magyarfutball.hu

Pilisvörösvár, Pilisvörösvári Sportpálya

 1. 3 felhasználó járt itt.
 2. cím
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Pilisvörösvár: 13.768 (2012)
 6. hazai csapatok
 7. nézőcsúcs
 8. pálya mérete
  120m x 90m
 9. talaj típusa
  természetes füves
 10. eredményjelző tábla
  nincs
 11. világítás
  nincs
 12. futópálya
  salakos
 13. átadás éve
 14. nyitómérkőzés
 15. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2014.05.24, 20:33
  kép

  Pest megyei Hírlap
  1961.02.24
   
 2. avatar: Giovanni
  2011.03.19, 17:36
  Megújult a pilisvörösvári labdarúgópálya. Az önkormányzat pályázati úton 7 millió Ft-ot nyert a sporttelep felújítására, amelyhez saját forrásból még 6 millió Ft-ot biztosított. A munkálatok során lebontották a régi, düledező, több helyütt életveszélyessé vált téglakerítés túlnyomó részét, amelyet drótkerítéssel helyettesítettek. A kerítés elé tujákat telepítenek, idővel tehát egy valódi zöld övezet veszi majd körbe a területet. Kicserélték a bejárati kapukat, valamint az öltöző épület több évtizedes, veszélyessé vált elektromos vezetékrendszerét. Hőszigetelő műanyag ablakokat és bejárati ajtót építettek be a régi, elhasználódott fa nyílászárók helyére. Leburkolták az épület előterét, a falakra pedig, hőszigetelő vakolatot hordtak fel.

  A korábbi elmocsarasodott futópályát is felújították. A régi salakréteget elhordták, a talajt elegyengették, majd a szegélykövek elhelyezése után az egész területet dréncsövekkel látták el. Erre terítették rá a murvaréteget, amelyre az új salak felület került. Mostantól nem csak az igazolt sportolók, hanem a csak kocogni, mozogni vágyók is kulturált körülmények között használhatják a futópályát.

  A területen további tereprendezés után, az öltöző épület és a kézilabdapálya között mód nyílik egy 45 x 23 méteres labdarúgó edzőpálya kialakítására is. A földes pályát a labdarúgó egyesület vezetői a későbbiekben szeretnék műfüves pályává átalakítani.

  Összességében elmondható, hogy noha még lenne mit fejleszteni a sporttelepen, a korábbi több évtizedes lemaradást lassacskán talán pótoljuk. Ha ez a fejlesztési munka folytatódik, előbb-utóbb a jelenlegi vörösvári sporttelep eléri azt a szintet, ami ma minimálisan elvárható egy ilyen lélekszámú, régió központi szerepet betöltő városban.


  http://www.pilisvorosvar.hu/vorosvariujsag/2006/szeptember/15.htm