magyarfutball.hu

Záhony, Záhonyi Sporttelep

 1. 1 felhasználó járt itt.
 2. kapcsolódó stadionok
 3. cím
  4625 Záhony Új élet út 8. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
   
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Záhony: 4.108 (2014)
 7. hazai csapat
  1. Záhony-Tiszaszentmárton SE

   (2018 - )

  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Záhonyi VSC (? - 2017)
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  elektronikus
 12. világítás
 13. futópálya
  salakos
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
   
 2. avatar: pirospont
  2014.03.26, 16:41
   
 3. avatar: pirospont
   
 4. avatar: ingersheim
  2011.08.25, 21:55
  A Záhony és a Mátészalka sem kapta meg a hitelesítési engedélyt a centerpályájára.

  A Záhonyi VSC és a Mátészalkai MTK az edzőpályáján kénytelen lejátszani az első fordulóban kiírt bajnoki mérkőzését a Szi-Zi Sport-dr. Zilahi megyei I. osztályban. Az ok egyszerre egyszerű és bonyolult: a két csapat nem kapott hitelesítést a fő pályájára, mert azon nincs a kapuk mögött labdafogó háló… A pénteken debütáló záhonyiak és a szombaton fellépő szalkaiak is a centerpálya melletti füves gyakorló játéktéren fogadják a Nagyszekerest, illetve a Rakamazt.
  – Az elmúlt negyven évben senki nem emelt kifogást a pályánk miatt, bár három esztendeje éppen a labdafogó háló hiánya miatt már kerültünk hasonló helyzetbe – így Erdei Árpád, a Záhonyi VSC elnöke. – Megnéztük a versenykiírást, amelyben nem kötelező, csak ajánlott elemként szerepel a labdafogó háló. Éppen ezért levelet írtunk a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének, Csányi Sándornak valamint a megyei igazgatóságnak is, hogy ez alapján megkaphassuk az engedélyt a centerpályánkra. Pénteken a sokkal gyengébb minőségű edzőpályánkon leszünk kénytelenek lejátszani a meccset, amelyen mellesleg van labdafogó háló. Azt viszont nem tudom, hogy mi lesz a továbbiakban, mert ha megépítenénk a tizennégyszer hat méteres labdafogót, akkor a télen korcsolyapályának is használt futókörből kellene elvennünk nem kis területet.
  2011.08.18.

  www.szon.hu/zahony/a-labdafogo-halo-csapdajaban-a-zahony-es-a-mateszalka/1766639
   
 5. avatar: pancso
  2010.01.25, 17:38 (szerk.: 2010.01.25, 18:35)
  Kezdetben a Tiszamenti labdarúgópálya jelentette az egyetlen sportlétesítményt. A csapatok öltözőjeként a pálya mellett lakó Erdei János házát vették igénybe, aki ellátta a szertárosi - pályagondnoki teendőket is.

  1950 után a jelenlegi területen lett kialakítva egy földes labdarúgó pálya, míg az öltöző a Gerő - telep megépítése során készült épületben kapott helyet.

  1966-ban a labdarúgócsapat bajnokságának megnyerése után teljes egészében fel lett újítva a labdarúgópálya. Egész felülete gyeptéglázva lett, amelyet a tsz. biztosított az akkoriban Malomgaznak nevezett területről. ( Ez a terület ma már Záhony város nyugati lakótelepének ad helyet. )

  1970-ben a nézők kultúráltabb kiszolgálása érdekében megépült a labdarúgópályához tartozó fedett lelátó, amely 2000 fő részére biztosít ülőhelyet. Az úgynevezett centerpálya kímélése céljából ki lett alakítva még ebben az évben egy salakos-földes edzőpálya, amelyet 1978-ban teljes földcserével füvesítettünk. Időközben megtörtént a sporttelep körbekerítése betonelemekből és öntött betonfallal, melyet vaskerítés elemekkel váltottunk ki a későbbiekben.

  Városunk sporttelepe 1977 óta folyamatosan épült és valósult meg Záhony város lakosságának és a MÁV dolgozóinak önzetlen, példaértékű összefogásával, felbecsülhetetlen értékű társadalmi munkavégzésével. Örömmel elmondhatjuk, hogy nem csak megépítettük, hanem funkciójának megfelelően üzemeltetjük és használják.

  Az alábbi sportlétesítmények állnak rendelkezésre a sportolni kikapcsolódni vágyók részére:

  * atlétikai pálya ( kiépített ugró- és dobóhelyekkel )
  * salakos kis- és edzőpálya
  * füves labdarúgópálya
  * füves-földes labdarúgó edzőpálya
  * salakos röplabda és tollaslabdapálya
  * kondicionáló domb
  * kétsávos tekepálya
  * több funkciós aszfaltos kézilabdapálya
  * két db salakos teniszpálya
  * játszótér és szabadidőpark
  * minden igényt kielégítő sportszékház, melyben nyolc öltözőhelyiség, mindegyikhez külön fürdő, WC, stúdió, szertár, iroda, klubhelyiség, edzőterem, szauna, központi fűtés.

  A székház 1977 augusztusában lett átadva, és áll rendelkezésre.


  forrás: http://www.zvsc.hu/main.php?tema=klub&m=tortenet