magyarfutball.hu

Devecser, Devecseri Sportpálya

 1. 3 felhasználó járt itt.
 2. cím
  Veszprém megyehiányzó adat beadása
   
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Devecser: 4.325 (2012)
 6. hazai csapat
 7. nézőcsúcs
 8. pálya mérete
 9. talaj típusa
  természetes füves
 10. eredményjelző tábla
  nincs
 11. világítás
  van
 12. futópálya
  nincs
 13. átadás éve
 14. nyitómérkőzés
 15. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: NNS
  2019.07.03, 23:48
  Jó alaposan körbe van kerítve a komplexum.
  Ha zárva van a kapu, lehetetlen bejutni, kivülről pedig nem igazán van lehetőség fényképezni.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2012.05.25, 12:59
  Az egyelőre a megyei bajnokságban küzdő helyi csapat akár feljebb is léphet a jövőben, úgyhogy a tervezés során erre is gondoltak. A pálya ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályai szerint II. kategóriájú lesz. Azaz csak nemzetközi mérkőzések megtartására nem lesz alkalmas.

  Ráadásul a futballmérkőzéseken kívül más programoknak szintén otthont adhat majd a stadion és a kiszolgáló helyiség. A létesítményben mintegy hatszáz néző befogadására alkalmas lelátó épül, mindez pedig a jelenlegi labdarúgópálya helyén épül majd fel. A szomszédos kastélyparkot nem érinti a sportlétesítmény, viszont a Pápai útról megközelíthető lesz a későbbi tervek szerint. Továbbá a tervezett gyalog- és kerékpárút is érinti majd a sportpályát.

  A sportcentrum területén műfüves pálya és bemelegítő pálya szintén készül. A beruházás keretében épülnek egyebek mellett majd parkolók, kiépül a szennyvízhálózat, valamint elkészül a kerítés.

  Az MLSZ- és pályázati támogatásokkal készülő létesítmény elkészültének időpontja még kérdéses.

  Az eredetileg még az emlékparkba tervezett korszerű sportlétesítmény kivitelezésének tulajdonjogi akadályok szabtak gátat. Márpedig sürgető volt a megtalálni a megoldást, hiszen a fiatalok edzésekre és mérkőzésekre még mindig vidékre járnak. Ez sporto-lóknak és szurkolóknak egyaránt költséges és természetesen fárasztó is.

  Tehát az idei évben már megépülhet korábbi helyén a pálya az öltözőkkel, amit a jövő év tavaszától már használhatnak is a devecseri sportolók. A következő ütemben, a jövő évben pedig elkészülhet már a lelátó is a parkokkal, valamint egy műfüves edzőpályával.

  forrás:
  http://www.naplo-online.hu/veszprem_hirek/20120524_futballcentrum_devecser
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2012.05.16, 19:24
  Lehet azt mondani, hogy azok az emberek, akiknek az életében központi szerepet kap a láb, azok most a kezüket nyújtják.
  A 2010. októberi vörösiszap katasztrófa teljesen megsemmisítette a Devecser SE futballpályáját. A csapat azóta a hazai mérkőzéseit is idegenben játssza.
  A Hivatásos Labdarúgók Szervezete által az otthon nélkül maradt csapat megsegítésére összegyűjtött ötszázezer forint jelképes átadására került sor a Devecseri Városi Könyvtár impozáns olvasótermében. A HLSZ részéről megjelent dr. Horváth Gábor, a szervezet főtitkára, Pethő Zoltán volt válogatott labdarúgó, csapatkoordinátor, dr. Holló Márton sportjogász és Csendes Levente honlapszerkesztő.
  A vendégeket Toldi Tamás, Devecser város polgármestere, Kovács László alpolgármester, Kocsy Miklós, a Devecser SE elnöke és Heizer Gábor, az egyesület szakosztályvezetője fogadta.
  A kölcsönös köszöntések után megtekintették az új pálya látványtervét (képeinken).
  Toldi Tamás beszélt a pályának helyt adó várkert rehabilitációjáról, a futballpálya terveiről.
  Dr. Horváth Gábor elmondta, a maguk eszközeivel támogatni fogják, hogy ezek a tervek valóra váljanak.
  Pethő Zoltán kapcsolatot ígért a válogatott labdarúgókkal, akik eddig is élenjártak a hasonlóan nemes ügyek támogatásában.
  A vendégek azzal a reménnyel keltek útra, hogy a várkert sok viszontagságot látott fái belátható időn belül ismét visszhangozzák a „Hajrá Devecser”- t.

  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  forrás:
  http://www.onkormanyzat.mti.hu/hir/17519/devecseri_futballremenyek
   
 4. avatar: BZS1979
  2011.10.06, 18:06
  Iszapba fúlt foci

  Devecser, október 5., 22.00 A tavalyi katasztrófában a helyi futballpálya is megsemmisült.

  Pontosan egy éve, hogy a vörösiszap-áradat letarolta Kolontárt és Devecsert. A rettenetes katasztrófában 10 ember halt meg, a két település nagy része teljesen elpusztult, ezrek váltak földönfutóvá. Ilyen borzalmas veszteségek mellett szinte eltörpül, hogy Devecseren a helyi focipályát is felemésztette a lúgos iszap, ám vannak, akiknek ez a csapás majdnem annyira fáj, mintha az otthonukat veszették volna el. Az évforduló alkalmából honlapunk ellátogatott a sokat szenvedett településre.

  Némi keresgélés után a kocsmában rá is találtunk valakire, aki igazán a szívén viseli a helyi csapat sorsát. A fröccsét iszogató úr személyében megismerhettük a 71 éves Király Mihályt, aki 1954-től 1965-ig szerepelt a Devecser labdarúgó csapatában. Gyerekkora óta ez az egyetlen együttes, amelyért teljes szívvel szorítani tud. Az idős férfi látott már sok csodát, elmondása szerint az életét is csak egy ilyennek köszönheti: ha tavaly ezen a napon dél tájban nem indul el az utcáról a kertje felé, ma aligha beszélgetünk itt. Persze látott csodákat a futballpályán is: Puskás és Albert góljait néhány méterről figyelhette, a szíve mégis mindig a helyi csapaté maradt.
  Ahogy a szeretett pálya felé közeledünk, Misi bácsi arcán végtelen szomorúsággal tekint végig a megsemmisült játéktéren.
  - Nézzen csak körül... Borzalmas, igaz? Nézze - közben a férfi a szántóföldre emlékeztető terület egy távoli pontjára mutat, ami talán valaha a pálya egyik vége lehetett - itt találták meg az egyik holttestet, egy idős kolontári nénit, akit a szomszéd faluból egészen ideáig hozott az ár. Azt az öltözőt pedig - mutat egy halom rom irányába Király úr - többek között én építettem fel a saját kezemmel. Előtte még lavórban mosakodtunk. Szörnyű végignézni ezen az egészen… Nekem a foci a mindenem. Egész életemben kijártam a Devecser meccseire, most is eljárok Ajkára, jelenleg ott játssza a hazai meccseit a csapat Az új pálya - ha egyáltalán megépül valamikor - úgy hallani, már nem itt lesz. Pedig ennél szebb helyet el sem tudok képzelni - sóhajtott az idős úr. - Ahogy egy nemrég elhunyt barátom mondta: „ha ennek a pályának és a körülötte lévő parknak kerekei lennének, már alighanem áttolták volna Ajkára.” - mondja egy halvány félmolsollyal az arcán Misi bácsi.
  A helyi egyesület az utóbbi időben már nem szerepelt túl acélosan, de nem volt ez mindig így:
  - Bizony, volt itt jó csapat régen, az én időmben még a másodosztályban vitézkedtünk. Egy jó ideje már csak a Megye I-ben játszottak a fiúk, de így is büszkék voltunk rájuk. Pedig láttam én ennél sokkal jobb játékosokat is élőben, például Albertet, Puskást vagy éppen Kocsist. Az Aranycsapat egyszer még Ajkára is eljött egy hírverő meccsre. A kettős rangadókat mindig nagyon szerettem, sokszor feljárultunk a barátokkal Pestre, de számomra mindmáig mégis csak egyetlen csapat létezik…

  Ahogy az egykori pálya közepén otthagyott, bedőlt kapukhoz érünk, Misi bácsi szemeiben könny csillan. A gyász könnyei ezek, a futballt gyászolja ez az élete alkonyán járó férfi.
  Csend van, a fülbe élesen hatol bele a felszálló varjak károgása. A messze távolból valamiféle gép hátborzongató kattogása hallatszik, talán az évforduló alkalmából most fejezik be az utolsó ház helyrehozását valahol a város szélén.
  Talán egyszer focipályát is építenek majd a gépek. Ám ahogy Misi bácsira nézek, pontosan látom, már semmi sem lesz olyan, mint régen:
  Devecserben tavaly októberben meghalt a foci.
  (tn)

  http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=119113
  http://www.nb1.hu/popupindex.php?imagepopup=14/20111005-kolontar2.jpg&width=800&height=492&imagetext=Ez+maradt+a+p%E1ly%E1b%F3l
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.01, 10:09
  A térképen nem látszik futópálya.
   
 6. avatar: zotyasa98
  2010.11.03, 21:45
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.14, 12:25
  Szinte példátlan értékű összefogásként az egész futballtársadalom megmozdult, hogy segítsen a devecseri vörösiszap-katasztrófa áldozatainak. Ez indított bennünket arra, hogy megkérjük honlapunk alapító-főszerkesztőjét, Imre Mátyást, aki immáron az UEFA munkatársa, hogy nézzen utána, hátha tud segíteni az európai szövetség is.
  Nos, miután megmutatta a Nemzeti Sport egyik, a devecseri pályáról készült fotóját, azonnal "bólintottak" az illetékesek: természetesen segítenek.
  - Már a szomorú fotó előtt is hallottuk, tudtuk, mi történt Magyarországon, azonban nem gondoltuk, hogy ilyen súlyos a helyzet - mondta William Gaillard, az UEFA volt kommunikációs igazgatója -, és természetesen segítünk. Az MLSZ-nek kell hivatalosan elküldenie egy kérelmet a Szolidaritási és Fair-Play Bizottságunknak, amelyet jelenleg én irányítok, és mielőbb intézkedünk az ügyben...

  forrás:
  http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=101046
   
 8. avatar: Sanyi-Hungaria
  2010.10.11, 07:14
  kép
  kép

  Forrás: Nemzeti Sport 2010. október 11.
   
 9. avatar: BZS1979
  2010.10.10, 14:04
  Elkezdett kiszáradni a vörösiszap
  A Devecseri focipályát körülbelül 20 centiméter vastagon borítja a vörösziszap, itt még nem kezdték meg a kárelhárítási munkát - jelentette a helyszínről az [origo] tudósítója. A pálya napsütötte részein az iszap kezd megszáradni, a felszíne máris berepedezett.

  http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20101009-vorosiszap-meggyengult-a-gat-kiuritik-kolontart-devecser-felkeszult.html
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.09, 14:37
  A katasztrófavédelmisek egyelőre nem engedtek be senkit a területre, ennek ellenére az egyik focista „az erdőn keresztül belógott”.

  „A kétszintes öltözőkben két méter húsz centi magasságig ért a vörösiszap – meséli Heizler Gábor a csapattárstól hallottakat. - Odalett az összes felszerelés, a cipők, a labdák, az igazolások, még a fűnyíró is. Az ár elvitte a pálya melletti korlátokat, a labdafogó hálókat, sőt az egyik kaput is.”

  Közeli települések csapatai már felajánlották: a Devecser SE játszhatja náluk a hazai mérkőzéseit.

  forrás:
  http://www.fn.hu/index.php?id=299&cid=264710&adminbolnezzuk=1
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.09, 12:47
  Az MLSZ és a magyar labdarúgó-válogatott két jótékonysági kezdeményezéshez is csatlakozott, a vörösiszap-katasztrófa során elárasztott devecseri sportpálya helyreállítása, valamint egy súlyos beteg kislány gyógykezelése is megvalósulhat a szövetség és a futballisták segítségével.

  A vörösiszap-katasztrófa során Devecser sportpályáját és öltözőjét is elárasztotta a mérgező anyag, a gárda összes felszerelése odalett, beleértve a játékosok igazolásait is. A károk helyreállítását önerőből nem tudja finanszírozni az önkormányzat, ezért a helyi vezetők a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kértek segítséget. Az MLSZ meg is tette az első lépést, jótékonysági árverést szervez, amelynek bevételét a sportpálya helyreállítására fordítják majd. Az árverés tárgya egy válogatott mez, amelyet nemzeti csapatunk minden tagja kézjegyével látott el. A dedikált mezre a devecserse@gmail.com e-mail címen lehet licitálni.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=8029
   
 12. avatar: pirospont
  2010.10.06, 14:05 (szerk.: 2010.10.06, 14:06)
  Egyelőre nem engedik a pályához a megyei első osztályban szereplő Devecser SE vezetőit. A futball-pálya még most is megközelíthetetlen és vélhetően hosszú évekre használhatatlanná vált. Az Indexveszprem.hu október 5-i felvételén 3 perc 20 másodpercnél látható a futball-pályához vezető út (a benzinkút utáni kapu alatt). Az egyesület kilátástalan helyzetben van, hazai pályáján vélhetően soha többé nem lehet játszani, az elárasztott öltözőben pedig minden bizonnyal megsemmisült a felnőtt és a tartalék csapatok összes felszerelése, sőt a játékosok igazolása is.

  A csapat vezetői a hétvégi Sümeg elleni idegenbeli mérkőzés elhalasztását kérik a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetségtől. Kadlicskó Ferenc, a megyei szövetség főtitkára azt mondta: mindent megteszenk, hogy a csapatot segítsék. Egyelőre azt várják, hogy a Devecser SE elnökségéből valakivel személyesen is tárgyalni tudjanak a teendőkről, majd pedig közösen kérik a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatását. Aki szeretne, tudna segíteni - labdával, mezzel, vagy bármi más módon - a devecseri focicsapatnak, jelentkezzen ezen [szerkesztoseg @ indexveszprem .hu] az emailcímen. (indexveszprem.hu)

  forrás: index.hu