magyarfutball.hu

Győr, Bácsai Sportpálya

 1. 3 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Jászai utca
  2. Rekard pálya
 3. cím
  9030 Győr István Király u. 6. Győr-Moson-Sopron megye
   
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Győr: 130.020 (2023)
 7. hazai csapat
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
  100m x 65m
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  elektronikus
 12. világítás
  van
 13. futópálya
  nincs
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
   
 2. avatar: Mane
  2012.09.25, 22:39
  Játszottam itt 2004-ben. A Bácsa egyik játékosával jóban is vagyok, megkérem, hogy ugyan csináljon már néhány képet a pályáról, és adjon infót a jellemzőiről (méret, befogadóképesség stb.). Egy érdekességre emlékszem, ami persze nem egyedi, de tetszik: a pálya körül végigfutó korlát egyúttal vízvezeték is, ha a rajta lévő csapokat megnyitjuk, inni is lehet belőle, meg pályát locsolni is. A talaj füves. Klubház van, eredményjelző nincs. Futópálya meglétére nem emlékszem. Világítás talán még most sincs.
   
 3. avatar: Golyó
  2012.04.30, 20:53
  Az államé a Rekard-pálya
  Bírósági döntés született a győr-bácsai labdarúgópálya ügyében. A pályát és az ingatlant a testület jogerősen is az állam tulajdonába adta. A létesítmény visszakerülhet az önkormányzathoz.

  A győri Rapid Futball Club megszűnésének jogcímén az állam tulajdonába kerülhet vissza a volt Rekard-pálya, írtuk lapunk egyik korábbi számában (Államosítják a Rekard-pályát? Kisalföld, 2003. november 5.). A megjelent írásban Bárány István, a településrész önkormányzati vezetője elmondta: szeretné, ha az ingatlan a továbbiakban sport- és közcélokat szolgálna és visszakerülne az állam, később pedig az önkormányzat tulajdonába.

  Az ügyészségi vizsgálat szerint nem végeztek sporttevékenységet a telepen – ezt egyébként a jelenlegi üzemeltető cáfolta –, így a bíróság május 20-i, jogerős döntése értelmében végrehajtható a létesítmény állami tulajdonba adása. Ez még nem jelenti azt, hogy a sporttelep automatikusan az önkormányzathoz kerül, mondta el a Kisalföldnek Bárány István.

  „ Egyelőre arról van szó, hogy a bírósági döntés után nincs akadálya, hogy meginduljon az a folyamat, amelynek végén a sportlétesítmény állami tulajdonba, majd az önkormányzathoz kerüljön és lakossági célokat szolgáljon. Hamarosan a képviselő-testület elé kerül egy határozati javaslat, amely szerint a testület kezdeményezi az ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét. Az ingatlant az önkormányzat sportfeladat ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni és sport céljára kívánja felhasználni. Cél, hogy egy önellátó sport- és kulturális centrumot hozzunk létre, amely megfelelően szolgálja az ott élőket."


  2004.08.24.

  Forrás: http://www.kisalfold.hu/sport/az_allame_a_rekard-palya_/1106835/
   
 4. avatar: pancso
  2011.06.10, 18:33
  Helyet ad a Bácsa FC felnőtt és utánpótlás csapatának. Itt működik az Üstökös FC is. Ezen kívül a pálya nyitott, oda sportolási céllal bárki bemehet. A pálya tulajdonosa teljesíti a szerzéskor vállalt kötelezettségeit. A létesítmény a néhai Bácsa község kezelésében volt. Az átadás körülményeiről a város főjegyzőjétől dr. Kovács Lajos Úrtól tájékozódtunk. A közérdeklődésre való tekintettel ennek teljes szövegét tesszük most közre:

  „A győri 13542/1 hrsz-ú 1 ha 5844 m2 nagyságú sporttelep 1965-ig a Magyar Állam tulajdonában, a Bácsai Tanács VB kezelésében volt. Bácsa község Győrhöz csatolásával az ingatlan a Győri Városi Tanács VB Építési és Közlekedési Osztálya kezelésébe került.

  1988. december 16-án kelt levelében a Győri Kossuth Mg. Termelőszövetkezet kérte, hogy a Végrehajtó Bizottság a kezelésében lévő, a Magyar Állam tulajdonát képező sportpálya tulajdonjogát a Termelőszövetkezetnek adja át.

  A Végrehajtó Bizottság elé került előterjesztés értelmében a sportpálya fenntartásáról és üzemeltetéséről addig is az Mgtsz gondoskodott. Az ingatlan tulajdonába kerülése után is vállalta annak sportcélú, közterületként történő hasznosítását, a városrész lakossága részére való rendelkezésre bocsátását.

  Az előterjesztők, hivatkozással a 75/1987(XII.10.)MT. sz. rendelet 3. § (1) bek. és a 7. § (1) bek. alapján javasolták a sporttelep ingyenes elidegenítését.

  A Végrehajtó Bizottság a győri „Kossuth” MgTsz által fenntartott és hasznosított Bácsa sporttelep és öltöző az MgTsz részére történő ingyenes elidegenítésével egyetértett. Egyidejűleg utasította az Építési és Közlekedési Osztály vezetőjét az adásvételi szerződés elkészítésére, a határidőt 1988. december 31-ben határozva meg.

  Az Építési és Közlekedési Osztály II. 4587/1988. számú határozata alapján 1988. december 29-én a Győr Megyei Városi Tanács VB. Építési és Közlekedési Osztály valamint a „Kossuth” MgTsz között létrejött a tárgybani ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés, melyben a szerződő felek ingyenes vételárban egyeztek meg.

  A sporttelep ezt követően a termelőszövetkezet tulajdonába került.

  A fentiek alapján jogos az elvárás a mindenkori tulajdonosok felé a sportcélú közterületként történő hasznosításra azzal, hogy a használók is járuljanak hozzá a fenntartáshoz.

  A sporttelep, a Bácsa FC működtetésében más támogatók mellett meghatározó szerepet vállal a Bácsai Agrár Rt, illetve annak elnöke Oross Imre Úr.

  forrás: http://www.freewebs.com/saraspuszta/4_evf_16/Sport.htm