot mérlegelõ gondolkodás és döntéshozás most nagyon sokat számít. Bízom Képviselõ-társaim józan ítélõképességében, támogatásában és abban, hogy a feszített ütemezést felelõsségteljesen tartani tudjuk majd.


  forrás:
  http://www.albertirsa.hu/hirek01.php?hirid=H487c60be&article=3
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2009.03.04, 20:26
  2007-09-22
  Úgy vélem, településünk történetében kiemelkedõ fejlesztések küszöbén állunk. A többi közül valamelyest kiemelkedik a sporttelep beruházás, nem csak várható bekerülési értéke, hanem a finanszírozás formája miatt is. Ezért a hiteles és naprakész tájékoztatás érdekében szükségesnek érzem bizonyos „mérföldkövenként” beszámolni az elvégzett és az elõttünk álló feladatokról. Ennek elsõ részét olvashatják most.

  A 2007. július 26-ai testületi ülésen döntést hoztunk a Gerje patak és Strand fürdõ között elhelyezkedõ terület közmüvesítésérõl (transzformátor bõvítés, csatorna bõvítés, kút fúrás). Ennek gyakorlati megvalósításához fel kellett térképeznünk a sportkomplexum igényeit, és a terület természetes adottságait. Ennek megalapozását szolgálták az augusztus 30-ai testületi ülésen született határoztok, azaz a sporttechnológiai és építész tervezõ megbízása, a geodéziai felmérés elkészíttetése. Nem utolsó sorban pedig pontosítottuk a létesítendõ új sportkomplexumon elhelyezendõ létesítményeket is, melyek az alábbiak:
  - gyepszõnyeg borítású fõpálya, magas- és távolugró létesítményekkel, valamint súlydobó körrel
  - müfü borítású edzõ pálya,
  - 500 fõ befogadására alkalmas lelátó,
  - 4 sávos müanyag borítású futópálya,
  - parkoló,
  - az MLSZ hatályos elõírásainak megfelelõ kiszolgáló létesítmény.

  A következõ lépés az erõsáramú tervek elkészíttetése, majd pedig a közbeszerzési eljárások elõkészítése, amelyrõl képviselõ-testületünk szeptember 27-ei ülésén tárgyalunk majd.
  Futballistáink jelenleg igen szerény körülmények között, a majdani sporttelepen kialakított ideiglenes edzõpályán készülnek a mérkõzésekre és a szomszédos Dánszentmiklóson kerülnek megrendezésre hazai bajnoki meccseink. Edzés munkájuk megkönnyítése érdekében elengedhetetlen az ideiglenes edzõpálya megvilágítása, amelyrõl szintén a szeptember végi testületi ülésen szükséges döntést hozni.
  Gyakorta kérdezik tõlem fogadóóráimon és az utcán megállítva, hogy mikorra készül el az új pálya, mikor szurkolhatnak végre ismét Albertirsán a hazai csapatnak. Amennyiben az igen feszített ütemezést tartani tudjuk és ezt a testület rugalmas és gyors döntéshozatallal támogatja, akkor városunk új sportteleppel ünnepelheti 5. születésnapját. Addig pedig minden albertirsai sportoló és sportkedvelõ megtisztelõ türelmét kérem!


  forrás:
  http://www.albertirsa.hu/hirek01.php?hirid=H46f49afa&article=3
   
 12. avatar: pancso