magyarfutball.hu

Jánosháza, Tóth Zoltán Sportlétesítmény

 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Jánosházai Sportpálya
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Jánosháza: 2.401 (2012)
 7. hazai csapat
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  elektronikus
 12. világítás
  van
 13. futópálya
  nincs
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.08.22, 19:04
  Sportlétesítmény és szobor őrzi Tóth Zoltán emlékét Jánosházán

  Szombaton rendezték a Tóth Zoltán labdarúgó tornát Jánosházán. Ettől a naptól fogva a jánosházi sportlétesítmény a településről származott legendás labdarúgó nevét viseli, és az ő emléket őrzi a róla készült szobor, Illés Erika alkotása is. Az egyszeres válogatott, tíz bajnoki gólt szerzett egykori Haladás-játékos Tóth Zoltán szobrát Nyilasi Tibor, Halmosi Zoltán, Szarka Zoltán és Simon Ferenc leplezte le, és V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár avatta fel:

  "Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb - ezt Bill Shankly, a Liverpool FC egykori legendás vezetőedzője mondta. Az ő szobra ma a liverpooli stadion mellett áll, talapzatán pedig ez a felirat olvasható: Boldoggá tette az embereket.
  Ez talán meg is magyarázza, miért olyan fontos a labdarúgás, és általában a sport. Miért fontos, hogy legyenek sportlétesítmények, labdarúgótornák, sportversenyek, ahol edzhetjük az akaratunkat, kitartásunkat, ahol feszegethetjük a határainkat. Miért fontos, hogy a gyerekeink megismerjék a mozgás örömét, a csapatszellemet, a fair playt, ami aztán egész életükben elkíséri őket.
  Most, amikor javában folyik a londoni olimpia, sokan gondolkodnak el ezen, sokan fogalmazzák meg, sokan öntik szavakba. Úgy gondolom, nekem nem tisztem, hogy a sport jelentőségét hangsúlyozzam ma, de talán nincs is erre szükség - hiszen olyan magától értetődő.

  Az már érdekesebb kérdés, hogy miért érezzük fontosnak, hogy szobrot állítsunk a sport nagyjainak Müron Diszkoszvetőjétől kezdve, az említett edző bronzba öntött alakján át, egészen Illés Erika Tóth Zoltánnak emléket állító alkotásáig. Ezen tűnődve eszembe jutott gyermekkori könyv- és filmélményem: az Abigél.
  Bizonyára emlékeznek a történetre: Abigél szobra a bentlakásos iskola udvarán állt, és a diákok bármilyen gonddal-bajjal fordulhattak hozzá. Papírfecnire írt kérdéseiket ott hagyták a korsójában, s hamarosan benne találták a megnyugtató választ, csupa nagybetűvel írva. De ebben nem volt semmi csoda. Nem volt a történetben megelevenedő szobor, csak egy hús-vér ember a szobor mögött, aki ki-kilépett a kőlak mögül, és segített, ha valakinek arra volt szüksége.

  Tóth Zoltán szobra mögött is valódi alakok állnak, ezért a segítségre, bátorításra vágyó fiatalok hozzá is fordulhatnak. Mindenekelőtt ott áll mögötte ő maga, a szombathelyi Haladás egykori labdarúgója, az egyszeri válogatott, a 10 bajnoki gól szerzője. Ő az emlékével, példájával segíti az utánpótlást. Elért sikerei, személyisége erőt adnak annak, aki rápillant a szobrára. Szerencsére nincs egyedül, vele együtt ott állnak a szobor mögött Jánosháza Abigéljei: tanárok, edzők, szervezők - akikhez az ifjabb-idősebb sportolók bármikor fordulhatnak tanácsért, segítségért vagy biztatásért.

  Egy-egy kudarc után, egy-egy nehezebb időszakban könnyű erről megfeledkezni. Néha kemény az edzés, hosszú a táv, magas a léc - mesélhetnének erről az érmeket sorra szerző olimpikonjaink is. De azt hiszem, abban ők is egyetértenének velünk, hogy ilyenkor nagyon jól jön, ha van kire felnézni, ha van, aki példával szolgál, és van, aki utat mutat.
  Ilyen Tóth Zoltán alakja - az alakja, amit Illés Erika megformált és megőrzött a jövőnek, és az alakja, amit a helyiek emlékeikben, szívükben őriznek."

  2012.08.06
  http://www.vnemethzsolt.hu/hu/hirek/53954/sportletesitmeny-es-szobor-orzi-toth-zoltan-emleket-janoshazan
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2012.02.11, 11:18
  A sikeres TAO-pályázatnak köszönhetően megoldódott az évek óta problémát jelentő öntöző-berendezés beszerzése a Vas megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság második helyén telelő Jánosháza együttesénél.

  Az 5 800 000 forintos támogatás egy részéből öntöző-berendezést telepít a sportpályára az egyesület, míg a fennmaradó összegből új sportfelszereléseket vásárolnak az utánpótlás számára.


  Ami a keretet illeti, eddig csak kisebb játékosmozgás jellemzi a csapatot. Míg a távozók listáján csak egyetlen név szerepel – Szakály Bence Hosszúperesztegre igazolt –, addig az érkezési oldalon már hárommal találkozunk: a korábban már jánosházi színekben futballozó Szepssy László, Müllner Tamás – serdülőkorú – duó Hévízről tér vissza, de a Táplánszentkeresztet elhagyó Vágusz Roland is a Szentgyörgyi József edzette gárdát segíti a jövőben. Rajtuk kívül feltűnhetnek még új labdarúgók a klubnál, ugyanis a vezetőség a védő- és támadósort is meg kívánja erősíteni.

  Marton Ferenc sportelnök elmondta, az együttes elsődleges célja az őszi szezonban elért második pozíció megtartása, ugyanakkor – megfelelő anyagi háttér mellett – a magasabb osztályú szerepléstől sem zárkóznának el.

  forrás:
  http://megyeifoci.hu/2012/02/03/ontozo-berendezest-telepitenek-janoshazan/
   
 3. avatar: CCSZ
  2009.06.19, 12:55 (szerk.: 2021.08.22, 19:01)
  Nem mindennapi sportélményben lehet azoknak része, akik szombaton 17 órakor kilátogatnak a helyi sporttelepre. Barátságos mérkőzés keretében a helyi öregfiúk a Ferencváros Öregfiúk labdarúgócsapatával méri össze erejét. A fővárosi zöld-fehéreknél újra szerelést húz többek között Nyilasi Tibor, Ebedli Zoltán, Pogány László, Kincses Sándor, Limperger Zsolt, Szenes Sándor, Pintér Attila, Törőcsik András, Deszatnik Péter, Horváth Károly, Balogh Tamás, Horváth Ferenc.

  (vasnepe.hu)